Nappali ellátás célkitűzése: Mozgássérült emberek számára, komplex rehabilitációra irányuló szolgáltatások nyújtása, mely a társadalmi és munkaerő-piaci.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Pszichiátriai intézmények lakóinak felkészítése PÉF – Lélek-Hang Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
FOR EVER GURULÓ XII. FESZ Kongresszus, Velence, szeptember 29. Kogon Mihály.
Speciális szükségletek a foglalkoztathatóság nézőpontjából …a szociális munka lehetőségei és korlátai.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Rehabilitációs törekvések egy pszichiátriai betegotthonban
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Az Esőemberekért Egyesület által gondozandó elemek bemutatása.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Támogatott Foglalkoztatás célcsoport specifikus ismeretek a foglalkoztatáshoz kapcsolódóan – értelmi sérültek TÁMOP Országos Hálózati Találkozó.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
Mi is az a társadalmi integráció?
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
A VISSZAÚT ÉPÍTŐKÖVEI Készítette: Balatoni Ágnes | Utcai Szociális Segítők Egyesülete |
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A támogatott lakhatás kihívásai
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
A BMSZki szakmai irányainak tervezett változásairól, vázlatosan
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Lorem ipsum.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Nappali ellátás célkitűzése: Mozgássérült emberek számára, komplex rehabilitációra irányuló szolgáltatások nyújtása, mely a társadalmi és munkaerő-piaci integrációt célozza meg. Hangsúlyossá válik a foglalkoztatási rehabilitáció.

. Gyakorlati megvalósulása: A szolgáltatást igénybe vevő mozgássérült emberek állapotának megfelelően,  fejlesztő felkészítés,  képesség- és készségfejlesztés,  védett foglalkoztatás biztosítása.

Mozgásterápia szerepe ebben a folyamatban:  egyéni képességek felmérése,  fejlesztésére irányuló tevékenységek: - általános kondició, állóképesség javítás - ülésstabilitás - transzferek helyes, magabiztos kivitelezése - magabiztos segédeszközhasználat - legmegfelelőbb segédeszköz kiválasztás

Mozgásterápia további szerepe:  Önellátási képességek megerősítése  Önállóságra nevelésben való részvétel  Munka ritmus kialakítása (rendszeresség)  FNO felmérés használatával speciális, egyénre szabottan átalakított segédeszközök kialakításában aktív részvétel  Felkészítő foglalkoztatás egy éve alatt a külső munka előkészítésében szerep (munkahely előkészítése – egyénre szabott átalakítás, mozgássérült ember felkészítése: utcai közlekedés, segédeszközök)  Munkával szembeni motiváció erősítése (erre is képes vagy! … )

Segédeszköz: A legmegfelelőbb segédeszköz kiválasztása rendkívül komplex és felelősségteljes feladat. A sorozetgyártásból kikerült segédeszközök a legelterjettebbek Szükségletfelmérés az FNO alkalmazásával, ennek alapján az egyéni igényekre szabott segédeszköz kialakítása

Felkészülés a különböző diagnózisú mozgássérült emberek fogadására – egészségügyi háttér biztosítása

Az önálló életre való felkészílésben, a foglalkoztatási rehabilitációban fontos szerepe van a mozgásterápiának. A nappali ellátó részlegben ez mind a szakmai programban, mind a gyakorlatban a helyiségek számában, mindpedig a tervezett szakemberek számában tükröződik.

Módszertani tevékenység Felkészülésa regionális szintű szervezésre Regionális programmegtervezése

A mozgásterápia tevékenységével a mozgássérült emberek foglalkoztatási esélyeinek növelésével a társadalmi beilleszkedés elősegítéséhez járul hozzá.