A 0-ás vércsoport.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Táplálkozási alapfogalmak
Az A vércsoport.
Alap Termékek.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
Flavon max termékcsalád
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
Reformtáplálkozás.
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
A helyes táplálkozás.
Самовар=Szamovár.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
VITAMINOK.
Aktív, egészséges életmód
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Méregtelenítés Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus, arcdiagnoszta Biyovis megoldások a gyakorlatban.
Tápanyagaink.
Szájápolás felsőfokon a BIYOVIS készítményeivel. Fog és szájüreg állapota Esztétikai szempont Egészségünk tükre Fontos szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Réti gyógynövények.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

A 0-ás vércsoport

Az ember genetikai tulajdonságai – ezek közé tartozik a vércsoportok antigén állománya is – az egyik fő meghatározóját jelentik a betegségre való hajlamnak is. A genetikai tulajdonságokhoz, illetve a vércsoportokhoz igazodó étkezés jelentősen befolyásolhatja egyes betegségek megelőzését. Dr. Peter J. D’Adamo* és kutatócsoportja nem csak az egyes élelmiszerek hatásait vizsgálta a különböző vércsoportokra, hanem az összefüggéseket a vércsoportok és a betegségek között. Arra a megállapításra jutottak, hogy az egyes vércsoportoknak meghatározható, tipikus megbetegedései vannak. Ugyanez vonatkozik a vitaminokra, az ásványi anyagokra és a gyógynövényekre is. Egy adott vitaminkombinációnak más a feladata és más a hatása a különböző vércsoportú emberek szervezetében. 

0 vércsoporthoz tartozó emberek vitaminjai: "0", az igazi húsevő vér csoportja. Az ősi vércsoporthoz tartoznak. A 0 vércsoport az, amelyik az evolúció során a húsfogyasztáshoz alkalmazkodott a legjobban. Ők a kifejezetten húsevők csoportja.  Zsírban oldódó vitaminokhoz viszonylag kellő mennyiségben jutnak, csakúgy, mint C-vitaminhoz és vashoz. Mivel ez a vércsoport nehezen viseli el a gabonaféléket, amelyek fő forrásai a B-vitaminoknak, ezek fokozott pótlására van szükség. A B-vitamin komplex különös jelentőségű ennél a vércsoportnál, mert gyorsítja az anyagcserét és a tápanyag gyorsabb elégetésével viszonylagos helyi savasodást idéz elő az izmokban és a szervezet egészében, ami kedvezően hat a 0 vércsoportúak nehéz fizikai tevékenységére.

A K-vitamin adagolás ugyanakkor erősíti a véralvadást és gátolja a vérzékenységre való hajlamot. Emiatt a 0 vércsoportúaknak nem ajánlatos nagyobb adagban szedniük A- és E-vitamint, mert ezek gyengítik a véralvadási mechanizmust.  Egészségük megőrzése érdekében speciális növényi kivonatokat ajánlott fogyasztaniuk, ezek a jukka, petrezselyem, kurkuma, torma, édesgyökér. Nekik olyan táplálék-kiegészítőre van szükség, amely  • Gyorsítja az anyagcserét, • Fokozza a véralvadást, • Megakadályozza a gyulladásos folyamatokat, • Stabilizálja a pajzsmirigy működését.

Kerüljük ezért a tehéntejet és a tejtermékeket Kerüljük ezért a tehéntejet és a tejtermékeket. Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű kalciumot vigyünk be a szervezetbe más formában. A tofu, zöldfőzelékek, brokkoli, diófélék, lazac, gyökérfélék nagy mennyiségben tartalmaznak életfontosságú kalciumot. A gyomor magas savkoncentrációja miatt a 0-s vércsoportú embereknek mindenekelőtt a gabonaféléket és a gabonával készült termékeket kell kerülniük.

Testedzés: intenzív edzésmódok, pl. : aerobic, futás, kontakt sportok Testedzés: intenzív edzésmódok, pl.: aerobic, futás, kontakt sportok. Fogyni segít: tengeri moszatok, halak, máj, vörös húsok, a brokkoli, spenót, kelkáposzta. Erősségek: erős immunrendszer és emésztőrendszer, fertőzések elleni természetes védelem, jó anyagcsere. Gyengeségek: intolerancia az új étrenddel és új környezeti feltételekkel szemben. Kockázatok: véralvadási zavarok, gyulladásos betegségek, ízületi gyulladás, pajzsmirigy csökkent működése, fekély, allergia.

Fűszerek: A megfelelő fűszerek kiválasztása javíthatja az emésztőrendszer és az immunrendszer működését. A tengeri alga alapú ízesítők nagyon jó hatásúak mert jódban igen gazdagok. A tengeri algák fogyasztása mérsékli a savszintet és csökkenti a fekélyeket is. Az algákban a található fluktóz megvédi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, a fekélyt okozó baktériumok támadásától. A petrezselyem, a curry és a cayenne bors jól megnyugtatja az emésztőrendszert, ugyanakkor a fekete- fehér bors és az ecet irritálja. A cukortartalmú ételek nem károsak, de fogyasztásukat vissza kell szorítani. Jótékonyak: szentjános kenyér, tengeri hínár, cayenne bors, curry petrezselyem, alga, kurkuma. Kerülendő: kapribogyó, fehérbors, fahéj, vanília, kukorica keményítő, almaecet, kukoricaszirup, balzsam borecet, őrölt feketebors, szerecsendió.

Ízesítők: Nincsenek olyan ízesítők, amelyek jótékonyak volnának a 0 vércsoportúak számára. A mustárt, a majonézt és a saláta dresszinget kis mennyiségben ajánlatos fogyasztani, lehetőleg alacsony zsír- és cukortartalmú változatban. Valamennyi pácolt étel emészthetetlen a 0 vércsoportúak számára, mert ezek súlyosan irritálják a gyomornyálkahártyát. Néha ehetnek paradicsomot de a ketchup fogyasztását kerüljék, mert az ecethez hasonló összetevői vannak. Jótékonyak: nincsenek de, vannak viszont semlegesek, mint pl.: Almalekvár, mustár, majonéz,saláta dresszinget lehetőleg alacsony zsír- és cukortartalmút, worchester szósz, Kerülendő: ketchup, kóser savanyúság, kapros savanyúság, édes savanyúság, redish.

Italok: A szódavíz és a tea teljesen ártalmatlan. A sör csak kis mennyiségben fogyasztható. A kávé problémákat okozhat, mert megemeli az amúgy is magas gyomorsavszintet ezért ajánlott a lépcsőzetes leszokás de, a zöld tea jó koffeintartalmú helyettesítő lehet. Jótékonyak: klubszóda, szódavíz. Kerülendő: presszókávé, kóla, fekete tea, koffeinmentes kávé, diétás üdítők, tömény szeszesital, üdítők.

0-és vércsoportú emberek viselkedése, kapcsolatai: Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív érzelmi életet él azzal a különbséggel, hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Ezt inkább partnerétõl várja el. Szinte állandóan kapcsolatot keres másokkal, de ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem az ésszerûség - sokszor a számítás is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremtõ készség segíti az üzleti életben is. Feltûnõen sok "0" vércsoportú férfi és nõ dolgozik az üzleti szférában. Sok film-, tévésztár is e csoportba tartozik, mivel a mûvészi tehetség keresztülvitele erõvel és jelentõs mértékû gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár mûvészként akár üzletemberként. A szinte félelmetes erejû energiája, aktivitása a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezetõ lépcsõ következõ fokára szeretne lépni. Céljait mindig szemelött tartja, és képes mindent ennek alárendelni. Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán kénytelen elõrehaladását szüneteltetni, ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át.