A lovak történetétől egészen a lovas oktatásig.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Peterhof, vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a legleny ű göz ő bb valamennyi pétervári uralkodói rezidencia közül, 29 kilométerre fekszik a.
Advertisements

Hieroglifák.
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.
A ló.
Lovak.
A sport és a magyar olimpikonok
Készítette:Tóth Nikolett
Steven Saylor texasi születés ű, amerikai író történész diploma, ókortudományi érdekl ő dés mindig regényírónak készült, nem akart kutató vagy akadémikus.
Országos Múzeumandragógiai Konferencia
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Miért Közigazgatás? Felvételi tájékoztató Miért?  Ezáltal képes leszel változtatni a saját közösségeden!  Képes leszel arra mint köztisztvisel.
A térségi vasutak, az élhető vidék október 27. A térségi vasutak, az élhető vidék – október 27. Közlekedési szövetségek alakítása, lehet ő.
PALOTAI LOVARDA.
Érvek, érvelés.
Természettudomány szak
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
10 RÓZSA SZÁL Önnek.
Készitette: Cammisa Matteo
LOVAS KÉPZÉSE.
A lovas befolyása a lóra
FÖLDRÉSZEK.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
A mai órán az őskor festészetével ismerkedünk meg!
Lovasiskolák, létesítmények turisztikai szolgáltatásai
A locke-i azonosságkoncepció értelmezésének problémái Szívós Eszter.
Horsegirl.sokoldal.hu TEREPLOVAGLÁS, AZ IDEÁLIS KIKAPCSOLÓDÁS!
VALENTIN NAPRA „Aki keresi a szerelmet, sose fogja megtalálni, mert az akkor veti ránk magát, amikor a legkevésbé várnánk.” / George Sand/
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
KULTURÁLIS ANTROPOLÓGIA III.. A 60-as évek antropológiája E. Wolf: részterületek, terminusválság El ő zmények: 1.Angolszász strukturalista funkcionalizmus.
1848-’49 -es emléktúra Uri Imre Lenkefi Péter.
Amikor a tanítvány ellentmondott a mesternek
GYÜJTEMÉNY Cusco – Dream Catcher () jozefusz A Dakoták bölcs f ő nökének (nagyot) mondásaiból.
Politikai szövegek szerkesztése és írása © kurtán sándor
Minden lovardára érvényes
Munkács. Igyekszünk már itthon elkezdeni a készül ő dést a táborra.
Ha egy nap….
….Mib ő l lesz a cserebogár…. Nem az számít, hogy minek születik Valaki…. … hanem az, hogy mivé nő fel….
Az elemzés és tervezés módszertana
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
Most: :19:23 Baráti ölelés !!!.
Kiszely-Kiss László: A fekete sereg
Közlekedés Gőzmozdony és tutaj.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
A fejlődésközpontú didaktika alapjai
Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár. A sárvári Spirit Hotel, Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája 2008 márciusában nyílt meg. A szálloda dús erd ő.
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Alhéjak és orbitalok relativ energiaszintje
Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?
Az én kedves barátimnak
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Az Élet Igéje szeptember.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
1. A boldogság evolúciója
Lótenyésztés A ló törzsfejlődése vzgiugiujöpküpú.
Fogalma,elemei, tulajdonságai, felosztása…
Márciusi ifjak MINTAFELADAT.
1 Politikai mélypont Magyarországon? november 22. Somogyi Zoltán, igazgató Political Capital Institute.
Vörösmarty szerepe a reformkorban
A vállalkozás létrehozásának lépései
Világjárványok az emberiség életében
A távlovaglás története, verseny – és szabályrendszere.
Jelátalakítás 1.. Számok története A történelem előtti időkben a számokat fából vagy kövekből faragott „pálcikák” reprezentálták. A kőkorszaki kultúráknál.
A középkori lovagok harci viselete
JÓ REGGELT !.
A hajszobrász: Baranyai Vivien 12.Asz
Üdvözlünk Benneteket az Orion Lovassport Egyesület 2018
3. osztályban.
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

A lovak történetétől egészen a lovas oktatásig. Ló és lovaglás A lovak történetétől egészen a lovas oktatásig.

Lovak törzsfejlődése A ló őse az amerikai kontinensen élt 50 millió évvel ezelőtt. Nagyság akkora volt, mint egy róka. Nem patája, hanem lábujjai voltak. A mai ló 2 millió évvel ezelőtt jelent meg.

Lovak a történelemben I. Fekete-tenger körül élő törzsek háziasították. Civilizáció fejlődése összefonódott a lóval. Fontos szerep a közlekedésben és a háborúban. Nagy Sándor és Bucephalus.

Lovak a történelemben II. Középkorban jelent meg a páncélos lovasság. II. Lajos, Csele-patak 1700-as évek közepén a gőzgép feltalálásával megváltozik az ember és a ló közötti függőségi viszony. Munkajellegű kapcsolatot átváltja a lovak szeretetén alapuló barátság.

A mai modern lovaglás és szakágai Szakágak: díjugratás, díjlovaglás, military, távlovaglás, western lovaglás, voltizs, fogathajtás, hobbi lovaglás A szakágak a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fennhatósága alá tartoznak.

Díjugratás Rögzítetlen akadályokból álló, meghatározott területen lévő pálya lelovaglása. Versenyek szintjével nő az akadályok magassága és a pálya nehézségi szintje. Hibázásért, akadályverésért hibapont jár. Az nyer, aki a legkevesebb hibát véti, és a leggyorsabb időt futja.

Díjlovaglás Milyen szinten képes ló és a lovasa együtt dolgozni és végre hajtani a feladatokat. Díjlovas négyszög Könnyű osztály Közép osztály Nehéz osztály

Military Négy különböző szakaszon kell lovagolni a versenyzőnek. Terep akadályok találhatók a pályán farönkök, patakok, stb. Időre kell végre hajtani a pályát.

Western lovaglás Amerikából származik. Egy kézben tartják a szárakat, jobb kéz szabadon marad. Nyereg felépítése megváltozik. Mára különböző szakágak fejlődtek ki benne.

Hobbi lovaglás Szabadidős kikapcsolódásként jelenik meg. Csak kedvtelésből lovagolunk, kötöttségek nélkül.

Kezdő lovas oktatása I. Oktatás futószáron kezdődik egyensúly fejlesztő gyakorlatokkal. Ügetés tanítása Vágta tanítás Később osztály lovaglás Irányítás, elindulás, megállítás, különböző fordulatok lovaglása pályán

Kezdő lovas oktatása II. Biztos üléssel rendelkező lovast már lehet később terepre vagy akár több órás, napos túrákra is vinni.

Végül…. A ló: Önteltség nélküli nemes jellem; Irigység nélküli barátság; Hiúság nélküli szépség. Szolgálatra kész,mégsem szolga.

Köszönöm figyelmeteket!