Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
Advertisements

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Az érettségi rendszere
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Gyakorlati oktató FSZ
Készült a leendő vizsgázóknak
Az új OKJ-s képzések és a megújult Cisco kurzusok kapcsolata
Az informatikai szakmai vizsgakövetelmények Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Nemzeti Szakképzési Intézet Budapest, április 5.
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalatai az iskolarendszerben
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben
Elektronikai Technikus
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK IGAZGATÓINAK XIV. ORSZÁGOS FÓRUMA OKJ-vizsgák az iskolai rendszerű szakképzésben Halász János április 21.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Az egészségügyi szakképzés fejlesztésének lehetséges irányai Kiss Mária Balatonfüred, augusztus 25.
A Vasúti vizsgaközpont
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Szakképzési dokumentumok
Új elemek a szakképzési dokumentumokban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes október 5.
1 Csontó Béla Az új OKJ bevezetése Informatikai rendszergazda Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
OKJ A szakmai vizsgák. Szakmai vizsga I. Fogalmak II. A szakmai vizsga időtartama és keretei III. A szakmai vizsga feladatai, tevékenységei, és.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Közgazdaság szakmacsoport
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Kálózi Erika
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
Tudnivalók a továbbtanulásról
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
I NFORMATIKAI KÉPZÉSEK Informatikai rendszergazda Számítógép-szerelő, -karbantartó.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus 31.
Gyakorlati szintvizsgák & SZKTV 2009/2010. tanév Felkészítés
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály

Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Középfokú felvételi eljárás
Középfokú felvételi eljárás
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport Dr. Murányi Pálné versenykoordinátor

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet szervezi és koordinálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatáskörébe tartozó informatika szakképesítések Országos szakmai tanulmányi versenyeit

A TANULMÁNYI VERSENYEK MEGHIRDETÉSE az elérhető kedvezményeket A meghirdető minisztérium, NFM, az NSZFI javaslatai alapján, a verseny meghirdetésében kijelöli: a versenyek formáit, szakképesítéseit, versenycsoportjait, a versenyek helyét, időpontjait, a nevezési díjakat, az elérhető kedvezményeket .

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (továbbiakban OSZTV): komplex verseny, a szakmai és vizsgakövetelmények figyelembevételével az adott szakképesítés szakmai ismereteire, készségeire, kompetenciáira, szakmai gyakorlatára épül, A versenyre nevezni az NSZFI honlapján keresztül, az ott leírt útmutató betartásával lehet. A nevezési határidőt a meghirdetés tartalmazza. Határidőn túli nevezésre nincs lehetőség. .

a nevezéseket az NSZFI csak az iskoláktól fogadja el! A versenyeken a szakterületen működő magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakképző iskolák tanulói vehetnek részt. azok a tanulók akiknek a rendes szakmai vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes, illetve a meghirdetés szerinti modulverseny SZVK-ban meghatározott szakmai követelményeit elsajátította. A versenyre a tanulóknak az iskola igazgatójánál kell jelentkezniük, a nevezéseket az NSZFI csak az iskoláktól fogadja el!

A versenyzők személyazonosságát a személyi igazolvánnyal, szakképzésben való részvételt igazoló bizonyítvány másolatával kell a döntő helyszínén kell igazolni. Azt a versenyzőt, aki nem tudja bemutatni az előzőkben megnevezett okmányokat, a versenyből a bizottság kizárja

Az iskolák önállóan válogató versenyeket szervezhetnek. A versenyek fordulói A szakmai tanulmányi versenyekre benevezett tanulók tudásának mérése, két fordulóban történik: elődöntő versenyeken döntő versenyeken. Az iskolák önállóan válogató versenyeket szervezhetnek. A versenyek szakmai tartalmát a központi követelmények alapján a Szakterületi versenyszabályzat tartalmazza.

Az elődöntő megtartására akkor kerülhet sor, ha a jelentkezők létszáma eléri az adott versenycsoportban/szakképesítésben a 15 főt. A döntő megtartására akkor kerülhet sor, ha az 50%-nál jobb eredményt elértek létszáma eléri az adott versenycsoportban/szakképesítésben a 10 főt.

Az informatika szakmacsoport valamennyi elődöntő versenye webes felületen, online, interaktív módon történik az e célra kifejlesztett program segítségével. Az elődöntő versenyzőinek biztosítani kell a verseny ideje alatti folyamatos internetkapcsolatot. Részletes tájékoztatást kell adni a versenyzőknek a szabályokról: Webes felületen kell dolgozni az elődöntő előírt ideje alatt. a „Szakmai Verseny” weboldalon kívül semmilyen internetes alkalmazás nem futtatható a számítógépén, a versenyző nem indíthat kereső, illetve böngésző programot, nem írhat vagy fogadhat e-mailt, nem használhat csevegő programot, A verseny alatti (utáni) adatforgalom ellenőrzéskor talált szabálytalanság miatt kizárható a versenyből.

A verseny napján minden versenyző a saját egyedi azonosítójával és jelszavával érheti el a verseny feladatsorát. A honlap betöltése után a „Tanulók” linkre kattintva kell megadni az egyedi azonosítót és a hozzátartozó jelszót, majd a bejelentkezés gombra kattintva érhető el a feladatsor. A „Vizsga megkezdése” linkre kattintva kezdődik a verseny. A pontozás alapján a rendszer megjeleníti, a szerkesztett rajzok kivételével, az elért pontszámot, a százalékos teljesítést. A verseny befejezése után a tanuló azonnal látja az eredményét. A kérdések megválaszolására fennmaradó időt a program folyamatosan kijelzi. Ha a versenyre szánt idő letelik, akkor a rendszer automatikusan befejezi a versenyt, és az addigi kérdésekre adott válaszokat értékeli ki.

A verseny döntőjére a Versenyfelhívásban meghatározott helyszínen kerül sor. A döntő versenyeket a jóváhagyott Versenyszabályzat szerint kell megszervezni. A döntő megkezdése előtt a versenyzők a titkosítás biztosítása érdekében kódszámot húznak és minden elvégzett feladatukat ezzel a kóddal azonosítják. A döntő gyakorlati és szóbeli, illetve a vizsgarészekhez rendelt vizsgafeladatok - vizsgatevékenységi formában meghatározott - versenyrészből állhat. A döntő gyakorlati része, gyakorlati vizsgatevékenysége: olyan számítógépes munkafolyamat, amely alapján megállapítható, hogy a versenyzők az adott szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményében meghatározott, elvárható gyakorlati tudással, készségekkel, képességekkel és kompetenciákkal rendelkeznek. A döntő szóbeli része, szóbeli vizsgatevékenysége: a versenybizottság a versenyző szakmai tudásáról a szakmai és vizsgakövetelményekhez rendelt szóbeli vizsgatevékenységeihez tartozó kérdésekre adott szóbeli felelet alapján győződik meg.

A versenybizottság Versenybizottságot versenycsoportonként/szakképesítésenként kell létrehozni. A versenybizottság összetétele: elnök két versenybizottsági tag. A versenybizottság munkáját szakértők segíthetik. A versenybizottság elnökét az NSZFI főigazgatója bízza meg. A versenybizottság kamarai képviselőjét - a döntő helye szerint - a szakképesítésért felelős területi gazdasági kamara elnöke bízza meg a döntőt szervező iskola javaslatára. A versenybizottság - előzőben nem felsorolt – tagjait az NSZFI főigazgatója bízza meg, A versenybizottság elnöke felelős a versenyek tisztaságáért, a versenybizottság munkájának megszervezéséért, az értékelés irányításáért.

A versenyzők teljesítményének értékelése Az értékelés módját a szakterületi versenyszabályzatok tartalmazzák. A versenyzők teljesítményének végső értékelését az elődöntőn és a döntőn elért eredmények alapján kell meghatározni, az alábbiak szerint: a versenyrészek teljesítményét az elődöntő és a döntő versenyfeladataira adott pontszámok %-os értékelésével kell meghatározni, az összesített eredményt a versenyzők valamennyi versenyrészre százalékban megadott súlyarányos összegzésével kell meghatározni. A versenybizottság az elért eredmények (pontszámok, százalékok) alapján állapítja meg a helyezések sorrendjét. Azonos pontszám esetén a versenybizottság a döntő gyakorlati versenyrészek összeredménye alapján dönti el a helyezési sorrendet,

Azok a döntőn résztvevő versenyzők, akik a megszerezhető pontok 71%-át megszerezték, jeles osztályzatot kapnak szakmai követelménymodul letétele alól mentesülnek a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet 5. § (5) bekezdése szerint. A Versenybizottság Igazolás kiállításával értesíti a versenyző iskoláját a versenyző által elért (vizsgarész(ek) mentesülésről. A szakképesítő bizonyítványt a tanuló iskolája mellett működő szakmai vizsgabizottság adja ki a rendes vizsga megtartásakor. Valamennyi, a döntőn részt vevő tanuló "Emléklap"-ot kap. A verseny I–II–III. helyezett tanulója az elismerő "Oklevél" mellett jutalomban is részesül. Egyes szakterületeken a legjobb versenyzők nemzetközi érvényességű cégképesítést (Autodesk) kapnak.

A versenyre meghirdetett szakmai követelménymodulok A szakképesítés száma, megnevezése A versenyre meghirdetett szakmai követelménymodulok 1-2. 54 481 01 CAD-CAM informatikus 54 481 01 1 000 000 1142-06 Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés 1143-06 Projektmenedzsment 1155-06 Informatikai ismeretek 0557-06 CAD ismeretek AutoCAD 3-4. 54 481 03 Informatikai rendszergazda 54 481 03 0010 54 01 Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető* 1168-06 Hardveres, szoftveres feladatok 1163-06 LAN/WAN ismeretek, biztonsági rendszer 54 481 03 0010 54 07 Webmester 1167-06 Webmester 5-6. 54 481 04 Informatikus 54 481 04 0010 54 01 Gazdasági informatikus 1158-06 Gazdasági informatika 54 481 04 0010 54 04 Műszaki informatikus 1160-06 Számítógépes jelfeldolgozás, beruházás előkészítése, végrehajtása *A szakképesítés versenyére nevezhetnek az IT biztonságtechnikus (54 481 03 0010 54 03) szakképesítés végzős tanulói.

WEBMESTER

A 2011. évi Informatika OSZTV teljesítményszázalékai versenycsoportonként

2011 OSZTV H E L Y Z T J I