A fémkereskedelemről szóló törvény értelmezése, új rendelkezések

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tíz éves a Filozófiai Kert
Advertisements

EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Fémkereskedelem szabályozása
EURÓPAI VESZÉLYESÁRU BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA BONN / GGVD – NÉMETORSZÁG (2) BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE – BTE.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Az e-közigazgatás fejlesztésének legújabb eredményei a hatósági eljárások területén Előadó: Dr. Kis Gergely főosztályvezető E- Közigazgatási Főosztály.
Az új Ptk. szerkezete, alapelvei
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
FELNŐTTKÉPZÉS HELYZETE I.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
A határon átnyúló együttműködési programok a as időszakban Hende Csaba Körmend, november 7.
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Belügyminisztérium Belügyminisztérium dr. Bitay Márton Önkormányzati Stratégiai Főosztályvezető Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX.
Önkormányzatok finanszírozási és pénzügyi gondjai Tállai András önkormányzati államtitkár Belügyminisztérium április 7.
Veszettség elleni védekezés tapasztalatai Magyarországon
Baranya Megyei Önkormányzat
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
Közigazgatási Reform Programok IH dr. Bálint Ákos főigazgató ÁROP és EKOP Félidőben 2:0 Dr. Bálint Ákos főigazgató KRPIH - NFÜ Budapest, április.
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Szervezetfejlesztési Program
A Ket. módosításaival kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
Készítette: dr. Szucsigán Ádám
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
Változások a szabálysértési jogban
Önkormányzati hivatalok jogszabályból eredő elektronikus közzétételi kötelezettségei és azok megoldása Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
A Médiatanács klasszifikációs ajánlásának alkalmazásával kapcsolatos eredmények és tapasztalatok dr. Futó Gábor Médiafelügyeleti munkatárs NMHH Médiafelügyeleti.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV ÖSZTÖNZŐ ESZKÖZÖK AZ NFH TEVÉKENYSÉGÉBEN Pintér István főigazgató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Országos Fogyasztóvédelmi.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Nem ezt vártam, nem így mondták, Mást ígért a szív és mást a száj, Megint tél van, megint fázom, Pedig azt mondták, hogy jön már a nyár. Nem ezt vártam,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A környezetvédelmi termékdíj évi változásai Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Osztály.
INNOAXIS A HATÁR, MINT INNOVÁCIÓS MEGÚJULÁSI TENGELY Fejsztámer Róbert, ICR igazgató Szabadkán, november 16. konferencia.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
Lesz még öröm és könny.... Lesz még öröm és könny... Lesz még öröm és könny... Lesz még öröm és könny...
Dublini eljárás a gyakorlatban
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
EKOP projektek jelene és jövője
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
Anyagvizsgálat a Gyakorlatban 7. Szakmai Szeminárium Tóth Péter MVM Paks II. Atomerőmű fejlesztő ZRt. Nukleáris Osztály VII. AGY, Új atomerőművek.
Előadó: Dr. Printz János az MKVK Költségvetési Tagozatának elnöke
BEVEZETŐ.
A nemzetiségi önkormányzatok törvényességi felügyeletének tapasztalatai Dr. Katona Károly törvényességi felügyeleti osztályvezető.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
1 FOGYASZTÓVÉDELMI FÓRUM Tatabánya, március 25.
MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG Szilágyiné Holecz Mónika
Előadás másolata:

A fémkereskedelemről szóló törvény értelmezése, új rendelkezések 2014.április. dr. Vitányi Márton

Tartalom Múlt Jelen Jövő

Hatás - Ellenhatás Nem volt és nem lesz „csodatörvény” Minden törvény annyit ér, mint annak a végrehajtása Törvényt csak a jogkövetőkre és a hatóságok számára lehet írni Szigorú „papírtörvény” az illegálisnak kedvez Szigorú törvény szigorú hatóságot kíván Hatóságban a remény A politika és a sajtó „használja” a fémlopások mozgósító erejét.

Múlt 2007. szoborlopások 2008. kormánybiztos és a tízparancsolat 2009. első fémtv. 2010. első tapasztalatok 2011. NGM munkacsoport 2012. államosítási elképzelések 2013. második fémtv.

Jelen Jó szándék és egy rémisztően bonyolult jogszabály Állásfoglalások és következményei Legálison csattanhat legálisan 6 napos kényszertárolás, öröm az ürömben Vadászat a különleges FAJ-okra Látszatmegoldás sok hatósággal vagy mégsem? Égetett kábel, van akit nem éget Határon átnyúló kereskedők – keresik a helyüket Iszonyú adminisztrációs terhek – papírkereskedők

Jövő- merre billen? NAV lehetőségei Pénz, paripa…Determinál Lomizók helyzete? Társadalompolitika 4/2-es szabály alkalmazása? Nem babra megy Legálisok adóztatása? Bevételszerzés Határozott fellépés az illegális szereplőkkel szemben? Rendcsinálás Politika Jogszabály finomítása? Alkalmazhatóbb, élhetőbb Államosítás? Hadd vigye… Jelentős bizonytalanság

Mit vár a szakma? Jelentős gazdasági károkat okozó, továbbá az élet és vagyonbiztonságot fenyegető lopások és illegális fémkereskedelem visszaszorítását! Sok sikert, jó munkát, köszönöm a figyelmet! vitanyi.marton@intermetal.hu tel: +36309882611