INCREDIBLE INDIA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
Városi járművek A egyéni rövid távú közlekedés eszközei.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Ausztrália Területe: km2 Fővárosa: Canberra
Érvek, érvelés.
KNT-Keretmese.
Ázsiai Egyetemek Környezettervezés Vinkó Anna és Donka Sándor gyűjtése.
A BRIC-országok jövője
A tundrától a trópusokig
Arab, iszlám kultúra,művészet
A KUTYA TOVÁBB.
Nemzetek közötti kommunikáció Bevezetés Kulcsszavak definiálása.
India arany háromszöge: Delhi, Agra, Jaipur.
Készítette: Nagy Zsanett
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Magyarország világörökségei
\ A modern és fenséges Airbus 380, az Atlanti óceán fölött repült, New-York felé.
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Rabat turizmusa ( ) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,
Pécs turizmusa.
Készítette:Szőke Gréta
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Hacer click para continuar P E T R A j o r d a n i a.
Világ legrégebbi még lakott városa
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
Buddhista logika és paradoxonok
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Országösszehasonlítás
Észak Korea Dél Korea 조선민주주의인민공화국 대한 민국.
Összeállította: Rakovicsné Erdősi Katalin 2008.
Ausztrália Boros Bálint VI..
Ausztria Valacsay András.
Barcelona Hamar Márk.
Lengyelország.
BAHRAIN.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
Bölcsességek, aforizmák
Mexico.
1960. április 4.-én lett független állam Szenegál egy Magyarországnál több, mint kétszer nagyobb területű ország Nyugat-AfrikábanMagyarországnálNyugat-Afrikában.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Törpeállamok.
Ellas / Elleniké / Demokratia Görög Köztársaság
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Francia Köztársaság.
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Kambodzsa.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
Készítette: NoNameTeamAnonymus csapat, 2. forduló, 3.feladat
Dr. Kocsis M. Tamás: Magyarország és a közösségi védjegyrendszer – egy elszalasztott lehetőség MIE Konferencia május Felsőtárkány.
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Amatciems El paraíso desconocido en Letonia hu/es
Európa fogalma, határai, ismérvei
Kereskedelmi útvonalak Az ókorban
Svédország és Balti államok
25. ÉGHAJLAT.
Délkelet – Ázsia országai
DÉL-KOREA 대한민국.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

INCREDIBLE INDIA

India elhelyezkedése Az arab tengerrel, az Indiai óceánnal és a Bengáli-öböllel határos, kontinensnyi méretű ország. Összterülete: 3.166.414 km2 Fővárosa: Újdelhi

Hivatalos név: Indiai Köztársaság Államformája: köztársaság Hivatalos nyelv: indiai nyelvek, angol Pénznem: indiai rúpia (INR)

Éghajlat: Trópusi, szubtrópusi igen meleg nyárral és európaiak számára is kellemes ősszel. Indiát legjobb októbertől március végéig, április elejéig felkeresni. Az esős évszak azaz a monszun májustól októberig tart. Öltözködés:Az indiaiak körében is terjed az európai viselet, ugyanakkor a hagyományos öltözködés továbbra tartja magát. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Férfiaknak ajánlott a hosszú nadrág, hölgyeknek pedig a hosszú szoknya, fedett váll, főleg a szent helyek látogatásakor.

Turizmus: legtöbben úgy tartják, hogy India sokkal inkább kontinens, mintsem egyetlen ország. Indiát különleges világa, egyedülálló gazdag, ősi kultúrája, gasztronómiája, valamint az országban található 26 UNESCO Világörökség az egyik legkedveltebb délkelet-ázsiai úti céllá tette. A maharadzsák kora lejárt és a gyönyörű paloták ma már nem a maháránik, háremhölgyek locsogásától, hanem a turistáktól hangosak, India mégis a mesék birodalma maradt. Az odalátogatókat rendszerint megdöbbenti az a kettősség, amellyel ott találkoznak. A díszes paloták, monumentális történelmi emlékek, pompás templomok és modern luxusépületek közvetlen szomszédságában hihetetlen szegénységgel, nyüzsgéssel találkozhatunk.

Ellora barlangtemplomok: UNESCO 1983.

Helyi ételek, italok: Az indiai a világ egyik leggazdagabb, legszínesebb választékú konyhája, de jelentős eltérések vannak attól függően, hogy melyik országrészben járunk. Északon több húst fogyasztanak, több fűszert használnak, viszont kevesebb rizst. A déli területeken több rizst és kevesebb húst eszenk, és az ízek sokkal csípősebbek. Délen az emberek az ujjaikat használják evőeszközként, de kizárólag a jobb kezüket. Többek között érdemes kipróbálni a „tandúri” csirkét a „laszi”-t (édes vagy sós joghurtital) és a „todi”-t (erjesztett pálmalevél). Aki szereti a curryvel fűszerezett ételeket, annak az ország maga a gasztronómiai paradicsom. Az utcán semmi esetre se vásároljunk élelmiszert .

Vallás: Négy nagy világvallás, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikh vallás ered a mai India területéről, melyek alapvetően befolyásolták az ország kulturális fejlődését. A vallás intenzíven jelen van az itt élõk mindennapjaiban. Bár India világi demokrácia, az ország azon kevés államok egyike, ahol a különbözõ szociális és vallási szerkezetek, amelyek meghatározzák a nemzet identitását, közel 4000 éve sértetlenek maradtak. India fõ vallási irányzata, a hinduizmus. Követõi számát tekintve ez Ázsia legnagyobb vallása, de a világ egyik legrégebben élõ vallása is egyben.

Az indiai művészek még a leghétköznapibb alkotásokon is az átszellemültségre törekedtek, formába öntötték a nép képzelőerejét. A régi indiai alkotások inkább bámulatot keltenek az európai emberben, mintsem elragadtatást. Az ország művészete sohasem tudott igazán lemondani a természet istenítéséről, mert az indiai templomtornyok, az ember- és állatábrázolások, és a Buddha képmások is mind az imádat tárgyai voltak, ahogy a fák és az állatok is.

India –Marketing India nemzetközi képét magától értetődően főként az országot megjárt utazók színezik. Sokirányú nyitásával egyidejűleg az ország mind szélesebbre tárta kapuit a külföldi látogatók előtt, mígnem 2000 után a jómódú világnak is egyik keresett turistacélpontja lett. Az utóbbi évek kormányai szisztematikus erőfeszítéseket tesznek a látogatók érdeklődésének felkeltésére, vagyis az India-imázs intézményes kialakítására és fényezésére. Az idegenforgalmi szlogen 2006-ban: „Incredible India”, ez ötlik a szemünkbe mindenütt, ahol Indiával találkozunk. Része ez az 1991-ben kezdődött nagy liberális nyitásnak, amit jórészt a nemzetközi hitelezési feltételek változása idézett elő. Ebből adódóan a turizmus fejlesztése a nemzetközi fizetési mérleg szalonképessé tételét szolgálja. Indiának ma országmarketingje van.

Egy kis betekintés

Ahol a kultúra visszhangzik, a tradíciók beszélnek, a szépség elbűvöl és a változatosság gyönyörködtet. A fenséges Himalája ölelésétől az arany strandok végtelen elterüléséig rengeteg élénk tájképet, pompás történelmi helyet és királyi várost, ködös és szürke hegyet és színpompás embert találhat az idelátogató.

Az időtlen titokzatossága és szépsége már több mint 5000 éve várja Önt. Mindig kellemes és csalogató, a végtelen változatosság helye. Vonzereje mindig tartogat valami újdonságot Önnek minden egyes alkalommal amikor meglátogatja Indiát.

Ilyen és ehhez hasonló hívogató szavakkal próbálják az embereket Indiába csalogatni és úgy tűnik ez be is válik. Ugyanis nem állnak le a fejlesztéssel hanem tovább mennek!

INTERNET

ÉS UTCAI REKLÁMOK!

New York

Tádzs Mahal