AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Advertisements

Civil forrásteremtés Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Határon átnyúló pályázati lehetőségek, változások január 1-től
Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Foglalkoztathatóság ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztései a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5. prioritásában 2014.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Budapest, július 4. Mit várhatunk a következő tervezési ciklusban?! AFIOE VI. Országos Konferencia július 4.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
A as határon átnyúló együttműködési programok tervezése
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
GINOP 3. Infokommunikációs fejlesztések prioritás
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Kiváltás projektszemmel, a jövő
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid Hatékonyság, Innováció, Szakmaiság
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Foglalkoztatási Programok Főosztály
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Magyar Útügyi Társaság
A magyar-szlovák program tervezésének állása Tata, február 21.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Kovács Örs - Pályázatkezelési Főosztályvezető helyettes,
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A közötti időszak pályázati forrásai a tervezőasztalon
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen 2014
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Bükk – Térségi LEADER Egyesület
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Milos Katalin- Főosztályvezető,
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Nemzetgazdasági minisztérium Foglalkoztatás Versenyképes munkaerő Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5-6. prioritás Nemzetgazdasági.
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Ibrányi András – Dorogi Zoltán Tervezési menedzserek
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
Milos Katalin- Főosztályvezető,
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen
Felsőoktatási K+F+I pályázati lehetőségek a GINOP keretében Győr 2015.
Az önkormányzatok településfejlesztési
GINOP programidőszak rövid áttekintése.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP Pályázati lehetőségek – jövő évi pályázatok.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Tájékoztató Fórum. Alapdokumentumok 1. EURÓPA 2020 _ A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája NEMZETI.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Chornitzer Péter igazgató Termékmenedzsment Igazgatóság
A határtérség.
Magyar Útügyi Társaság
Előadás másolata:

AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról Dr. Kabai Anikó Főosztályvezető Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága

Az Európai Unió által elvárt eredmények 2020-ra 20-64 évesek körében 75%-os foglalkoztatottság Korai iskolaelhagyók arányának 10%-ra való csökkentése 450 ezer fővel csökkenteni a szegénységben élők számát Energiahatékonyság 10%-os növelése, megújuló energiaforrások 14,6 %-os növelése GDP 1,8 %-a K+F-re

Felülről vezérelt tervezés – 11 tematikus célkitűzés a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítése; az IKT-hoz való hozzáférésnek, azok használatának és minőségének a javítása; a kkv-k, (az EMVA esetében) a mezőgazdasági, illetve (az ETHA esetében) a halászati és akvakultúra-ágazat versenyképességének a növelése; az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban; az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázatmegelőzés és -kezelés előmozdítása; a környezet megóvása és védelme és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása; a fenntartható közlekedés előmozdítása és szűk keresztmetszetek megszüntetése a kulcsfontosságú hálózati infrastruktúrákban; a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása; a társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem; az oktatásba, és a képzésbe, többek között a szakképzésbe történő beruházás a készségek fejlesztése és az egész életen át tartó tanulás érdekében; a hatóságok és az érdekelt felek intézményi kapacitásának javítása és hatékony közigazgatáshoz történő hozzájárulás.

Operatív Programok 2014-2020 Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Versenyképes Közép-magyarország Operatív Program (VEKOP) Vidékfejlesztési Program (VP)

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalkozások versenyképességének javítása Tudásgazdaság fejlesztése (K+F+I) Infokommunikációs fejlesztések (IKT) Természeti és kulturális erőforrások megőrzése az örökségi helyszínek hasznosításán és az energiahatékonyságon keresztül Foglalkoztatás ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztése Pénzügyi eszközök

Vállalkozások versenyképességének javítása 3. Tematikus célkitűzés: KKV-k versenyképességének fokozása Kiemelt területek: Vállalkozói kultúra és versenyképes tudás elterjesztése a mikro-, kis- és középvállalkozások körében a tudatos vállalkozói magatartás kialakulása érdekében A KKV-k növekedési lehetőségeinek megteremtése Piacképes és együttműködő KKV szektor megteremtése

Tudásgazdaság fejlesztése (K+F+I) Tematikus célkitűzés: a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítése Kiemelt területek: Vállalti K+F+I aktivitás ösztönzése a technológia-intenzív vállalkozások körében K+F+I hálózatok elterjedése Korszerű K+F+I kapacitások

Infokommunikációs fejlesztések (IKT) 2. Tematikus célkitűzés: az IKT-hoz való hozzáférésnek, azok használatának és minőségének a javítása Kiemelt területek: versenyképes IKT szektor fejlett digitális gazdaság, informatizált folyamatok a KKV-knál digitális felzárkózás (e-Inclusion) és közösségi hozzáférés újgenerációs, országos szélessávú hálózatok rendelkezésre állása

Természeti és kulturális erőforrások megőrzése az örökségi helyszínek hasznosításán és az energiahatékonyságon keresztül 4. Tematikus célkitűzés: a környezet megóvása és védelme és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása 6. Tematikus célkitűzés: az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban Kiemelt területek: A környezet fenntartható és erőforrás-hatékony gazdasági fejlesztése A természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, fejlesztése Energiahatékonyság- és megújuló energia használatának elősegítése

8. Tematikus célkitűzés: Foglalkoztatás ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztése 8. Tematikus célkitűzés: a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása 10. Tematikus célkitűzés: az oktatásba, és a képzésbe, többek között a szakképzésbe történő beruházás a készségek fejlesztése és az egész életen át tartó tanulás érdekében Kiemelt területek: Álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása Fiatalok fenntartható munkaerő-piaci integrációja Ifjúsági Garancia Munkavállalók és vállalkozások alkalmazkodása Egész életen át tartó tanulás Oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása Szakképzés és felnőttképzés fejlesztése

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!