M€gkértünk €gy fináncszak€mb€rt, magyarázza m€g €gy olyan szint€n az €urópai gazdasági válságot, hogy az okát mind€n szam... pardon, mind€nki m€gérth€ss€...

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse...
Advertisements

M€GKÉRTÜNK €GY FINÁNC $ZAK€MB€RT, HOGY MAGYARÁZZA MÁR M€G A VIŁÁGGAZDA$ÁGI VÁŁ$ÁGOT OŁYAN $ZINT€N, HOGY AZ OKÁT MIND€N $ZAMÁ... PARDON, MIND€N €MB€R M€GÉRT$€.
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Gyermekek a leszakadó világban Társadalmi állapotrajzok konferencia MTA Szociológiai Kutatóintézet november 19.
K ÖZNEVELÉSI SZAKÉRTŐK FELKÉSZÍTŐ MŰHELYMUNKÁJA T ÁMOP március 17 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gödöllői Tankerülete és Aszódi.
Savio Szent Domonkos Savio Domonkos 1842-ben született az észak- olaszországi Riva nevű falucskában.
Jöjj Izráel, ne félj, bízzál Istenedben, mert Ő téged vár. 2x Nem mond le rólad, vissza fogad téged és karjába zár. 2x.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
AZ INFORMATIKA LOGIKAI ALAPJAI INCK401 Előadó: Dr. Mihálydeák Tamás Sándor Gyakorlatvezető: Kovács Zita 2016/2017. I. félév Tudnivalók.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Légy több, mint a diplomád!
Import és Export a résztvevő 10 országban
Kitüntető elismerés Londonban élő tiszteletbeli tagunk, Hévézi Endre novemberében.
Sárpilisi Horgászok Egyesülete
Számítógépek jellemzői, ügyfél - kiszolgálók jellemzői, számítógépházak, tápegységek elnevezései, funkciói, főbb jellemzői Elmélet 1.
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
A protestáns vallások terjedése Magyarországon
Résztvevői létszám Év Létszám Összesen: 2110 Budapest Regionális 456
Montázs készítése.
DR. GÉGÉNYNÉ HORVÁTH TÜNDE
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Biztonságos Internet Nap február 7.
Recsk.
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde Paulay Ede rendezésében
3 hely a világon, ahol a nők parancsolnak
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
A Széll Kálmán tér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot b.)
Levegőtisztaság-védelem 6. előadás
A gyermekszegénység alakulása – 2007 kutatási eredmények ORSZÁGOS KONFERENCIA A GYERMEKSZEGÉNYSÉGRŐL Miniszterelnöki Hivatal – Miskolc Város Önkormányzata.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A legnagyobb közös osztó
a feledés definíciója:
Newcomb-paradoxon Előttünk van két doboz, A és B. Ezekbe egy nagyon megbízható jövendőmondó helyezett el pénzt, amihez úgy juthatunk, ha mind a két dobozt.
A kiegyezés Az 1867-ben I.Ferenc József és a magyar politikai vezetők között született megállapodások összefoglaló neve.
Statisztika 10 évf. 3 osztály 82 tanuló 9 évf. 4+1 osztály 118 tanuló Minden osztályt külön pedagógus javított 8 fő - részben of, ha vállalta.
TRÉFÁK 7. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
V. Optimális portfóliók
Hunyadi Mátyás
Őszi alkotótelep XI KÉTEGYHÁZA.
Lovagi Játékok projekt
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
XIV. FEKETE MIHÁLY EMLÉKVERSENY Zenta, december 3.
A Széll Kálmán tér irányú vágánnyal létesít közvetlen kapcsolatot b.)
Református istentisztelet
Madách Imre Madách Imre Ifjúság, tanulás 1823-ban született a Hont vármegyei Alsósztregován. Pesten jogot tanul, bekapcsolódik.
mérnök leszek a3 feladat
Változás Egy februári megbeszélés, a márciusi terepszemle és a szóbeli megállapodás után hosszabb távú együttműködésben hittünk – szerveztük a nyári művésztelepet.
Esküvői Bemutatkozó.
„A léghajót csínján mérsékeled, S midőn egekben így zarándokol: Azt sem felejted, „hátha lebukol”!” Hagyd a képzeleted szárnyalni, azonban sose szállj.
13 tanács egy életre.
Háztartási termelés, család, életciklus
MÉZEK KÉMIÁJA PÁLYÁZAT
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Mátyás király és az Obszerváns ferencesek
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Tanári beírások – szülői válaszok
Űrkutatás súlytalanság.
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Őt nevezték Jézuskának,  Édesanyját Máriának,  Kit pólyába takartak,  Befektették jászolyba. 
Mikro- és makroökonómia
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A pénz kialakulása.
A pénz kialakulása Az első pénzt 700 esztendővel Krisztus születése előtt a görögök verték ezüstből. Azelőtt a pénzt nem ismerték, hanem cserekereskedést.
Napóleon 1812-es oroszországi hadjárata
13 tanács egy életre.
Forgalmi helyzetek. 1. rész
Diszkrimináció a polgármesteri fogadóórára való bejelentkezésnél?
Az öt cég összesen 12 milliárd forintnyi megrendelést szerez
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

M€gkértünk €gy fináncszak€mb€rt, magyarázza m€g €gy olyan szint€n az €urópai gazdasági válságot, hogy az okát mind€n szam... pardon, mind€nki m€gérth€ss€... A köv€tk€ző kis storyt kaptuk:

€gy kis falucskában ism€r€tl€n lovag v€rt€ f€l a tanyáját és 100 €urót ajánlott mind€n €ladó szamárért.

€gy rész€ a lakosságnak €ladta a szamarát másnap a lovag még jobb ajánlatot t€tt: 150 €uró darabja... mind€n szamárnak! A lakosság €gy további rész€ is az €ladás m€ll€tt döntött...

Az €lköv€tk€ző napon már 300 [háromszáz] €uróra t€tézt€ az ajánlatát, az utolsó pár szamár is gazdát cs€rélt!

Látván, hogy több szamár n€m akad, hát 500 €urót ígért mind€n szamárért, mit a jövő hétig k€rít a falu bárm€lyik tagja... És távozott...

A köv€tk€ző napokban p€dig €lküldt€ a szolgáit a m€gvásárolt szamarakkal és 400 €uróban árultatta darabját ugyanabban a falucskában.

A biztos jöv€d€l€m hit€léb€n kaptak a falub€li€k az ajánlaton és m€gv€tték a saját szamaraikat 400 €uróért. Akin€k m€g pénz€ n€m volt, hát kölcsönt v€tt f€l...

€ljött az álmok h€t€, d€ az úrnak és szolgáinak bottal üth€tték a nyomát... S€hol n€m voltak. Az €r€dmény: a falucska m€gt€lt szamárral és nyakig adóssággal...

Aki kölcsönt v€tt föl, hiába adta volna a szamarát €l, a költség€k€t és az adósságot n€m tudta volna visszafiz€tni. A pénkölcsönzők €lsírták a bajukat a hatóságnak, hogy s€gítség nélkül tönkr€ fognak m€nni és akkor ki fog tovább pénzt kölcsönözni? Mind€nki tönkr€m€gy?

Ah€ly€tt, hogy a polgárm€st€r a falub€li€k€t m€nt€tt€ volna m€g és kárpótolta volna ők€t, odaadta a község pénzét a bankároknak pardon pénzkölcsönzőkn€k, hogy n€ m€nj€n€k tönkr€... Hiába na, köz€l€bb a gatya mint a nadrág... A pénzkölcsönzők viszont n€m törölték a falub€li€k adósságát és továbbra is gyötörték ők€t a visszafiz€tésért! A polgárm€st€r €lpazarolta a község kasszáját és így €ladósodott.

M€gpróbált a körny€ző község€ktől pénzt kölcsönözni, €z€k m€g azt válaszolták, hogy nuku s€gítség és nuku pénz, m€rt úgy s€m fogja tudni visszafiz€tni... €r€dmény: mind€nki b€csapva...

A pénzkölcsönzők €gy csomó személytől elkoboztatták a már értékt€l€n szamarakat, zálog gyanánt.

A falub€li€k €gy csomó pénzt v€szít€tt€k, már akin€k volt. Akin€k n€m volt, annak l€tt adóssága. A község tönkr€m€nt és €lv€szt€tt€ a hit€lét. Pénzt csak nagyon magas kamatra kap a pénzkölcsönzőktől... Spórolni k€ll!A község csökk€nt€tt€ a hivatalnokok fiz€tését... Nos, ösm€rős? Münk mik vogymuk? 

Sz€rző: ism€r€tl€n Portugál €r€d€tiből fordította €gy román, abbul m€g €gy magyar... Kép€k a n€t-ről!