Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
15. SZABÁLY – A B erugás. 15. SZABÁLY – A BE RUG ÁS A be rug ás a játék újrakezdésének egyik módja. Be rug ást kell ítélni annak a csapatnak a javára,
Advertisements

Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Afrikai elefánt. Előfordulása • Az afrikai elefánt korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság elterjedése elsősorban a nemzeti.
Nagy fehér cápa.
A foci Varga Dávid.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
A ló.
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
DINOSZAURUSZOK „RETTENETES GYÍKOK”.
Városi járművek A egyéni rövid távú közlekedés eszközei.
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
Amit a Spanielekről tudni kell!
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
GRÁFELMÉLET Alapfogalmak 2..
Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró
Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Testnevelés (Labdarúgás)
A művészetek születése Bevezetés az irodalomtörténetbe I.
Készítette: Vomberg Fanni Virág
Készitette: Cammisa Matteo
Kockás piton Kockás piton Készítette: Dani Renáta.
DELFINEK.
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyszabályoknak megfelelően természetes és mesterséges borításon is lehet mérkőzéseket.
Szabadrúgások.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
A vadlibák leckéje Tommy's Window Prezentáció
Madarak Készitette: Csomafáy Hilda-Gabriella Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“SZÁSZ ADALBERT” Sportliceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11 szám.
Madarak Madár Tímea 5.a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Most van a nyulak hónapa!!!
Készítette: Rácz Imre Vince
A madarak osztálya.
Napra Valentin.
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat
Összeállította: Rakovicsné Erdősi Katalin 2008.
Emlősök osztálya MBI®.
Tk.: oldal + Tk.:19. oldal első két bekezdése
Benkovics László, február 2013
6. szabály – A játékvezető asszisztens
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
A világnépesség növekedése
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
A levegő szárnyas meghódítói
Házi tyúk éve háziasították!.
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
Állandóan fagyos éghajlat Jegesmedve, borjúfóka, pingvinek
Kézilabda.
A Labdarúgás.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
Baromfiudvar lakói.
Csodálatos madárvilág
14. Szabály Büntetőrúgás.
13. szabály: Szabadrúgások
A kafferbivaly.
Egy kis futball történelem
Előadás másolata:

Bicycle Moto-Cross, ahogy manapság emlegetik BMX, első betűje a „B” a kerékpárt, az „M” a motort és az „X” a kettő keresztezését jelöli. Kialakulása idején a MotoCross sportág már hatalmas népszerűségnek örvendett az Amerikai Egyesült Államok-ban.

Néhány fiatal, aki szeretett volna részt venni a MotoCross versenyeken, de nem érték el a minimális korhatárt a motorkerékpár versenyzéshez, és/vagy nem volt elegendő, hogy megvásárolják a szükséges méregdrága motorkerékpárokat, úgy döntöttek, hogy valamilyen módon helyettesítik a MotoCross sportágat.

Az első világbajnokságot 1982-ben rendezték. Az évek során, a kerékpáros sportágakon belül a BMX egyre inkább megjelent, mint egy önálló sportág. Mivel ezek a kerékpárok viszonylag kicsik, a BMX-esek hamar rájöttek, hogy ezzel nem csak versenyezni lehet, így alakult ki a freestyle és annak különböző ágai. Világbajnokok:Kun Ádám, Shenker Benjamin, stb…

Rajz A rajz általában ceruzával, tollal, tussal vagy krétával készített szabadkézi művészeti vagy mérnöki alkotás. A művészi rajz a képzőművészeten belül a grafikához tartozik. Lehet önálló mű, vagy más képzőművészeti, illetve iparművészeti ághoz tartozó alkotásnak,illetve valamilyen ipari termék vagy létesítmény, előadás vagy rendezvény megvalósításának az előkészítő eszköze.ceruzávaltollaltussalkrétával művészetimérnökiképzőművészetengrafikáhozmű iparművészetiipari

Környezetvédelem

Környezetvédelemből nagyon fontos: 1. A F ö ld v é delme: - a f ö ld felsz í ne é s a felsz í n alatti r é tegek, - a talaj, - a kőzetek é s á sv á nyok, - a barlangok, - a domborzat. 2. A vizek v é delme: - a felsz í ni vizek, - a felsz í n alatti vizek. 3. A levegő v é delme: - a l é gk ö r eg é sze.

Fanni és Szandi

HÖRCSÖG: Testmérete 6–11 cm, súlya legfeljebb 50 gramm. Éjszakai állattok, téli álmot alszanak. Eredeti él ő helye Bels ő -Ázsia és az orosz sztyeppék. F ő ellenségei a hermelin és a görény, mert ezek követik föld alatti otthonába. Rövid, 2-3 éves élettartamukat szaporasággal ellensúlyozzák.

Kisállatok NYUSZI:  A kifejlett házinyúl tömege 1,5 kg-nál kezd ő dik, a legnehezebb óriásnyulak elérhetik akár a 12 kg-ot is. A test hossza cm között változhat.  A legtöbb nyúl évenként többször ellik, némelyek 5-7 kölyköt hoz a világra. Átlagosan 5-8 évig élnek.

Maite Perronit, aki 2008-as főszerepe óta az Árva angyalban valósággal berobbant a mexikói telenovella-iparba. … maradj és tudj meg mindent, amit tudni érdemes a színésznőről. Jó szórakozást hozzá! Ha kíváncsi vagy Maite tehetségére, kapcsolj az Árva angyalra, ha pedig kicsit jobban meg szeretnéd ismerni…

A madarak meszes héjú tojással szaporodó meleg vérű gerinces állatok. Mellső végtagjaik szárnyakká módosultak. A madárfajok nagy része ma is repülő életmódot folytat. Testüket tolltakaró borítja. Csontjaik üregesek, légzsákokat tartalmaznak. Fogak helyett csőrrel rendelkeznek. Cs. Imre és T. József

hátizom bicepsz mellizom és vállizom A testépítés, mint sportág a XVIII. Század végén jött létre. Valójában nagyon sok sportnak az alapja, mivel abszolút ellenállásos edzés a test összes izma számára. Eugen Sandow, „a modern testépítés atyja”.

A labdarúgás (angol eredetű szóval football, közhasználatú becenevén foci) egy labdajáték, amit a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek.

A kapu 7,32 méter hosszú, magassága pedig 2,44 méter. A szögletzászlók kötelezően a pálya tartozékai, azok magassága 1,5 méter. A szögletek negyed körének átmérője kereken 1 méter. A vonalak és kapufák vastagsága maximum 0,12 méter lehet.

A labdarúgópálya, a játéktér hossza méter, szélessége méter. A büntetőterület az alapvonallal párhuzamos vonalának 16,5 méterre kell lennie az alap - és a gólvonaltól, a büntetőpontnak pedig 11 méterre. A sugara 9,15 méter, miként a büntetőterület előtti félkörnek. A kapu előtti tér a gólvonaltól 5,5 méterre végződik. O.Viktor,D.Ádám

A cica nagyon aranyos állat! Nekünk is ez a kedvencünk! Ági és Klaudia Körülbelül évvel ezelőtt kezdett az ember társaságában élni, háziasításának ábrázolása mintegy 4000 éve Egyiptomban történt.

A lovakat a póniktól testalkatuk különbözteti meg. Általában a pónik kisebbek, zömökebbek és teltebbek, mint a lovak. A 148 cm marmagasság alatt lévő lovakat a pónikhoz soroljuk.

A FREESTYLE FOCI

A sportág történelme nem nyúlik vissza nagyon az időben. Bár pontos időpontot nehéz lenne mondani, de nagy valószínűséggel, évvel ezelőtt keletkezett a sportág. Egyes elméletek szerint, a legendás argentin klasszis, Diego Maradonától, mások szerint a holland utcákon tartott Street fociból vagy brazil tengerparti fociból indult útjára a sport.