Mi az Alpha?. A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hosszú útra indultunk…
Advertisements

A lehetőségek megragadása, másokért
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Az új pátyi Szent Imre templom kapuzata ÉrMe árverés bemutató (2008. október 8.)
A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
A szeretet himnusz értelmezése
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre templom Vázlatterv.
SEK, május 9. Forrás: Baritz Sarolta Laura AZ ÜZLET MINT HIVATÁS – UTÓPIA VAGY REALITÁS? In Távlatok.
Értékes gondolatok értékes könyvekből… Gyulay Endre: Ámentől ámenig Tudatos bekapcsolódás a szentmisébe Szent István Társulat, Budapest, 2010.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
? ? ? ? ? Kicsoda Jézus ? ? ? ? ? ? ? ? ?.
élete visszaemlékezésekben
Jelenléted erőt ad nekem, jelenléted, Uram, Istenem…
„pap vagy te mindörökké”
Közösségi portálok használata
Szendrő nevezetességei
A Hit évének hivatalos himnusza CREDO DOMINE Mi, zarándokok, várakozással telve keresünk a sötétben.
HAITI Képek az internetről A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A 2010-es haiti földrengés az Richter-skála szerinti 7,0 erősségű, pusztító földrengés.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
A misszió Oktatás a közép- és dél-amerikai katolikus rendek misszióiban század.
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Uram, mérhetetlen Isten, Hozzád kevés minden szó, a Te dicsőséged, fényed meg nem fogalmazható. Megint szótlan állok itt, nem értem, mért szeretsz… Más.
A jövő lakóháza Szárföld.
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
Szociális regiszter publikus felület használata
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje Az élet igéje december december.
Az élet igéje április „Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra…” (Jak 5,9)
III. Pál pápa két unokaöccsével
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TÁMOP Jó pályán! projekt nyíregyházi szakmai fórum RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, július 16 szombat.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Ungvár.
DEBRECEN I. RÉSZ.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Az Élet Igéje augusztus.
Az élet igéje július.
Mi az Alpha?.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Élet Igéje január A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért, más helyeken Pünkösdre teszik ezt.
Az Élet Igéje szeptember.
Új hálaének áldja Istent
Assisi Szent Ferenc.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Törpeállamok.
Született 1966 Június 26.  Fiatalkorában aktív, később a Budapesti Vasas főállású sportolója, válogatott kerettag ben felnőtt magyar magasugró.
Szent Bernadette.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
FELKÉSZÍTÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKRA Down Alapítvány Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
EMPLOYER BRANDING KUTATÁS MIT GONDOLNAK AZ ÜGYFELEK, AZ ÚJSÁGÍRÓK ÉS AZ ÜGYNÖKSÉGEK?
Menedék módszertan 1 A Menedék Alapítvány Fejlődéstörténete - I.
Theologia pastoralis Assisi Szent Ferenc mondása:
Négy katolikus anyuka.
NÉGY GYERTYA beszélget
REFORMÁCIÓ.
Négy katolikus anyuka.
Előadás másolata:

Mi az Alpha?

A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25 év alatt 161 országban indítottak Alpha kurzust összesen helyen 13 millió résztvevővel. Kifejlesztője egy anglikán plébánia, a bromptoni Szent Háromság közösség, ahol Nicky Gumbel plébános gondozza, ő kurzus „szülőatyja”.

• Minden felekezet sikerrel használja világszerte, hiszen a keresztény hit közös alapjairól szól • A Katolikus Egyházban különösen sikeres: 63 országban folyik katolikus Alpha tanfolyam, számos püspök és bíboros támogatja, a francia püspöki kar pedig Nihil Obstat egyházi engedéllyel látta el az Alpha segédkönyveit. • Magyarországon is már kb. 170 helyen elkezdték, számtalan katolikus közösségben is. Sőt a magyar alapítvány vezetője katolikus diákónus, a kuratórium tagja még egy katolikus teológia-professzor is.

• Mi tehát az Alpha kurzus ? A hirdetés szerint egy „lehetőség, hogy megtaláld az élet értelmét”. Tulajdonképpen egy keresztény kellemes stílusú „tanfolyamhoz” lehetne hasonlítani. Bővebben egy külön alkalommal foglalkozunk vele!...

A templomban lévők közül nagyon sokan tudnak majd benne segíteni (akár sokat, akár keveset), és persze részt is lehet venni rajta. „Jaj nekem, ha nem hirdetem az evangéliumot”