Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

ZEMPLÉN EURORÉGIÓ PROGRAMTERVEZET I.Határon átnyúló infrastrukturális természet- és környezetvédelmi fejlesztések II.A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
Az Európai Területi Társulások jóváhagyó hatóságainak 3. találkozója
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
DÉL-MÁTRA Helyi Közösség Stratégiai Vázlat Debrei Attila.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
Széchenyi István Egyetem, Győr
Készítette: Soós Roland igazgató ÉRÁK 2007 Összdolgozói értekezlet december 8.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Határon átnyúló civil együttműködések Kulcsár Mária, Fórum Információs Központ, Somorja.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.
A „Fenntartható Innovációs Technológiai Centrum” (FITC) céljai és tevékenysége A TÁMOP /1/KONV projekt nyitókonferenciája Gyöngyös,
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
DÉL-SZLOVÁKIAI CIVIL INFORMÁCIÓS HÁLÓZAT. Alapítói: Fórum Információs Központ Fórum Kisebbségkutató Intézet - Somorja Fundament Polgári Társulás – Rimaszombat.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
Előadó: dr. Bugya László
Lorem ipsum.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás

Tevékenységeink Az Ung-vidéken élő magyarság kulturális, oktatási és egyéb szükségleteinek felmérése, helyzetértékelő anyagok elkészítése. A magyarság népi hagyományainak ápolása, kutatása - rendezvények szervezése. A magyarság identitását megőrző programok, a magyarság jövőjét döntően befolyásoló pl. óvodai és iskolai beiratkozási programok lebonyolítása. Felnőttképzési programok realizálása, képzési programok kidolgozása.

2003. Nagykaposi Magyar Közösségi Ház Intézményi háttér 2003. Nagykaposi Magyar Közösségi Ház

Magyar civil szervezetek otthona,

Közösségi tér, előadó- és gyakorlóterem

Emlékszoba – Erdélyi János, Mécs László

Könyvtár – 2004. Mécs László Könyvtár

2007. Gordius Plusz Felnőttképző Központ Intézményi háttér 2007. Gordius Plusz Felnőttképző Központ

Felnőttképzési programok Művészeti események Hidaskürti Magán Szakközépiskola (fodrászat, kozmetika gyakorlóközpont)

Határon átnyúló projektek a TÁMOP 2.2.4 kiírásban Projektjeink Határon átnyúló projektek a TÁMOP 2.2.4 kiírásban

Lendületben a PannonForrás Tudásegyesítés a Kárpát-medencében

Egy életen és két határon át (2009) Cél a magyar nemzeti, ezen belül a dél-alföldi jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása, az átadott tapasztalatok partnerrégiókban történő hasznosításának elősegítése, képzések esetén a helyi installáció támogatása, nemzetközi együttműködések, nemzetközi projektekben való program- és tananyagfejlesztés, helyi munkapiaci igények felmérése és beépítése a szakképzésbe, esélyegyenlőség elvének biztosítása a szakképzésben, hátrányos helyzetben lévők számára (nők, romák, alacsony előképzettséggel rendelkezők, fogyatékossággal élők életminőségének javítása).

TRANS-FAIR,GYAKORLATORIENTÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI MÓDSZEREK (2009) A projekt elsődleges célja az ÉRÁK szak- és felnőttképzés területén szerzett tapasztalatainak átadása a szlovákiai, határmenti területek szakképzéssel, felnőttképzéssel foglalkozó szervezetei számára. A megvalósítás során a munkaerőpiac igényeivel összhangban olyan képzési programok kidolgozására, tananyagok fejlesztésére kerüt sor, amelyek hiányoztak az együttműködő országokban, és amelyekre a gazdasági szereplők oldaláról igény jelentkezett.

szlovák-magyar együttműködésben a HUSK kiírásban Projektjeink szlovák-magyar együttműködésben a HUSK kiírásban

Határtalan felnőttképzés (2006) Cél egy felnőttképző hálózat létrehozása, mely a közösen használható tudás erejére építve segíti a térség felzárkózását. Fő tevékenységek: Partneri együttműködés kiépítése Elemzések elvégzése Közös képzési kínálat kialakítása Pilot kurzusok lebonyolítása

Határok nélkül a megújuló energiákkal (2009) A projekt célja az érintett régiók közötti legjobb gyakorlatok átvételének ösztönzése tudatformáló kiadványokkal, rendezvényekkel, adatbázis-fejlesztéssel, energiatakarékos technológiák elterjesztésével.

Jelenlegi projektjeink Határtalan vendéglátás -Szakképzési együttműködés a határon átnyúló minőségi turizmus fellendítéséért „Megújuló” szakképzés – energia hatékony és kis környezetterhelésű technológiákat bemutató, mobil képzési és demonstrációs központ magyar- szlovák közös fejlesztésben

Köszönöm a figyelmet! Gabri Rudolf nvt@post.sk