12.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

Polgári jog 2. Öröklési jog.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Gezongen door Dana : Dana Winner Vertaling Paul wammes “Conquest of Paradise” "Verovering van Paradijs" "Verovering van Paradijs" Isten azt szeretné,
Válás és újraházasodás a Bibliában
 Csjt. nem határozza meg  Fogalma a történelem folyamán módosult  A jogirodalom alapján:  Szövetség - szerződés?  Férfi.
ApCsel
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A házasság még nem a mennyország
Az emberi élet fordulói
Jer Mert ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Majd meglátjátok, hogy még a ti időtökben véget vetek ezen a helyen a hangos, vidám örvendezésnek,
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
Boldogsághoz vezető út
(A tudomány szemszögéből)
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
VLSI áramkörök Gyártástechnológiai újítások Készítette: Borbíró Péter Czett Andor.
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
UTAZÁS A HÁZASSÁG KÖRÜL
A Zsidók egyik szent könyve a
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
Könnyek....
Igazságügyi pszichológia
A pokolban... Meghal az öreg Zsiga bácsi. Mivel sose volt jó keresztény, nem is csodálkozik, hogy egyenest a pokolba kerül. A pokol kapujában már.
Wiesbaden, Mainz és Limburg városokban röviddel ezelőtt férj-szaküzletek nyíltak, melyekben az asszonyok kiválaszthatják a megfelelő férjet maguknak.
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Az elveszett testvér? Egy csaj története.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Szerző: a szövegek és képek az internetről
3 hely a világon, ahol a nők parancsolnak
- Uram, Önt meg kell műtenünk! - Azt már nem! Akkor inkább meghalok! - Ó, az egyik nem zárja ki a másikat!
Dávid király 11/B.
Néhány Moliere-dráma /B.
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Háztartási munkamegosztás
Korai kereszténység, középkor
Ami lehetetlen az embereknek, az lehetséges az Istennek. Lukács 18, 27.
„Női szemmel minden más?!”
A tisztelet különböző fajtái
ABSZTRAHÁLJUNKABSZTRAHÁLJUNKABSZTRAHÁLJUNKABSZTRAHÁLJUNK meg szürreálkodjunk is egy kicsikét (Bokrétás András)
ÖREGKORI RAVASZSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK! (Nem csak a 20 éveseké…)
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Két strucclány megy a sivatagban. Hátranéz az egyik, és azt mondja: - Te! Két struccfiú követ minket! Menjünk gyorsabban! Gyorsabban mennek. Hátranéz megint.
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Der Ű s ébredést kívánok! A pesti férj táviratot kap a felesége vidéken élő családjától: - Anyósod nagyon beteg. Stop. Az orvosok feladták. Stop. A férj.
Az alapvető kommunikáció
Árpád-házi Szent Erzsébet
A Temetés von Margitta. Egy nő pont elhagyta a kávézót, ahol ép az ebédszünetét tartotta, mikor meglátott a másik oldalon egy halottas menetet, amelyik.
Mózes első könyve. Mózes első könyve Előadó: Zarka Péter.
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
- Az orvosnál - A feleség elkíséri a férjét az orvoshoz, aki a férjet megvizsgálja, majd a feleséget egyedül behívja a rendelőszobába.
Minden nő figyelmébe Ezektől a szemektől átalakul a szépérzéked. Miután megnézted ezeket a képeket, biztosan más szemmel fogod nézni a férjedet, barátodat.
Szent Bernadette.
A BŰNESET.
Gondolatok a szexről.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Erdélyi viseletek.
A család történeti alakulásáról
II. József A kalapos király.
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
Családi életre nevelés Házasság. Tartalom A házasság definíciója és eredete Egyházi házasságkötés Polgári házasságkötés Házasodási tendenciák napjainkban.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Wiesbaden, Mainz és Limburg városokban röviddel ezelőtt férj-szaküzletek nyíltak, melyekben az asszonyok kiválaszthatják a megfelelő férjet maguknak.
Királyi házak és botrányaik 1900-tól napjainkig
Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Amit a felvételiről felvételiztetőként tudni kell
7. Parancsolat „Ne paráználkodj!”.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

12

A zsidó válás Gerusim

Ki bonthatja fel a házasságot? A FÉRJ

Mikor válhat el a férj az asszonytól? Ha nincs lehetőség a normális együttlétre Ha házasságtörést követ el az asszony Ha tartós együttlét nem lehetséges Ha tiltott házasságban élnek Ha 10 éven belül nem születik gyereke Ha a bét din is úgy gondolja, hogy indokolt a válás

Mi kap az asszony? Az esküvőn megkapott ketubában leírtaknak megfelelően nagy összegű végkielégítés jár neki

Nő is elválhat? Persze, ha nem tetszik neki a férje v.a Bét din megkéri

Válás menete A sikertelen békítési kísérlet után összeül a bét-din, válni készülő felekkel Férj megbízza szofért a get megírásával, amelynek úgy kell kinéznie, mint a tóra hasábjainak A szabályosan megírt getet a férj az asszony tenyerébe helyezi és az asszony kinján, két tanú jelenlétébe A getet a a bét-din egyik tagja átszúrja ,majd bejegyzi a válást, majd át ad egy pturt az immár a szabad feleknek Ezután a nő nem mehet férjez 90 napig, kohanitához pedig egyáltalán nem

Mi van a nő nem veszi át a getet? A nő akarata ellenére nem lehet elválni De: a bét-din kijelölhet egy sliáh aki az asszony helyet átveszi a getet Ilyen esek pl.: -az új polgári házasságot köt -ha egy más férfival folytat viszony és ezt tanúk igazolják -12 hónapig külön élnek -ha elhagyta a vallását -ha megtébolyodott

Egyéb válási kérdések Mikor kell a férfinak feltételes váló levelet adni? Ha háborúba vonul Ha férj eltűnik a nő nem válhat el? Nem, hanem ha van egy tanú erre akár a nő rokona is, igen elválhat. Ezen kívül a talmud megtiltotta a férj 18 hónapot meghaladó elutazást, a feleség tudta nélkül.

Mi történik ha férj gyermektelenül hal meg? Ha férj gyermektelenül hal meg, akkor a elhalt fivére köteles nőül venni az özvegyet, ez már napjainkban tilos, helyébe a hálica szertartás lépet be: „De ha nem akarja a férfi elvenni a sógornőjét , akkor menjen ki sógornője a kapuba, a vénekhez és mondja: vonakodik sógorom a testvérének nevét fenntartatni, nem akar sógorképpen elvenni … akkor lépjen oda hozzá a sógornője a vének szemei előtt, húzza le sarúját lábáról és köpjön az arcába…”

Hálica szertartás mai szokás szerint Az hátuná előtt a hátán ad egy hálica –adási kötelezvény a kálának,így- ha férj meghal gyermektelenül akkor a nőnek nem kell alávetnie Tórában előírt procedúrának, hanem azonnal szabad

Kis szótár Bét din Szófér Ketuba Get Kinján Ptur Sliáh Hátuná Hátán Kálá vallási bíróság írnok házasságlevél valólevél felemeli felmentés küldönc esküvő vőlegény mennyasszony

Források www.zsido.com/books/donin/20fejeze.htm - 9k - www.index.hu/cikkepek/ 0009/tech/valas.jpg OJ:II. kötet