EURÓPAI TÁMOGATÁSI TRENDEK XII. FESZ KONGRESSZUS 2012. SZEPT. 28-30. SEBASTIEN IVA NEMZETKÖZI IGAZGATÓ, THUASNE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
Parlagfű vagy társadalom – melyik fog győzni ? Nékám Kristóf dr Magyar Allergia Szövetség 2012 Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap.
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
ERM QUEST PROGRAMJA – GYORS ENERGIA MEGTAKARÍTÁSI LEHETŐSÉGEK TECHNIKA ÉS EMBERI TÉNYEZŐKÖN KERESZTÜL Cross-Boda Borbála ERM, vezető tanácsadó március.
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
VÁLSÁGÁLLÓ PORTFÓLIÓMENEDZSMENT KILÁTÁS A ‘B’ ÉPÜLETBŐL május 11. Sellyey Tamás, Indotek Group.
• országos program vállalatok és intézmények energiahatékonyságának növelésére • védnökök, műszaki tudományos partnerek, gazdasági-társadalmi partnerek.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Az egészségügy átfogó változásának szükségessége Magyarországon 2010-ben.
Modellkorrekció a gyógyszerellátásban
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
A mindenkori kormányzati intézkedés kritikája mindig szimpatikusabb mint saját hibáinkkal, gondjainkkal történő szembenézés. Dr. Illés BélaGöd 2007 nov.
© ABB Group July 11, 2014 | Slide 1 Az ABB Magyarországon 2012.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Versenytársból partner
MASTERPLAST GROUP Nemzetközi terjeszkedés lehetőségei és veszélyei.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Kertész Balázs Szinapszis Kft. Kutatási igazgató
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
TRANZITOLÓGIA IV. ELŐADÁS
A közúti fuvarozás helyzete Napi Gazdaság Konferencia Karmos Gábor - főtitkár.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Egészségi állapot, egészségügyi rendszerek Dr. Jávor András.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Étkező felé 1.. Étkező felé 2. Étkező felé 3. Itt tudnak keresztül menni az étkező felé.
Gyógyászati segédeszközök az otthonápolásban PRIMA-PROTETIKA Kft
GENERALI Alapkezelő Zrt. Nyugdíjpénztári megtakarítás a többi befektetés mellett Schuszter Péter vezérigazgató Generali Alapkezelő 2008/../.. Pénztárkonferencia.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOT BEFOLYÁ-SOLÓ TÁRSADALMI TÉNYEZŐK
A magyar gazdaság növekedési kilátásai, prognózisok Hamecz István.
Parlagfű vagy társadalom – melyik fog győzni ? Nékám Kristóf dr Magyar Allergia Szövetség 2012 Nemzeti-Nemzetközi Parlagfű Nap.
KOLLABORÁCIÓT ÉS KOOPERÁCIÓT TÁMOGATÓ ESZKÖZÖK
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Kutatási kiválóság egytemi-akadémiai együttműködésben: egyetemi perspektíva Szabó Gábor elnök, MRK Egyetemi Tagozat rektor, Szegedi Tudományegyetem
turizmusért felelős helyettes államtitkár
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
Ágazati GDP előrejelző modell Foglalkoztatási és makro előrejelzés Vincze János Szirák, november 10.
2002. Július 10. HR CLUB. I.Alapítás:1977, North Carolina II.központ: Tampa, Florida III.5 kontinens, 15 ország, 42 call center IV.közel munkatárs.
„Hazai és Európai Uniós pályázatok ” Szakmai Fórum A hazai textilipari vállalkozások részvétele és részvételi lehetősége a Saving Energy in the.
Tájékoztatás a társadalombiztosítás nyugellátásáról
Az igazi változásokhoz szemléletbeli váltásra van szükség ? Az energiaszektor szerepe a versenyképesség javításában Energiatudatosság.
Egyszerűen a devizákkal
Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon.
Az ÉMGK tagvállalatainak szakképzési igényei Miskolc, június. 09. Dr. Barkóczi István – ÉMGK elnök.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
Önkormányzati Egészségügyi Napok
Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, november.
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Előadás másolata:

EURÓPAI TÁMOGATÁSI TRENDEK XII. FESZ KONGRESSZUS SZEPT SEBASTIEN IVA NEMZETKÖZI IGAZGATÓ, THUASNE

165 ÉVES IPARI MÚLT Az1847-ben alapított Thuasne Csoport jelenleg piacvezető Európában a gyógyászati és sportcélokra alkalmazott technikai textiliparban. THUASNE márkanév alatt forgalmazzuk az ortopédiához (gerincortézisek, térd-, bokarögzítők), flebológiához (kompressziós harisnyák), kompressziós fáslizáshoz és otthonápoláshoz köthető gyógyászati termékeinket.

Főbb termékcsaládjaink

Group development More than 30 distributors all around the world

60% 62% 64% 62% 68%* 40% 38% 35% 38% 32%* * Townsend aquisistion excluded ÁRBEVÉTEL VÁLTOZÁSA

TÁMOGATÁSI KATEGÓRIÁK FRGEITSPHUPLSKCZNLBE GYSE FŰZŐK Textil fűzők Műanyag, merev fűzők Terhességi fűzők ORTÉZISEK Textil térdrögzítők Textil bokarögzítők Merev bokarögzítők Csuklórögzítők MEREV ORTÉZISEK ÉGÉSI RUHÁK HARISNYÁK (THUASNE) class 3 THUASNE NYIROKKEZELÉS MELLPROTETIKA REHAB ÁGYAK NEHÉZ REHAB (kerekesszék) ANTIDECUBITUS Ülőpárnák Matracok JÁRÁST SEG. ESZK. Mankók Rollátor WC/FÜRDŐSZOBAI ESZKÖZÖK Támogatott Részben támogatott Nem támogatott

Egészségügyi kiadások Gyógyszer: 127€ GYSE: 16€ Gyógyszer: 127€ GYSE: 16€

Gyógyászati segédeszközök támogatásának összehasonlítása a gyógyszertámogatással A közép-európai országok arányaiban kevesebbet költenek gyse-re, mint gyógyszerre. Az európai átlag:1:5. Source: Health Project Management 2009 Lengyelo. 1:13 Cseho. 1:7 Szlovákia 1:9 Magyaro. 1:8

GYSE ÁFA mértéke Európában Átlag: 8% Átlag: 8%

A magyar helyzet Nincs ösztönző erő az innovációra •Az új termékek belistázásának adminisztratív akadályozása •(4.000 € körüli belistázási díj) –Csak kevés új termék kerül listára – Leginkább a drágább árkategóriákban –Bizonyos kategóriákban szűk a kínálat – Technikailag elavult a jelenlegi lista •A rendszer problémáinak következményei: –Nincs ösztönző erő az innovációra –Nehéz minőségi vagy jó ár/érték arányú termékekhez jutni –Nem teszi lehetővé az egészséges verseny kialakulását

A magyar helyzet Nincs ösztönző erő az innovációra

•Az ortopédiai/otthonápolási termékek iránt a kereslet a jövőben növekedni fog, mivel a magyar (és az európai) lakosság korosodik. Jelenleg Magyarországon a lakosság 16.9% 65 évesnél idősebb és ez a trend növekedni fog. •Az alacsony támogatási árak az elmúlt 10 évben nem változtak, és a gyse termékekre vonatkozó ÁFA az évek során 12-ről 27%-ra emelkedett. •Hosszú várólisták bizonyos műtétekre, kevés orvos •Nagyon rossz az arány a gyógyszerek és segédeszközök támogatása között, a gyógyszerek javára 12 Az ortopédiai, otthonápolási keretek növelésének szükségessége

A szlovákiai helyzet Kölcsönzési rendszer a kiadások csökkentésére •Támogatás új elektromos ágyra: 781 € (ÁFA nélkül) •Használt ágy üzembehelyezési/lebontási díja: 250 € (ÁFA nélkül) •Megtakarítás: 531 €/ használt ágyra

Efficiency of the low back belt Lomba-Cross Activity  in subacute low back pain P. Thoumie(1),P. Queneau, C. Hamonet, B. Avouac, F. Maurel, C. Le Pen, P. Calmels ESPRM 2008, Bruges, Belgium, 3-6 June 2008 (1) Université Paris 6, Hôpital Rothschild APHP and Inserm U Paris France A tanulmány célja: A Lombacross Activity® fűző hatékonyságának értékelése. Metodika: Randomizált tanulmány 197 pácienssel, két csoportban, 3 hónapon keresztül. 1.csoport (G1) : 102 páciens, Lombacross Activity® és gyógyszeres kezelés. 2. csoport (G2) : 95 páciens, hagyományos kezelés. Hatékonysági szempontok: A gyógyulás időtartama és a normál tevékenységek újrakezdésének ideje. A fájdalom és a felhasznált gyógyszerek.

ÖSSZEFOGLALÁS •Az egészségügyi rendszereknek figyelembe kell venni a pácienseknek nyújtott kezelés minőségét és hatékonyságát. •Az elfogadható mértékű térítési díjaknak ösztönzőként kell hatniuk a páciens, a felíró orvos és a társadalom számára leghasznosabb termékhez való hozzájutáshoz. •Bonyolult adminisztratív intézkedések ellehetetlenítik az innovációt, a termékek minőségi javulását és a költséghatékonyságot. •A szakmának érdeke, hogy az innovációkat és azok hasznosságát ki tudják fejezni az egészségügyi hatóságok, szakemberek felé. •Az ipar, a szakemberek és a hatóságok partneri együttműködése kulcsfontosságú a legadekvátabb kezelési formák megtalálásához.