A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei Mándi József - Schuchmann Péter HUNAGI - 2011. március 3.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

A statisztika rejtelmei
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Logók és logfájlok Az online közönségmérés kihívásai.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
Beruházási projektek dokumentációja
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
A terület- és településrendezés eszköztára az aggregátum- gazdálkodásban Dr. Tompai Géza főosztályvezető BM Területrendezési és Településügyi Főosztály.
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A Környezettani Hatásvizsgálat hazai gyakorlata Dr. Kárász Imre Környezettudományi Tanszék.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
A területi politika koncepcionális eszközei Dr. Aubert Antal tanszékvezető, egyetemi docens.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
Infrastruktúra fejlesztés az egészségügyben pályázatíró szemével
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Dr. Surján György és munkatársai IMEA TEA március 30. IMEA TEA Az Internetes Magyar Egészségügyi Adattár egyéves fejlődése.
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február Dr. Benkő.
EGY MÉRÉS NEM MÉRÉS? NEMZETI ÉS TELEPÜLÉSI SZINTŰ IFJÚSÁGI STRATÉGIÁK KUTATÁSI SZÜKSÉGLETEI Kádár-Csoboth Péter Nemzetközi trendek, új kihívások.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
1 Tájékoztatási feladatok a központi bevallás-befizetés kapcsolatában.
A területrendezés és –fejlesztés adat háttere és technológiai megoldásai Göncz Annamária, Juhász Géza Péter
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Tervezők észrevételei Boda János Dr. Patziger Miklós. MMK.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Tóth György Zilahi-Sebess László Gyuricza György
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
MONITORING FELADATOK A 2. VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERVBEN ORSZÁGOS FÓRUM KONZULTÁCIÓS KÉRDÉSEK.
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Az önkormányzatok településfejlesztési
1 Péchysek Baráti Köre, Debrecen AZ ÁLLAMI FŐÉPÍTÉSZ SZEREPE AZ ÉPÍTÉSZETI MINŐSÉG ÉRVÉNYESÍTÉSÉBEN, AZ ÉPÍTÉSZETI ÖRÖKSÉG MEGŐRZÉSÉBEN Összeállította:
Nyílt forráskódú megoldások lehetőségei a Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerben (TeIR-ben) Juhász Géza Péter, VÁTI Magyar Regionális.
A jegyző szakhatósági közreműködése az útügyi, bányafelügyeleti és műszaki biztonsági engedélyezési eljárásokban Gida Attila főosztályvezető-helyettes.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer területi tervezést, elemzést támogató térinformatikai alkalmazásai Eger, 2017.
Országos Statisztikai Tanács
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Networkshop 2019 Győr, április 26.
Szaktanácsadók digitális felkészültsége, továbbképzése Aktualitások
Előadás másolata:

A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei Mándi József - Schuchmann Péter HUNAGI március 3.

A tervezők igényeit célszerű két különböző tervezési szinten vizsgálni: -a (területrendezési) regionális terveket készítő tervezők forrás adatokkal szembeni igényei; -a regionális tervet felhasználó településrendezési tervezőknek a regionális tervben szereplő adatokkal szembeni igényei. A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A regionális terveket készítő tervezőknek a forrás adatokkal szembeni igényei Az adatok 4 fő forrásból származnak: 1.OTrT 2.jogszabályban előírt és további szakági adatszolgáltatók 3.az adott regionális terv tervelőzményei 4.települési önkormányzatok A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A fő adatforrások néhány fontos jellemzője 1/4. OTrT -Nem áll rendelkezésre digitálisan térképi formátumban, csak PDF-ben. -Léptékéből adódóan számos pontatlanságot tartalmaz. -Mivel törvény, az abban foglaltak tartalmilag részben megkötik az ennek alapján készülő kiegészítő törvényeket (Balaton tv.; Budapesti agglomerációs tv.), valamint a megyei területrendezési terveket. A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A fő adatforrások néhány fontos jellemzője 2/4. jogszabályban előírt és további szakági adatszolgáltatók -Erdészeti, természetvédelmi, bányászati, örökségvédelmi, vízügyi, honvédelmi, közlekedési, és energia infrastruktúra hálózati, valamint egyéb adatszolgáltatók. -Eltérő minőségű és pontosságú adatok, de az esetek többségében legalább valamilyen digitális formában szolgáltatják az adatot. -A legnagyobb probléma a tartalommal van, mivel az adatszolgáltatók csak saját szakági törvényük végrehajtásából levezetve tartják nyilván az adataikat, ezért többnyire nincs kitekintésük más szakágak adatbázisai felé és ebből következően rendszerint meg vannak győződve a saját szakági adatbázisuk tartalmi „tökéletességéről”. -Ebből fakad később a területi konfliktusok egyik legnagyobb hányada !!! A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A fő adatforrások néhány fontos jellemzője 3/4. az adott regionális terv tervelőzményei -Rendszerint nem áll rendelkezésre digitális térképi formátumban (ha csak nem a terv előzmények készítője és az új terv készítője ugyanaz). -A tervezők rendszerint nem adják át a megyék részére az adatokat, vagy ha átadják, olyanra is szerzői jogokat akarnak érvényesíteni, amire nem lehet. -A megyei önkormányzat egyéb tervanyagi sem állnak rendszerint digitális formában rendelkezésre. -A TEIR számos megyében sajnos a szakértelem, vagy érdektelenség hiányában elsorvadt. A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A fő adatforrások néhány fontos jellemzője 4/4. települési önkormányzatok -A települési önkormányzatok a regionális tervek fontos adatszolgáltatói és későbbi használói lennének! -A tőlük kapott adatok teljesen vegyes képet mutatnak. -A települési önkormányzatok többsége sem a megyei terv készítésében való közreműködés, sem a saját településrendezési terveik készítése során nem jár el kellő szakmai alapossággal és ebből fakad később a területi konfliktusok másik nagy hányada !!! A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A területrendezési tervek (regionális tervek) egyrészt a fejlesztési elképzeléseket tükröző tervek, másrészt gyűjtő tervek -Gyűjtő tervek abból a szempontból, hogy itt találkoznak és kerülnek összedolgozásra a különböző szakági adatok és az e mögött meghúzódó szakági érdekek. -Itt kerülnek felszínre a különböző szakági adatbázisok között megbújó, valamint a fejlesztési elképzelésekből eredő konfliktusok. -A tervezés egyik célja a különböző szakági érdekek és térségi szintű fejlesztési célok közötti konfliktusok területi szintű feloldása. -Ha a regionális terv jóváhagyásra kerül, elvileg a fejlesztési elképzelések oly módon öltenek területi formát, hogy eközben a konfliktusok jó részére is megoldást talált. A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A területrendezési tervek (regionális tervek) egyrészt a fejlesztési elképzeléseket tükröző tervek, másrészt gyűjtő tervek -Ha a területi problémák száma jelentős és azok összetettek, akkor törvényi szintre emelik az ezt megoldó terv jóváhagyását, lásd OTrT, Balaton tv. Budapesti agglomerációs tv. -Ha kisebb a megoldandó problémák száma, akkor az OTrT-ből levezetve, megyei önkormányzati szinten kerülnek a tervek jóváhagyásra, lásd megyei területrendezési tervek. -Mindezekből az következik, hogy akár törvényi, akár megyei önkormányzati szinten kerülnek a kormányzati (térségi), különböző szakági és önkormányzati területi érdekeket tartalmazó regionális tervek elfogadásra, azok onnantól kezdve, mindenki számára kiinduló adatként kellene, hogy szolgáljanak! A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A területrendezési tervi adatok használata és hasznosulása Az adatok fontosabb felhasználói: -Települési önkormányzatok -Az adatszolgáltatásban is résztvevő szakágak -Megyei (és regionális szintű) főépítészi hivatalok -Egyéb államigazgatási szervek A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A területrendezési tervi adatok használata Települési önkormányzatok -A településrendezési tervek készítése során az egyik legfontosabb kiindulási adatként kellene használniuk a kiemelt térségi, vagy a megyei területrendezési tervben foglaltakat. -A településrendezési terv készítése során az ennek való megfelelést is igazolniuk kell! -A településrendezési terv készítése során jogos lenne a települési önkormányzat elvárása, hogy viszonylag pontos és számára használható területi adatokhoz jusson! -A problémák egyik jelentős része abból fakad, ha a települési önkormányzat nem képviselte megfelelően a saját érdekeit a térségi terv készítése során (adatszolgáltatással és véleményezéssel), akkor hogyan várhatja el, hogy későbbi településrendezési tervei készítése során ne kerüljön indokolatlan területi konfliktus helyzetbe? A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A területrendezési tervi adatok használata Az adatszolgáltatásban (és a tervek egyeztetésében) is résztvevő szakágak -A területrendezési tervek adatszolgáltatásában résztvevő szakági adatszolgáltatók, néhány kivételtől eltekintve nem építik vissza saját szakági adatbázisaikba a terv eredményeit. (Úgy gondolják, hogy az adatszolgáltatással jórészt letudták a feladataikat.) -Ha nem vizsgálják felül saját adataikat, akkor a korábban is már meglévő konfliktusok tovább halmozódnak. Települési terveknél nemegyszer visszaköszönnek a már regionális tervekhez is megküldött pontatlan adatszolgáltatások és emiatt felesleges erőforrásokat emésztő konfliktusok újra előjönnek települési szinten is. -Ennek az adat-visszacsatolásnak a jogszabályi és technológiai feltételeit is ki kellene dolgozni! A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

A területrendezési tervi adatok használata Megyei (és regionális szintű) főépítészi hivatalok -A hivatalok az államigazgatási egyeztetés során vizsgálják a tervek szakmai megfelelőségét. -Akár regionális-regionális, akár regionális-települési viszonylatban történik a megfelelés vizsgálata, mindkét oldali megfelelő digitális tervi ellátottságra lenne szükség. -Ennek kiépítése megkezdődött >> részletei más előadásokban szerepelnek… A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

Az előadás elsősorban az adatforrások pontatlanságából, az adatok visszacsatolásának hiányából eredő konfliktusokra kívánta felhívni a figyelmet. Ennek megoldására nem tudunk megfelelő javaslattal szolgálni, de: -Mindenképpen szükség lenne megfelelő jogi szabályozásra nem csak az adatok szolgáltatására, hanem visszacsatolására is. -Az adatok gyűjtésének, tárolásának és szolgáltatásának technológiai feltételeit jobban össze kellene hangolni és az esetleg hiányzó technológiai feltételeket megteremteni. A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

Magunk részéről bemutatnánk egy saját fejlesztést, ami a területi konfliktusok rendezéséhez szükséges egyeztetések részleges megoldására szolgált. A Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervének Google Earth alapú publikációja. Elérhető a: lapon. A tervezők térbeli adatokkal szemben támasztott igényei

Köszönjük a figyelmet! HUNAGI március 3.