Élő Rózsafüzér Kaposvár, 2012. május 12.. 1. Az Élő Rózsafüzér eredete Az élő rózsafüzér zarándoklat ötlete a bécsi Andreas Schätzle atyától származik,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Advertisements

A BÍBLIA E O CELULAR Klikej Mit gondolsz, mennyivel más volna, ha mostantól a mobiltelefon helyet a Bibliát használnánk?
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Az Eukarisztia titkáról elmélkedve az első kérdés, amelyet szemlélünk, hogy mi is az
Elfogadlak Alapítvány
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
A légnyomás és a szél.
Böjt- és imanap Csepelért. A böjt- és imanap céljai • Fő cél és imatéma: a csepeli emberek megtérése • Mozduljunk ki a falak mögül! • További imatémák:
Kereszténység és Internet szeptember 18. Kovách Balázs Sisak Áron.
Felelősségteljes idegenforgalmi fejlődés Bükön
Krisztus – Európa reménye Közép-európai Katolikus Találkozó 2003/2004.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
LELKISÉG Isten a Szeretet Illusztráció: Simon András.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Értékes gondolatok értékes könyvekből… Gyulay Endre: Ámentől ámenig Tudatos bekapcsolódás a szentmisébe Szent István Társulat, Budapest, 2010.
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
Szerepi Imréné, november 16.
Média és Gazdaság, ha a keresztény hit számít NymE-SEK, Szombathely, május 9. Dr. Németh Norbert.
AVL fák.
Szeretettel köszöntjük a Katolikus Óvodák X. Szakmai Konferenciájának Résztvevőit! KPSZTI, május 10. Szeretettel köszöntjük a Katolikus Óvodák X.
Suki-kehely Szilágyi Klára
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
MEGHÍVÓ szombat Budai arborétum alsókert Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Gellért hegyi séta természetvédelmi terület
MEGHÍVÓ Budai várhegy oldala természetismereti séta Szombat.
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
A családközösségek ALAP-PILLÉRE A CSALÁD
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 6. Második nap.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
2014. augusztus 13. (szerda) Koronázási Szertartásjáték főpróbája Nemzeti Emlékhely.
A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Cegléd Prezentáció.
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
Megszentelt Élet Éve
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Kinizsi Szövetség - Hazajáró CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő falvak tömörítése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja,
Minta-tanmenet vegyes összetételű 5. osztályosok számára:
1. Üdvözlégy Mária, kegyelmek Anyja! Kiért az ég Ura csodáit adja. ||: Ave, Ave, Ave Maria! :||
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
CÉLUNK Kinizsi Pál életeseményeihez kötődő magyar közösségek együttműködése Nagyvázsony: Kinizsi legkedvesebb lakhelye Székelyföld, Firtosváralja, Gidófalva:
Irinyi és Kossuth barátsága
Koronázási Szertartásjáték főpróbája
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Bevezetés az Egyház életébe
Ökumenikus imahét bezárása
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Betelve Szentlélekkel!
Román stílus Félköríves mennyezet Vastag falak Szűk, kicsi ablakok
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
A versenyek!.
SUMP - kérdés Magyarországon
SZENTKERESZTHEGYI ZARÁNDOKÚT
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
Előadás másolata:

Élő Rózsafüzér Kaposvár, május 12.

1. Az Élő Rózsafüzér eredete Az élő rózsafüzér zarándoklat ötlete a bécsi Andreas Schätzle atyától származik, aki először 2003-ban, az ottani városmisszióra készülve szervezte meg a Bécs körüli zarándoklatsorozatot, mely hagyományt teremtett Ausztriában

Egy adott várost körbe zarándokolva rózsafüzért imádkozunk vagy a város utcáin haladva tesszük ugyanezt 2. Mit jelent az Élő Rózsafüzér?

3. Mi a célja? A zarándoklat során utunkkal rózsafüzért fűzünk Kaposvár köré, imával és énekszóval átölelve a várost. Mint ahogy Jerikó falai leomlottak a kürt hangjaira, azért imádkozunk, hogy omoljanak le azok a lelki falak is, melyek a város és a környék lakóit Istentől, egymástól és a boldogabb élettől elválasztják. A várost és minden benne élő embert a Szűzanyának ajánlunk A közös zarándoklattal erősíteni a plébániai közösségek kapcsolatát

4. Hogyan? Kaposvárt 7 imakörre osztjuk Minden kör egy templomból indul, lehetőség szerint papi áldással A körök találkozási pontja az idén jubiláló Szent Imre templom A nap zárása: hálaadó szentmise, dicsőítő koncert az Eucharist együttessel

5. Imakörök Töröcske Toponár Kaposfüred Donner-Cser-Kecelhegy Tüskevár-Kinizsi-Toldi-Béke-Zaranyi lp. Belváros Kaposszentjakab-Ivánfahegy-Rómahegy

6. Gyakorlati megvalósítás Indulás: május 12-én 14 órakor A kisebb területeknél nem csak körbejárunk, hanem a terület belsejében is imádkozunk a rendelkezésre álló idő függvényében Találkozás kor a Szent Imre templomban Minden imakörben van egy koordinátor,aki az útvonalat vezeti

7.Imaforma Az zarándoklat folyamán bármelyik rózsafüzér mondható, csendekkel, énekekkel esetleg elmélkedésekkel egybekötve (mobil hangosítással)

8. Magyarországi példák Budapest 2012-ben 6. alkalommal Veszprém Kecskemét Érd Balaton körül Pákozd Pápa

„ Fogjátok újra kézbe a rózsafüzért…!” II. János Pál pápa (Rosarium Virginis Mariae)