Az „örök érték”.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Advertisements

Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
A Föld helye a Világegyetemben. A Naprendszer
Ami a Tiéd.
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
A testbeszéd többet árul el minden szónál
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Út a napenergia hasznosítás felé, avagy sikerek és nehézségek az önkormányzatokkal való együttműködésben.
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
Lean és egyéb „japán rendszerek” kulcsa, a dolgozók motiválása
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Az arany Az arany a termeszetben elemi allapotban elofordulo, a tortenelem kezdetei ota ismert, jellegzetesen sarga nemesfem, a periodusos rendszer 79.
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
A fejlődő világ két átka:
Miért döntenek üzletemberek a Botanoo mellett?
A víz felhasználása.
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
A cég 2007 óta működik Világszerte, óriási sikerrel Termékei: Letölthető szoftverek Elektronikus könyvek CD-k Már 6 nyelven elérhető …hamarosan magyarul.
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Pannonia Városai.
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Plazma. Miért hoztam létre? Mert szeretek a számítástechnikával foglalkozni, ezért hoztam létre ezt a weboldalt.
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
AZ ÍRÁS Ókori Róma írása.
2%-al Tisztább Környezetért Kovács Zoltán Csongor Zöld Erdély Egyesület.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Mérő László egyetemi tanár ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoport Az üzleti gondolkodó tudománya február 25.
Marcel Reynaert vízfestményei
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
„Reflektorfényben Te állsz”
Számrendszerek kialakulása
1095 Budapest, Mester u. 4. HUNGARY Érdemes-e szénhidrogént kutatni Magyarországon? - szénhidrogén-bányászati, vállalkozási szemszögből Dr. Tóth Tamás.
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
DZSINGISZ KÁN Fodor Éva kigyűjtéséből,
Készítette: Istvánfi Vivien 9.c
 Velünk kedvedre dekorálhatod autód hátsó szélvédőjét, megmutathatod családod a világnak,de teheted laptop-ra,notebook- ra,telefonodra üvegre, termoszra.
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Miért van egyes férfiaknak kutyájuk nő helyett? 1. Minék később ér a férfi haza, a kutya annál inkább örül.
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y ! A mobiltelefon ölhet !
U NIVAC 1 Készítették: Gőz Laura Boldizsár Henrietta.
1 LGN Travel Card vwww.lgn-travel-card.com. 2 A cég alapítója és tulajdonosa James Ward.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Vándorúton Pecznyík Pál verse.
Arany.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y !.
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Előadás másolata:

Az „örök érték”

Alaszkai aranyrög

Karát = „carob” A karát szó a ’carob’ szóból származik, ez a szentjánoskenyérfa termésének a magja. A római korban 24 karát súlyú volt egy színarany solidus érme, s így vált a karát szó az arany értékmérő jelzőjévé.

24 karátos aranyfólia luxus arckezelés Aranyfólia/aranyfüst – akár ezred milliméter vékonyságúra is nyújtható az arany.

Törtarany? Egy jegygyűrű elkészítéséhez közel 2 ezer tonna földet kell megmozgatni. Befektetési arany!

Befektetési aranyérme különlegességek Az érme 100 kg súlyú, 1 000 000 $ névértékű, s négykilences tisztaságú. Értéke 4 millió dollár környékén mozog. Több gyártó, pl. a Perth Mint is készített már óriási méretű aranyérmét.

A befektetési ezüst legalább olyan jó befektetésnek bizonyul, mint a befektetési arany. Egyrészt azért, mert évről évre növekszik az ipari felhasználásnak és a keresletnek köszönhetően, másrészt pedig azért, mert kedvezőbb áron hozzájuthatunk egy értékálló befektetéshez.

A bolíviai Potosí bányászváros hegye több mint kétszázötven évig látta el ezüsttel Spanyolországot. Egyes források szerint 1545 és 1660 között 16 ezer tonna ezüstöt szállítottak Sevillába, 1556-1783 között 41 ezer tonna tiszta ezüstöt bányásztak ki.

Az aranyat a fogászat területén is alkalmazzák, ugyanis nem mutat semmilyen allergiás reakciót az emberi szervezettel.

68 kilogrammnyi 24 karátos aranyból készült a képen látható akvárium. Építőipar: huzalgyártás és díszítés. Az aranynak nagyon jó a hő- és az áramvezető képessége.

24 karátos arannyal szórt bécsi szelet (fent), és egy szintén arannyal díszített szusi (lent). Vendéglátásban gyakran alkalmazzák az aranyat köretként vagy ételek díszítésére.

Számítástechnika – Kommunikáció 24 karátos arannyal bevont telefonok, laptopok, tabletek és egyéb kiegészítők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mobiltelefonok bizonyos alkatrészeit is aranyból készítik.

24 karátos arannyal bevont különlegességek: járművek, ruházati cikkek, de akár italok, konyhai gépek, sőt babakocsi is készült már aranyból.

Befektetési arany automata Németországban

A következő 5 szabály több ezer év távlatából is követendő. „Babilon azért válhatott az ókori világ leggazdagabb városává, mert lakói koruk legtehetősebb polgárai voltak. Nagy becsben tartották a pénzt, és gyakorlatias szabályokat követve, jó érzékkel fektették be vagyonukat. Megteremtették maguknak azt, amire mindannyian vágyunk: a biztos jövőt.” Az ókori Babilon gazdaságának kutatásai alapján, az akkor élő írni-olvasni tudó emberek kőbe vésték jogrendszerüket és pénzügyeiket. A következő 5 szabály több ezer év távlatából is követendő.

Az 5 aranyszabály Az arany boldogan és egyre nagyobb számban költözik azokhoz, akik keresetük egytized részét félreteszik, hogy gondtalan jövőt biztosítsanak maguknak és családjuknak. Az arany szorgalmasan fial azon bölcs tulajdonosának, aki tud vele bánni és képes olyan gyorsan megsokszorozni, ahogy a juhok szaporodnak a mezőn. Az aranynak szüksége van gondos tulajdonosának védelmére, aki bölcs, hozzáértő emberek segítségével egyengeti az útját. Az arany megszökik azok elől, akik olyan üzletekbe fektetik a pénzüket, amelyekről mit sem tudnak, vagy amelyeket nem támogatnak az arany szakértői. Az arany kifolyik azon emberek kezei közül, akik engednek a csalók és a szemfényvesztők csábító ajánlatának, s hagyják, hogy ne a józan eszük, hanem romantikus vágyaik irányítsák befektetéseiket.

Köszönöm a figyelmet!