Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ciprusi kaland.
Advertisements

Legújabb ismereti eredmények •A 2011-es II. János Pál boldoggá avatására több millió zarándokot vártak – joggal. •De a médiának sikerült olyan hangulatot.
Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
A kölcsönös befolyásolás
Dr. Dietz Ferenc polgármester Március 12.
Meg akarjuk védeni a munkahelyünket, hogy lehessen és legyen nyugdíjunk!
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
A Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület eddigi munkája.
Rettegi Attila programja
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
Hunyadiváros. Hunyadiváros Kecskemét Hunyadivárosi Részönkormányzat 2010  A részönkormányzat évben eddig 6 alkalommal ülésezett és 44 határozatot.
Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával.
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
2012. év. Képviselő testület bizottságainak munkája  Oktatási és Szociális Bizottság  8 db ülés  28 db határozat  Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság 
II/3. Működő és a legszegényebbeket elérő szolgáltatások, közösségi akciók Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május
Perkátai Életút Projekt
A dohányzás visszaszorítása érdekében megvalósuló program Segítség - a dohányfüst - mentes életért május 31.
A évi EMH kampány csatlakozási feltételei Hogyan szervezzünk sikeres és mégis költséghatékony városi kampányt? Szerencsi Éva Nemzeti Fejlesztési.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Nemzetközi Könyvajándék Nap Bethlen Gábor Általános Iskola Székelyudvarhely.
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
Kiskunfélegyháza az első világháborúban
MENNYI SZERETET FÉR EL EGY CIPŐSDOBOZBAN? gyermek karácsonya A Baptista Szeretetszolgálat akciójában gyermek megajándékozása a cél Az adományt.
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Óbarok Forrás: Saját képek.
Megmagyarázhatatlan parajelenségek (amit nem láttál attól még létezhet)
Építészeti Emlékek Tanútja - Szocreál Tanösvény
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
1. Milyen módon szabályozzuk a kivonulást az Ispotály utcai egyvágányú pályaszakaszon? 1. Milyen módon szabályozzuk a kivonulást az Ispotály utcai egyvágányú.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
BKV ZRt. – Fődiszpécseri és Zavarelhárító Szolgálat
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Sapientino A minket körülvevő tér Miket találsz Aladdin szőnyegén? Kattints a megfelelőkre! Rajta van …
A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Intézményi Férőhely Kiváltás program
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Pillanatképek a Hős utcából Előzetes eredmények a júliusában lefolytatott szociológiai kutatásból Vigvári András ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi.
Szociális városrehabilitációs program augusztus 25. A szociális városrehabilitáció - Hősök tere és környéke - komplex beavatkozás - Pécsbánya -
Társulatunk május 4-én alakult. 10 ÉVE SZOLGÁLJUK A NEMZETI ENERGIAPOLITIKÁT 1.
DÉL-KOREA ASAN, SZÖUL AUGUSZTUS  Augusztus között a dél-koreai Asanban, testvérvárosok számára szervezett táborban vettünk részt.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
FRAGMENTS of NATURE / TERMÉSZETI TÖREDÉKEK
Közmeghallgatás Dunavecse
2018/2019 tanév.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Zárórendezvény.
Előadás másolata:

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

176 napja (ápr 26-án) találkoztunk utoljára. Milyen események történtek azóta? Tanácskozik a Csipet Csapat

A lakosság által felvetett és a hivatalnak leadott lényegesebb problémák… - A Lorántffy Kollégium mellett kérte az iskola igazgatója, hogy kerüljön kialakításra egy dohányzóhely a diákoknak. Az intézkedés célja, hogy a diákok ne zavarják a lakókat. A dohányzóhely elkészült… Milyen problémák merültek fel május eleje óta a Technikumban? Hol tart ezek intézése? Milyen egyéb ügyek voltak ezeken kívül?

Az Esze Tamás utca 13/c lépcsőház bejárata elől kiszedték a lakók által korábban kért két darab cölöpöt, ezek pótlását kértem a hivataltól.

A Görbe utca 3 mellett a bal oldalon az autósok tönkretették a pázsitot, cölöpökkel való lezárását javasoltam a hivatalnak. Megtörtént…

A városrészben állandó a parkolóhiány. Kezdeményezésünkre a Görbe utcában összesen 4 db új parkoló épült az autósok nagy örömére...

Áprilisban jeleztem a hivatalnak, hogy a Bocskai utca páratlan felén levő játszótéren a hinta élet- veszélyes. Sürgős javíttatását kértem. Megtörtént.

Az Esze Tamás utca 1 előtti pad háttámlája hiányzott. Pótlását kértem a hivataltól. Megtörtént.

A Béke téren a hirdetőtábla ajtaja nyitva volt, az ajtót nem lehetett becsukni. Javíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…

A Bocskai utca 7/B mögötti területen a nagyfeszültségi kábel alatt az E-ON - a város helyett - levágta a fás-bokros részt. A zöldnyesedék azonban ott maradt, komoly tűzveszélyt okozva. Az elszállíttatását kértem a hivataltól. A mai napig nem történt meg az elszállítás, kétszer szóltam miatta a közgyűlésen. A jövő heti közgyűlésen megint szólni fogok.

A Nyomda udvarban (Dózsa György út mögött) a kisszemetesnél rengeteg szemét volt. Elszállíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…

A Gábor Áron utcai Aprók Háza Óvoda bejárata rendkívül balesetveszélyessé vált az évek alatt. Az óvoda vezetője a sürgős javíttatását kérte. A kérést továbbítottam a hivatalnak. A lépcsőt teljesen felújították.

Az Esze Tamás utca 13 és 15 között a füves területen egy nagy faágcsoport volt, elszállítta- tását kértem a hivataltól. Megtörtént…

Megjavíttattuk a Kallós Dezső utca 22 előtti letört támlájú padot.

- A városi piacra kértek a nyugdíjasok két padot a húsboltok közé, ahol megpihenhetnek. A padok kihelyeztetését kértem a hivataltól, - A piac élelmiszer árusító részén a dohányzás tilalmát elrendelő határozatot és táblákat kértek. Megkértem a hivatalt, hogy az ÁNTSZ-el közösen vizsgálják meg ennek a lehetőségét. És még ezeken kívül elintéztük: - 6 köztéri utcavilágítás kiégett lámpa javíttatása, - 2 forgalomirányító lámpa javíttatása, 3 db törött csatornafedél javíttatása, - megritkíttattuk a bokrokat a Nyomda udvarban. Felvetett (még elintézetlen) problémák: - A városi piacra kértek a nyugdíjasok két padot a húsboltok közé, ahol megpihenhetnek. A padok kihelyeztetését kértem a hivataltól, - A piac élelmiszer árusító részén a dohányzás tilalmát elrendelő határozatot és táblákat kértek. Megkértem a hivatalt, hogy az ÁNTSZ-el közösen vizsgálják meg ennek a lehetőségét.

- a Táncsics M. utca 7. előtt a gyalogjárdán egy csatornafedél eltörött, mély lyuk van rajta. Javíttatását kértem a hivataltól, - az Építők útja 10. mögötti részen a pad mellett egy közvilágítást biztosító lámpában kiégett az égő. Ennek kicserélését kértem a hivataltól, - a Vasvári Iskola előtti parkban a járda mellett van egy kidőlt balesetveszélyes villamos szek- rény. Ennek rendbetételét kértem a hivataltól, - a Bocskai belső udvarban az északnyugati sarokban egy utcavilágítás melletti fát kérik a lakók megritkíttatni.

- kezdeményeztem, hogy az Esze Tamás utca elején mindkét oldalon lehessen parkolni, ezzel 8 db parkolóval bővülne a városrész, - a Bocskai u. 10 melletti „tengelytörő” kátyú betemettetését kértem a hivataltól, - a Táncsics M. utca 6. előtti sérült járdaszegély rendbetételét kértem a hivataltól, - a LOFY Kollégium melletti völgylépcső állapota kritikussá-életveszélyessé vált, felmérését és javíttatását kértem a hivataltól.

Egyéb történések: Május 3-án Naszladiné Irénkével részt vettünk a DK nyílt lakossági fórumán, melyen Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök volt a vendég.

Május 10-én és 23-án ismét akcióban volt a Tech- nikum Csapat. Folytatva az ápr. 25-én elkezdett virágágyás kő lábazat festést, 500 négyzetméter kő lábazatot festettünk le, így megszépítve a Görbe utcát.

2012. május 16-án délután egy kis technikumi zöldterület újult meg a Technikum Csapat keze munkájának köszönhetően. A lelkes közösségi brigád másfél köbméter humusszal töltötte fel az autósok által tönkretett területet, 6 darab védő- cölöpöt ásott le, 600 kg virágföldet terített le, majd fűmaggal vetette be az immáron megújult zöldterületet. Ez mellett még 8 zsák szemetet is összegyűjtöttünk. A lakosok által is elismert közösségi munkán 12 fő vett részt.

Június 8-án a Technikum Csapat meglepetéssel készült a Dunaújvárosi Hajléktalan Centrum hajléktalanjai számára. Kismoni László felhívása után - a kapott jelentős adománynak köszönhetően - finom ebédet főztünk (és tálaltunk fel) a centrum lakói számára, s ezen kívül még hasznos eszközöket (vérnyomásmérő, vércukorszintmérő, tartós elemek, töltő) is tudtunk ajándékozni a rászorultaknak. S nem utolsósorban itt viseltük először a csapat új logójával nyomott pólóit.

Június 20-án felhívással éltem az árván maradt Ötvös Dávid és nagymamája Csepke Béláné megsegítésére. A jelentős adományokból élelmiszer, mosógép, kerékpár, számítógép és festék is került a bajba jutott család birtokába.

-A Kallós Dezső utca statikai vizsgálatának újabb tanulmánya még május elején elkészült, és augusztusban (!) meg is kaptam a hivataltól. Ezt a szakvéleményt szeptember elején eljuttattam az utca lakóinak (a közös képviselőkön keresztül). A hivatal újra ki akarja nyitni az utcát a forgalom számára. Az ügynek még nincsen vége, folytatódik. Újabb lakossági fórum lesz a témában. /a szakvélemény a honlapomon elolvasható/ -A Kallós Dezső utca statikai vizsgálatának újabb tanulmánya még május elején elkészült, és augusztusban (!) meg is kaptam a hivataltól. Ezt a szakvéleményt szeptember elején eljuttattam az utca lakóinak (a közös képviselőkön keresztül). A hivatal újra ki akarja nyitni az utcát a forgalom számára. Az ügynek még nincsen vége, folytatódik. Újabb lakossági fórum lesz a témában. /a szakvélemény a honlapomon elolvasható/ - Október 10-én és 11-én tartottam egy hajnali bejárást, ahol a városrész utcavilágításainak helyzetét mértem fel. A városrészben összesen 34 rossz, kiégett lámpát találtam, melyek sürgős javíttatását kértem a mai napon.

Kezdeményeztem a szeptember 20-i közgyűlésen, hogy a vasmű bejelentett 800 fős leépítéseinek kezelésére tegyük rendbe a város foglalkoztatási közalapítványát. Tóth Kálmán képviselőtársammal együtt egyeztetni fogunk a cég szakszervezeteivel és a Tankilevich cégvezető úrral a kialakult helyzetről és a város teendőiről…

Rengeteget dolgoztunk május eleje óta. Mindenkinek köszönöm a munkáját. A közeljövő teendői: A városrész problémáinak hivatal felé való képviselete: kérlek benneteket hozzátok nekem a problémákat, hogy intézhessem őket… A városrész karácsonyfája projekt indítása… Mikortól-meddig legyen? Advent első vasárnapja december 2, Vízkereszt pedig január 6. Tehát december 2-től január 6-ig… Dobozokat kell készítenünk megint. Sajnos. Ez az én hibám, én trehánykodtam el a tavalyi dobozokat… Még valami ötlet?????????

Köszönöm a figyelmet!