Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Passzívház.
Advertisements

Széchényi Ferenc Gimnázium
Szalmabála építészet.
Utólagos Falszigetelés
KÖZLEKEDŐEDÉNYEK HAJSZÁLCSÖVEK
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Hőtechnikai alapok A hővándorlás iránya:
Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék
Kidolgozta: Heinz-Werner Engel (ABECE) 1997 Használják: Belgium, Németország, Kanada, Nagy-Britannia, Olaszország, Tunézia, Magyarország, Ausztria Magyar.
Referenciaházak / Nálam szigetelnek Brassnyó László műszaki tanácsadó február.
Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Épületek vízszigetelései
TALAJNEDVESSÉG ELLENI SZIGETELÉS ESETÉN ÁLTALÁNOS RÉTEGRENDEK
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Sugárzó fűtés alkalmazása, előnyei
MULTIPOR ásványi hőszigetelő lap Budapest, március 16.
A PASSZÍVHÁZ Bokor Erhard Levente Gál Tamás
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
Térhálós-falszövetes megerősítés a magyarországi műemlék-felújítási gyakorlatban Kovács Csaba okleveles építőmérnök tartószerkezeti vezető tervező statikus.
PVC ajtó beépítés.
Baumit NanoporTop vakolat
Készítette: Éles Balázs
8. Energiamegtakarítás a hőveszteségek csökkentésével
Periodikus mozgások A hang.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET
TALAJVÉDELEM XI. A szennyezőanyagok terjedését, talaj/talajvízbeli viselkedését befolyásoló paraméterek.
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
HŐTERJEDÉS.
KÖZLEKEDŐEDÉNYEK HAJSZÁLCSÖVEK
Távhővezetékek csapadékvíz elleni gazdaságos és tartós szigetelése
Vizsgálati módszer a homlokzati tűzterjedési határérték meghatározásához október 8. Dobogókő Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató.
TŰZTERJEDÉS ELLENI GÁTAK
tűzvédelmi tapasztalatai
Ingatlanértékelési módszerek
Falak utólagos hőszigetelése
TSZVSZ nemzetközi tűzvédelmi konferencia Hajdúszoboszló május 27. A homlokzati tűzterjedés szabványos minősítő vizsgálata és fejlesztésének irányai.
Zöld tetők és zöld falak Forrás:
A PLC és használatának előnyei
Csiha András: Egy energiaaudit tanulságai 170 önkormányzati intézmény (iskola, középiskola, szakközépiskola, kollégium, óvoda…) épületeinek energetikai.
A Miskolc kereskedelmi központjában m2 beépítetlen terület eladó! Ára: €
Küszöbön a felújítás! E- learning sorozat hó Márta Tibor
Milyen falazatot válasszunk? Tóth Zsolt, az é z s é kft ügyvezetője
Blower-Door mérés (MSZ EN 13829).
Készítették Építő anyagok Házak,Hidak,Utak Habarcs Cement Vályog.
Energiatakarékos tetőszerkezet
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
A társasházak energiahatékonysági felújítását segítő projektmenedzsment képzés szeptember 23. ► Soproni társasház komplex energiahatékonysági beru-
Dr. Gutay Zoltán – ügyvezető Kovács Sándor épültgépész-mérnök
TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható.
KÖZMEGHALLGATÁS 2015 Tájékoztató Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának évben folyamatban lévő pályázatairól.
Szigeteléstechnika, passzívház Hőnyereség maximalizálása, hőveszteség minimalizálása Benécs József okl.gépészmérnök Passzívház Kft. A Kárpát-medence Kincsei.
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
EGÉSZSÉGTUDATOS HIGIÉNIA, HIGIÉNIATUDATOS ENERGIATUDATOSSÁG.
„H” hőszivattyús tarifa előadó: Harsányi Zoltán E.ON Műszaki stratégiai osztály.
 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először.
falhűtés tengervízklímakonvektoros hűtés medencevíz fűtés.
Síkalapozások a. b. c. d. SÁVALAPOK a. tégla 60° b. beton 45°
Bodó Béla, mesteroktató, energetikus
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Fenntarthatósági témahét
Rektori épület felújítása I. ütem
XII. Mátyás Király u. 18. Area 678 m2 Plot 6079 m2 Surroundings
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Budapesti Műszaki és gazdaságtudományi egyetem
A kéményseprőipari tevékenység szerepe a megfelelő tüzelés megvalósulásában és a kéménytüzek kialakulásának okai szeptember 12.
A településkép védelméről szóló rendelet főbb szabályai
Előadás másolata:

Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen Füles József Wall Dry Bt.

A falak károsodásának okai Egykor megfelelő, de már nem elégséges eredeti szigetelés. Megfelelő és elégséges, de már elöregedett eredeti szigetelés. Megfelelő, de nem elégséges a szigetelés, mert nem felel meg az újabb rendeltetés szárazsági követelményeinek ( pl. alagsor kereskedelmi célú hasznosítása). Nem elégséges és nem megfelelő szigetelések. A szigetelés hiánya.

A falak nedvesedésének okai 1. Az épület mellett a talajnedvesség a járdák, utak, udvarok felülete alatt feldúsul és bejut a falba 2. A nedvesség az alapon keresztül alulról jut kapillárisan a falba. 3. A felszíni víz a falazat és a talaj találkozásánál jut be a falazatba. 4. Az épületen belül elpárolgott víz telíti a levegőt és ez a nedvesség kondenzációját okozza, bekerül a falba. falazat Belső tér 4 Külső tér talajszint talaj 1 3 2 talaj alap talaj

Vizesedési problémák megoldási lehetőségei A falak utólagos vízszigetelése Vegyi injektálás Elektroozmózis Mágneses eljárás Légpórusos vakolatok Füles-falszárító patronok

Füles-falszárító patronok

Füles-falszárító patronok hatásmechanizmusa A furatokkal megnövekszik a szárítandó felület, ezáltal megnő a vizes fal párolgása és intenzívebbé válik a száradás. A patronban a fizika törvényei (pl. a Prandtl-elv) szerint áramlik a levegő, miközben nedvességet vesz fel a falból s azt a külső légtérbe továbbítja, ezáltal a fal kapilláris nedvesedését jelentősen csökkenti és a nedvesség magasabb szintre jutását gátolja.

Füles-falszárító patronok használatával elért eredmények Nagymértékben megnő a vakolat élettartama. Tartós marad a vakolat esztétikai értéke. Egészséges marad a belső helyiségek légtere (megszűnik a penészedés, dohos szag). Megnövekszik a fal hőszigetelő képessége.

Füles-falszárító patronok alkalmazhatósága Anyagát tekintve: minden falanyagban, melyben kialakulnak a kapilláriák (beton, tégla, vályog, sár). Elhelyezkedését tekintve: -Kívül, a homlokzati fal mentén. -Belül, közbenső falak és a lépcsőház falainak esetében, amelyeknél biztosított a levegő oda-vissza áramlása. -Alagsoroknál, pincefalaknál, amennyiben a levegőáramoltatása, cseréje megoldott.

Füles-falszárító patronok előnyei más eljárásokkal szemben A beavatkozás olcsó és egyszerű. A kivitelezés nem igényel speciális szakmai tudást, bonyolult műszaki megoldásokat. Nem roncsolja a falazat belső részeit. Nem szennyezi a természetet. Nincs káros hatása az emberi szervezetre. Nincs ami elromoljon benne.

Füles-falszárító patronok mint a DRYVIT rendszer kiegészítő elemei A DRYVIT utólagos hőszigetelő rendszerek egyre népszerűbbek a folyamatosan növekvő fűtési költségek miatt. A hőszigetelő tulajdonságuk kiváló, mert teljesen izolálják a homlokzatot, ami által a falak páraáteresztő képessége jelentősen romlik. Azon épületeknél, amelyek életkora meghaladja a 30-40 évet, már jelentkeznek a kapilláriás vizesedés első jelei. A DRYVIT rendszerek katalizátorként hatnak és rövid időn belül megjelennek a penészgombák. Új épületeknél, ahol jelentős a belső páraképződés, telítődhet a fal és penészesedést idézhet elő. Preventív megoldást jelenthet a lábazatban elhelyezett falszárító patronsor.

Füles-falszárító patronokat alkalmazók köre Barkácsoló készségekkel rendelkező ingatlan tulajdonosok. Épület-felújítással foglalkozó mesteremberek, vállalkozások. Ingatlan kezeléssel foglalkozó gazdasági társaságok, önkormányzatok. DRYVIT rendszert alkalmazó vállalkozások.

Füles-falszárító patronok forgalmazója, gyártója Gyártó: WallDry Bt. 2225 Üllő, Dózsa György utca 1/a. Tel.: 30-356-4016 Kapcsolattartó: Füles József ügyvezető