Szja 1 + 1 % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, 2006. szeptember 15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány gondolat a romániai 1%-os kampányról Határtalan Civil Nap, Budapest május 20. Szenkovics Dezső Agnus Média Alapítvány - Kolozsvár.
Advertisements

Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
főigazgató-helyettes
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Hogyan részesülhetnek a kedvezményezettek a személyi jövedelemadó 1 százalékából évben?
TEMPLÁRIUS ALAPÍTVÁNY Civil adózási tudnivalók. Kérheti-e a kedvezményezett a javára rendelkező magánszemélyek megnevezését?  A társadalmi szervezeteket,
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Adatok a romániai 1- és 2%-os kampányokról Határtalan Civil Nap, Budapest, május
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Elkülönített állami pénzalapok
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
A január 1-től életbe lépett adó- és járulék változások. Az alkalmi munkavállalás április 1-től életbe lépő változásai március 29. Készítette:
Szolgáltató adóhatóság 2009’ Bevallások egyszerűsítése Elektronikus szolgáltatások bővítése TEÁOR és szakmakód konverzió Sajtótájékoztató február.
Legyen Ön is aktív tagja egy jól működő csapatnak.
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai
2007. szeptember % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők.
Sajtótájékoztató július 25. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Tájékoztató a évről szóló személyi jövedelemadó bevallás és elszámolás lehetőségeiről (2007. január 16.)
2009. szeptember Tájékoztató a évi Szja 1+1 %-os felajánlásokról Előadók: Mogyorósiné Dr. Gábor Hajnalka elnökhelyettes Balázs Eszter Ágnes.
Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai, SZJA 1+1%-os felajánlások, valamint KATA-KIVA működési tapasztalatok Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató.
1 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ APEH TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, JANUÁR 30.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
A társasági adóról szóló évi LXXXI. törvény 2008/2009/I.
Az önkormányzati gazdálkodás szabályai Debrecen,
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
Civil szervezetekre vonatkozó adózási szabályok Készítette:Czapkó Tiborné Tájékoztatási Osztály.
Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N.
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Bevezető a könyvvizsgáló-jelöltek részére december 04.
1% Magyarországon Határtalan Civil Nap, Budapest, május 12.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
2010. évi XCIV. törvény az egyes ágazatokat terhelő különadóról.
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Dr. Varga Árpád Sajtótájékoztató
A jogszabályi környezet változása Tájékoztató a BMK, BNE szakmai fórumán október 30. Óváry István OKM Közművelődési Főosztály szakmai főtanácsadó.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Családbarát adórendszer Magyarországon Tamásné Czinege Csilla NAV Adószakmai Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes július 5.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató Az elektronikus ügyintézés lehetőségei az APEH ügyfélkapcsolati rendszerében Miskolc, szeptember 2.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
2016. október 11. First Line Experts Kft. Hotel Griff Irodaház H-1113 Budapest, Bartók Béla út Adózási aktualitások 2017.
A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése.
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
E-ügyintézés az adózásban 2006.
A civil szervezetek támogatása és a vonatkozó jogszabályi változások
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Előadás másolata:

Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.

2006. szeptember 15. 2/14 Bevezetés A személyi jövedelemadóról szóló törvény és az szja meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló évi CXXVI. törvény (Szf. Tv.) tizedik éve teszi lehetővé, hogy az adófizető magánszemélyek a befizetett személyi jövedelemadójuk 1 (1998. évtől 1+1) %-áról jogszabály által meghatározott kedvezményezettek javára rendelkezhessenek. Az elvileg felajánlható összeg ebben az évben megközelíti a 23,8 milliárd forintot. Ezen összegről azonban a 4,3 millió potenciális nyilatkozó 65,6 %-a, azaz a progresszíven adózó 2,8 millió magánszemély nyilatkozhatott volna.

2006. szeptember 15. 3/14 Nyilatkozatot adók 2006-ban a potenciális nyilatkozók 32,8 %-a, vagyis 1,4 millió magánszemély rendelkezett a személyi jövedelemadója 1, illetőleg 1+1 %-áról, akiknek a 92,5 %-a, azaz 1,3 millió magánszemély – a progresszíven adózó magánszemélyek 46,3 %-a – rendelkezett 0 forintnál nagyobb összegű 1 %-ról. A benyújtott 2 millió 281 ezer nyilatkozat közül a feldolgozás jelenlegi szakaszáig 2 millió 157 ezer nyilatkozatnak, azaz a nyilatkozatok 95 %-ának az érvényességét állapítottuk meg.

2006. szeptember 15. 4/14 A főbb adatok alakulása a években

2006. szeptember 15. 5/14 A technikai számmal rendelkező 137 egyház mindegyikére érkezett érvényes felajánlás, a 626 ezer nyilatkozat alapján 3,7 milliárd forint összegben. Felajánlások az egyházak javára

2006. szeptember 15. 6/ ban a kiemelt költségvetési előirányzatokra 220 ezer érvényes nyilatkozat érkezett, a felajánlott összeg meghaladta az 1,5 milliárd forintot. Felajánlások a kiemelt költségvetési előirányzatokra

2006. szeptember 15. 7/14 A civil szféra javára 1,3 millió érvényes nyilatkozat érkezett, a 25 ezer 648 civil szervezet javára felajánlott összeg meghaladja a 7,5 milliárd forintot. Felajánlások a civil szervezetek javára

2006. szeptember 15. 8/14 Hibás nyilatkozatok A rendelkező nyilatkozatok feldolgozása során az adóhatóság az Szf. tv. rendelkezéseinek megfelelően 124 ezer nyilatkozat érvénytelenségét állapította meg, amely a nyilatkozatok 5,4 %-át teszi ki. Amennyiben az érvénytelen rendelkezés a további felülvizsgálat során is hibásnak bizonyul, akkor a felajánlott összeg nem érhet célba, és a magánszemély november 30. napjáig a nyilatkozata érvénytelenségéről határozat útján – az indok(ok) megjelölésével – értesül.

2006. szeptember 15. 9/14  8 ezer magánszemély nem helyezte el külön borítékban a rendelkező nyilatkozatokat, illetőleg nem, vagy hiányosan töltötte ki a rendelkező nyilatkozato(ka)t tartalmazó borítékot  6 ezer fő elmulasztotta a borítékot aláírni  több mint 3 ezer fő tüntetett fel a nyilatkozatain több civil szervezetet vagy egyházat, illetve kiemelt előirányzatot  több mint ezren nem az Szf. törvény által meghatározott kedvezményezetti körökből választották ki a támogatni kívánt szervezetet  22 ezer fő a évi jövedelméről nem nyújtotta be az adóbevallását, illetőleg nem számolt el a munkáltatója útján  19 ezer nyilatkozó magánszemély az 1 % alapjául szolgáló személyi jövedelemadóját az előírt határidőig nem fizette meg A leggyakoribb hibák

2006. szeptember /14 A évi érvényes nyilatkozatok alapján a civil szféra támogatása

2006. szeptember /14 Az egy kedvezményezettre jutó nyilatkozatok száma 2006-ban

2006. szeptember /14 Az állami adóhatóság a rendelkező magánszemélyek által érvényesen megjelölt szervezetek részére szeptember 1-ig küldte meg a tájékoztató, illetőleg a felhívó-tájékoztató leveleket. Az egyházak a tájékoztató levélből értesültek a javukra felajánlott összeg várható nagyságáról. A civil szervezetek a felhívó-tájékoztató levélben kaptak tájékoztatást a felajánlott összeg várható nagyságáról, valamint azon feltételekről, amelyek meglétét a felajánlásra igényt tartó civil szervezetnek a levél kézbesítését követő 30 napon belül igazolnia kell. Értesítés a támogatásról

2006. szeptember /14  a bíróság által január 1. előtt nyilvántartásba vett, legalább január 1-jétől közhasznú tevékenységgel ténylegesen is foglalkozó társadalmi szervezet és alapítvány  a bíróság által január 1. előtt kiemelkedően közhasznú szervezetként, illetve közalapítványként nyilvántartásba vett társadalmi szervezet és közalapítvány, amely január 1-jétől közhasznú tevékenységet ténylegesen is végez  az Szf. tv. által nevesített kedvezményezettek, például a Magyar Tudományos Akadémia, az Országos Egészségügyi Információs Központ és Könyvtár, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Állami Operaház  az a könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó- és előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezet, amely a 2003., 2004., illetve év valamelyikében a helyi önkormányzattól, az országos, illetve a helyi kisebbségi önkormányzattól vagy a központi költségvetéstől egyedi támogatásban részesült Kedvezményezhető civil szervezetek

2006. szeptember /14 Köszönjük a figyelmüket, várjuk kérdéseiket!