ELŐZMÉNYEK •A Parlament 2003. június 23-án fogadta el a 2003. évi XLVII. törvényt a pártalapítványokról. •Minden parlamenti párt megalapította saját pártalapítványát,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
Advertisements

Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Történeti episztemológia
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
Szlovákiai Magyar Adatbank
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
Az adománygyűjtés kezdeti lépései a Magyar Természetvédők Szövetségénél Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs munkatárs szeptember 20.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
A Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály tevékenysége ***** Tiszteletbeli konzuli konferencia 2008.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Egyetemi Könyvtár és partnerei pályázata TÁMOP /1. CONTENTA "24 óra" - A minőségi oktatás és hozzáférés támogatása a szegedi.
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
Társadalom – politika – média Komplex digitális tananyag- és taneszköz- fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára (TÁMOP /1/A )
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Államszervezet és közigazgatás
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Az „Asbóth-díj az év pedagógusának” kitüntetés annak a pedagógusnak adható ki, aki a tudományok, a művészetek, az oktatás-nevelés területén példaértékű,
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Távmunka a területfejlesztésben
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Határtalan Civil Nap Pestújhely Menyhért Péter Demokrácia kellék– társadalmi harmónia: 10 éves a csepeli civil együttműködés Ötlet megszületése:
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Párbeszédkultúra, a múzeumandragógia egyik lehetősége, az „Egyetemes Művelődéstörténet” útján Nemzeti Múzeum Múzeumandragógiai konferencia Budapest,2011.
Sikeres pályázás az EU-ban - Pályázatírói Információs Nap (2009. április 28., Budapest) NCA-NK-08-D-P-0053 Forrásteremtés Együtt a Munkaerőpiac Fejlesztéséért.
2005. Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Neumann Táborok.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány Alapítása : Szülői Munkaközösség Alapítása : Szülői Munkaközösség Cél: - az iskolai felszereltség.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
Artisjus Zenei Alapítvány
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
KÜLDÖTTGYŰLÉS ELNÖKSÉG
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola április.
INNOVATÍV ISKOLAIGAZGATÓK ORSZÁGOS
Dobolyi Alexandra Európai Parlamenti Képviselő Külügyi Bizottság
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Az MNV Zrt. szervezeti felépítése
Állampolgári jogok és kötelességek
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ projekttel kapcsolatos kommunikációja,
Társulatunk május 4-én alakult. 10 ÉVE SZOLGÁLJUK A NEMZETI ENERGIAPOLITIKÁT 1.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Menedék módszertan 1 A Menedék Alapítvány Fejlődéstörténete - I.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
A Nyugat (Folyóirat) A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt január 1. és augusztus 1. között jelent meg Budapesten.
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

ELŐZMÉNYEK •A Parlament június 23-án fogadta el a évi XLVII. törvényt a pártalapítványokról. •Minden parlamenti párt megalapította saját pártalapítványát, ilyen- az MSZP által alapított- alapítvány a Táncsics Alapítvány is. •A pártalapítványok a parlamenti mandátumok arányában részesülnek költségvetési támogatásban, A Táncsics Alapítvány jelenleg negyedévente 128 millió forintból gazdálkodik. •Ellenőrzésüket az Állami Számvevőszék végzi.

AZ ALAPÍTVÁNY •Alapító: Magyar Szocialista Párt •2003. december 18-án került bejegyzésre. •Nyílt alapítvány •Testületi vezető szerve a Kuratórium, képviselője a Kuratórium elnöke, belső ellenőrző szerve a Felügyelő Bizottság •A Kuratórium 7 tagú, általában havonta egy alkalommal ülésezik.

CÉLOK Az Alapítvány tartós közérdekű céljai, hogy: •elősegíti a Magyar Szocialista Párt Alkotmányban biztosított, a népakarat kialakításában, valamint kinyilvánításában történő hatékony közreműködését; •szélesíti az állampolgárok tájékozódását a magyar társadalmat érintő társadalmi és politikai kérdésekről, a szociáldemokrácia elméleti megközelítéseiről; •ösztönzi a magyar politikai kultúra színvonalának emelését, a demokrácia elveinek és gyakorlatának erősítését; •bátorítja a magyar és a globális kulturális értékek, valamint a tudományos eredmények tiszteletben tartását és elfogadtatását; •előmozdítja a szociáldemokrata gondolkodás fejlődését és a szociáldemokrata eszmeiség terjesztését, különös figyelmet fordítva olyan értékekre, mint az esélyegyenlőség, a szolidaritás, a nemzeti és etnikai kisebbségek identitásának megőrzése és érdekérvényesítési képességének javítása, a demokrácia, a humanizmus a szekularizmus, az emberi jogok tiszteletben tartása, a jogállamiság; •segíti a nemzeti érdekeknek a változó körülményeknek megfelelő időszerű megfogalmazását, különös figyelmet fordítva Magyarország uniós tagságából következő feladatokra.

FŐ TEVÉKENYSÉGI TERÜLETEK •Politikai, oktatási, képzési tevékenység •Tudományos kutató tevékenység •Ismeretterjesztő tevékenység Mindezekkel segíti a Magyar Szocialista Párt működését •Céljait az Alapítvány részben saját intézményi és szervezeti keretei között, részben projekt- szervező és projekt-finanszírozó jelleggel, más intézményeket felkérve valósítja meg

TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉG •1 kiírt pályázat 2006-ban, a Kapcsolat Közösségi Kommunikációs Program Pályázat, összesen 145 támogatott szervezettel • közt 355 egyedi támogatás •a támogatott programok főleg: konferenciák, kulturális, művelődési rendezvények, tudományos, képzési programok, könyvkiadás, kiadványok, kutatási ösztöndíjak.

TUDOMÁNYOS, KUTATÓ TEVÉKENYSÉG SAJÁT: •Táncsics Szociáldemokrácia Kutatócsoport •Euro-Contakt TÁMOGATOTTAK: •Javaslat az MSZP választási programjának innovációs blokkjára •NFT-vel kapcsolatos kutatások •Tanulmányok Eu-s, nonprofit és történelmi témákban stb. A szociáldemokrata eszmeiség gyökereinek, eredményeinek, irányzatainak kutatása.

POLITIKAI, OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG Támogatottak (többek közt): •EU-versenyvizsga tanfolyam •EU Multiplikátor képzés •Vezetőképző, csapatépítő tréningek •Döntéshozó-jelöltek tanfolyamai •Delta Politikai Iskola •Közéleti Párbeszéd Szeminárium Előkészületben: •Disputa program •Magyarország Leginnovatívabb Fiatalja program A korszer ű oktatási programok és módszerek kidolgozása és megvalósítása.

KIADÓI TEVÉKENYSÉG TÖBB KÖNYV, FOLYÓIRAT KIADÁSÁBAN, BEMUTATÁSÁBAN KÖZREMŰKÖDÉS, TÖBBEK KÖZT: •Gyurcsány Ferenc: Útközben •Ormos Mária: A történelem vonatán •Vitányi Iván: Új társadalom – új szemlélet •Kósáné Kovács Magda: Esélyegyenlőség •Kertész Ákos: Makra •Krausz Tamás: Az ismeretlen fekete könyv •Ördögh Szilveszter: Magyarként Európában •Huszár Tibor: Beszélgetések Nyers Rezsővel •Zöldi László: Lefülelt mondatok •Magyarország Politikai Évkönyve •„Requiem pro Sarastrone” – Gregor József emlékfilm •Hócipő, 168 óra online támogatása •Társadalom és Politika folyóirat

RENDEZVÉNYEK, KONFERENCIÁK 2004 •Új Magyarország program bemutatása •Új magyar szociáldemokrácia társadalmi vitája 2005 •Igazságügyi reform - múlt,jelen,jövő konferencia •Közigazgatási reform konferencia •Adóreform konferencia •Baloldali Nők Országos Találkozója

RENDEZVÉNYEK, KONFERENCIÁK 2006 •Új Magyarország Fejlesztési Terv konferencia •Európa közepén 2015-ben 2007 •Konvergencia Roadshow 9 helyszínen •Érték és felelősség konferenciasorozat - A XX. Századi magyar progresszió - Válaszok a XXI. Század kihívásaira konferenciasorozat 5 helyszínen -Ötvenhat –a baloldal öröksége •Személyes felelősség – Bibó Öröksége

2008 •Blogverseny •Táncsics esték zártkörű közéleti rendezvénysorozat •Környezettudatos életmód Magyarországon- konferencia •Táncsics Gyermekkarácsony RENDEZVÉNYEK, KONFERENCIÁK

TÁMOGATOTT RENDEZVÉNYEK, KONFERENCIÁK  Száz lépés elemeit bemutató előadássorozat  Mérleg és jövőkép címmel vitaülés  Akkor, azóta, most és azután emlékülés  Liberalizmus, szociáldemokrácia és autonómia összefüggéseiről szóló konferencia  Vers- és prózamondó versenyek, országos szavalóverseny  Azfeszt fesztivál, Népszava Fesztivál  Eu-tábor, nyári gyermek és szakmunkástanuló-tábor  Emlékrendezvények Kodályról, József Attiláról, Bibó szobor állítás  Hazám díj, Bibó díj, Nívó díj átadások  „Schengen karácsony” rendezvények 8 helyszínen

2007-ben:  Angyalföldi Szabó Zoltán festőművész  Lorán Lenke színművész  Spiró György író  Lukács Ervin karmester TÁNCSICS ALAPÍTVÁNY ÉLETMŰ DÍJ Célunk: nyissunk a politika által eddig elhanyagolt társadalmi rétegek, a művész világ felé, növelve ezzel az MSZP társadalmi elfogadottságát. DÍJAZOTTAK: 2005-ben:  Kokas Ignác festőművész  Juhász Ferenc költő  Melis György operaénekes 2004-ben:  Schéner Mihály festőművész  Vígh Tamás szobrászművész 2006-ban:  Garas Dezső színművész  Kállai Ferenc színművész  Kertész Ákos író  Papp Oszkár festőművész 2008-ban:  Ádám Ottó rendező  Kaján Tibor grafikus  Kányádi Sándor költő

 A Kapcsolat.hu beindításával óriási lépést tettünk a választókkal történő modern kommunikáció felé  A világon egyedülálló közéleti közösségi oldal, széles eszközöket kínálva a kapcsolatteremtésre, -tartásra és cselekvésre  kapcsolódási pontot biztosít a baloldali politikai mezőhöz  szeptember 19-től éles üzemmódban működik  Több mint 5000 regisztrált tagunk van  Napi fős látogatottság  261 csoportot hoztak létre eddig a tagok  1080 blogbejegyzés született  Több mint fórumhozzászólás  734 szavazás  142 esemény meghirdetése  201 elindított kampány

EGYÜTTMŰKÖDŐ, BÁZIS- ÉS PARTNERSZERVEZETEK •Továbbá: Fapados Alapítvány, Liget Műhely Alapítvány, József Attila Művészeti Centrum Közhasznú Alapítvány, Societas •Rendezvényeink nagy részét a Friedrich Ebert Stiftunggal együttműködve szervezzük.

ELÉRHETŐSÉGEINK Budapest, Alkotmány u. 2. Levelezési cím: 1363 Budapest 502, Pf.: 38. Tel: Fax:

MAGUNKRÓL Kuratórium: •Elnök: Dr. Lamperth Mónika •Kuratóriumi tagok: Mesterházy Attila, Papp József, Simon Gábor, Dr. Varga László, Dr. Ujhelyi István, Dr. Varju László Felügyelő Bizottság: •Elnök: Puch László •Tagok: Barát Tamás, Dávid Gyula, Szabó Lajos, Tóth Gyula Belső munkatársak: Igazgató: Dr. Bódi György Munkatársak: Király Katalin, Kovács Andrea, Smidt Krisztina

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! Készítette: Király Katalin