PARLAMENT (2356-03).

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PARLAMENTO HÚNGARO MAGYARORSZÁG PARLAMENTJE.
Advertisements

Peterhof, vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a legleny ű göz ő bb valamennyi pétervári uralkodói rezidencia közül, 29 kilométerre fekszik a.
Köves Kaba Kedves Kuruczlányai
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Prókay Julianna 6. osztály
Mindenszentek temploma Pécs
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Római építészet Augustus korában
Készítette: Albert Krisztina
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Séta Budapest utcáin.
város délnyugat Franciaországban
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Koronázási Jelképek.
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
HUNGARY’S PARLAMENT PARLAMENT MAGYARORSZÁG PARLAMENTJE PARLAMENTJE.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Mezopotámia és Egyiptom építészete
„Ahol a Korona, ott van Magyarország…”
Az égei civilizáció.
A nemzetközi konkurencia árának feléért ajánljuk ugyanazt a minőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Monor, Ipar utca.
Szendrő nevezetességei
Világváros születik: Budapest
Koronázási jelvények -a Szent Korona -a koronázási palást
Balatonfüredi Anna-Bál
Jáki Apátság, Ják ( ).
B arokk, mint művészettörténeti stílus
Az ország háza F: Laci A parlament épülete A Duna felől
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
HUNGARY’S PARLAMENT MAGYARORSZÁG PARLAMENTJE PARLAMENTJE.
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
Budapest nevezetességei!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Romantika.
Ungvár.
AZ ÁLLAMFŐ JOGÁLLÁSA A POLGÁRI KORBAN
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
1956-os forradalom.
Középkori araboktól származó leletek
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Szobrászat.
BME Urbanista építész Msc Környezettervezés 3. feladat Czelnai Zsolt, Perge Márton
Magyarországi művészet
Susann Nordströms Orkester - True Love
Látogatás a Parlamentben április 14.
A közjogi kérdések az els ő világháború idején Kép forrása: Országos Széchényi Könyvtár /kepek/tortenelem/to391ehh08bor.jpg.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Budapest 2.- A Duna bal partján Pest- Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
A koronázási jelképek.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

PARLAMENT (2356-03)

A parlament a francia parler („beszélni”) szóból származik A parlament a francia parler („beszélni”) szóból származik. Eredetileg a középkori Franciaországban a királyi bíróságokat nevezték parlamentnek (1789-ig) A parlament egyfajta szinonimájaként használható az „országgyűlés” szó is, noha ezzel elsődlegesen a magyar parlamentre utalunk.

1881-ben az Országház megépítésére pályázatot írtak ki, amire 19 terv érkezett. A legjobb 4: Steindl Imre "Alkotmány I." neogótikus hatású épületterve Hauszmann Alajos "Patres conscripti" neobarokkot és neoklasszicizmust sugárzó terve Schickedanz Albert és Freund Vilmos "Alkotmány II." együttes alkotása, mely elsősorban az antik építészeten alapult Otto Wagner és társai "Scti. Stephani regis" neoreneszánsz pályaműve

Steindl Imre terve valósult meg. barokk alaprajzú barokk tömeghatású épület részleteiben alapvetően neogótikus stílusú a bécsi neogótika szellemében épült méltán tekinthető a 19-20. század fordulója egyik nagy alkotásának az európai kontinensen

A magyar állam ezeréves fennállásának alkalmából, annak millenniumi esztendejében, 1896. június 8-án tartotta az új, még épülő parlamenti épületben az Országgyűlés első ülését.

Az országház építkezéshez feltételül szabták, hogy kizárólag hazai építőanyagokat használjanak fel. Kivételt képez a főlépcső mellett található nyolc, egyenként hat méter magas márvány monolit, amelyet Svédországból hozattak . Az építkezés 1885-től 1904-ig tartott. Az építéshez felhasználtak: 40 millió téglát félmillió díszkövet 40 kg aranyat Maga az épület 268 m hosszú, 123 m széles és 96 m magas, alapterülete 17 745 négyzetméter, térfogata 473 000 köbméter.

Központi eleme a kupola, amelynek két oldalán emelkedik a képviselőház (ma az országgyűlés) és a volt főrendiház (ma Kongresszusi terem) ülésterme. Az épületnek 27 kapuja van belül 29 lépcsőház 13 személy- és teherlift az épületben valamivel több mint 200 irodahelyiség található.

A Duna felőli oldal a főhomlokzat, de a hivatalos főbejárat a Kossuth térről nyílik. Kívül és belül összesen 242 szobor (90 külső és 152 belső) van a falakon jeles freskók és festmények is díszítik az Országházat. A díszítéseknél felhasznált 22-23 karátos arany összmennyisége hozzávetőlegesen 40 kilogrammot tesz ki.

Koronázási ékszerek: Korona Jogar Palást Országalma Kard

Köszönöm a figyelmet! Nagy Bettina