Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Beruházás a 21. századi oktatásba. 2003. február 12.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Beruházás a 21. századi oktatásba. 2003. február 12."— Előadás másolata:

1 Beruházás a 21. századi oktatásba. 2003. február 12.

2 2 Egy magyar iskola a 137-ből, ahol nincs angol WC

3 3 A Beruházás a 21. századi oktatásba program prioritásai  A közoktatási intézmények teljes műszaki felújítása  Fűtés és világítási rendszer korszerűsítése  Akadálymentesítés  „Információs technológia az általános iskolában”  Tornaterem, tornaszoba, tornaudvar, tanuszoda felújítása, bővítése

4 4 A Beruházás a 21. századi oktatásba program prioritásai A már folyó 6,5 milliárd forintos felújítási programot ezért az Európa Tervben 5 milliárd forintos hitelprogram egészíti ki.

5 5

6 6

7 7 •A tetőről hullik a cserép •A homlokzatról, kéményről hullik a vakolat •Az udvar kőzúzalékkal van felszórva •Az udvaron a beton töredezett •A közlekedésre szolgáló járda töredezett •Az udvari kapu hiányzik •A sportudvar felülete gödrös •Az épület süllyed, az átázott falak ráznak •A fal salétromos •A tanteremben a PVC szakadozott •A nyílászárók 70%-a elkorhadt •A lépcsők csúszósak, töredezett •A tornatermi padozat mozog •A tornaterem üvegfala kilazult •Udvari árnyékszék

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

15 15 A megfelelő iskola feltételei  Jó műszaki állapot (sem felújításra, sem tatarozásra nem szorul)  van udvara,  a természetes és mesterséges megvilágítás egyaránt jó,  az ablakok kialakítása megfelelő (légcsere biztosított)  az asztalok vagy padok állapota megfelelő  vízöblítéses WC biztosított  a WC-k száma a tanulók létszámának megfelelő  a mellékhelyiségek tisztasági meszelése az utóbbi 2 évben megtörtént. Az 5350 iskola 11%-a (573) felel meg ezeknek a követelményeknek.

16 16 A kormány elkötelezett a modern oktatás feltételeinek megteremtésében. Az iskolák felújításával a korszerű közoktatás infrastrukturális feltételeit akarjuk megteremteni.

17 17 A program keretében az Oktatási Minisztérium a Magyar Fejlesztési Bankkal közösen pályázatot ír ki az iskolák felújítására, korszerűsítésére hosszú lejáratú, méltányos hitel biztosításával.

18 18 A program prioritásai I. A közoktatási intézmények teljes műszaki felújítása Pályázat nyújtható be:  Teljes körű rekonstrukcióra (tető, szigetelési, burkolási, bővítési és átalakítási munkálatok),  „Zöld mezős” beruházásokra.

19 19 II. Fűtés és világítási rendszer korszerűsítése Pályázat nyújtható be:  Épületgépészeti (fűtés, víz, csatorna) és  Elektromos és világítási rendszerek korszerűsítésére.

20 20 III. Akadálymentesítés Műszakilag, építészetileg lehetővé kell tenni a mozgássérültek akadálymentes közlekedését az épület megközelítésekor és az épületben.

21 21 IV. „Információs technológia az általános iskolában” Előkészítés alatt áll a PHARE program pályáztatása, amelynél az önrész előteremtéséhez nyújt hitelfedezetet az MFB.

22 22 V. Tornaterem, tornaszoba, tornaudvar és tanuszoda felújítása, bővítése Pályázat nyújtható be:  tornatermek  tornaszobák  vizesblokkok  játékszobák  tanuszoda felújítására, bővítésére, mobiliákra, eszközökkel történő felszerelésére.

23 23 A pályáztatás A pályázatokat március elejétől, célonként elkülönítetten kell benyújtani. A pályázatok elkészítéséhez a Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Államtitkársága a kistérségeken keresztül nyújt segítséget.

24 24 A pályázatok elbírálásához az Oktatási Minisztérium szakértőkből álló bizottságot hoz létre. A bizottság előminősítés keretében tesz javaslatot a Bank részére a támogatandó pályázatokra.

25 25 A pályázat során előnyben részesülnek :  Területfejlesztési szempontból hátrányos helyzetű iskolák  Nemzeti, etnikai, kisebbségi vagy más okokból hátrányos helyzetű gyermekek nevelését ellátó intézmények  Integrált oktatást folytató iskolák  Térségi vagy más nagyobb területi egységet ellátó közoktatási intézmények.


Letölteni ppt "Beruházás a 21. századi oktatásba. 2003. február 12."

Hasonló előadás


Google Hirdetések