férfivá és nővé teremtette őket.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Antropológia VIII. A lélek.
Advertisements

Jártam a hegyeket, a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét, a fenséges tájakat…
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Teremtés és bűneset /Milyen az isteni alkotás?
Készítette : Mgr. Meleg Mária hittanár
Hódítsátok meg a Földet!
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
A munka, mint teremtettségünk része Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 5. rész.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Folyamodjatok az Úrhoz,
Panasz utca Elköltöztünk
TEREMTÉSMÍTOSZ.
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Az ember teremtése és bűnbeesése
Tízparancsolat 2. Mózes 1-17.
Lekció: 2Móz 20, 1-17  1Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket: 2Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.  
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
Mózes 1. könyve A termtésről
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Afrikai teremtéstörténet
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Az Özönvíz.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
1. A „két történet” összevetése /1. ( Ter 1,  Ter 2, 4-9 (10-14) ) a) H ASONLÓSÁGOK : – Az ember Isten „alkotása”, „teremtménye”. – A férfi.
A világ teremtése. Isten az első napon megteremtette az eget és a földet. Első nap.
55.
JÓ REGGELT ! 4.
Isten hozott, hogy megáldjon!
A teremtő és gondviselő Atya
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

férfivá és nővé teremtette őket. A Biblia emberképe Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. És megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! (1Móz 1, 27-28) Az ember több, mint amennyit saját elméleteivel meg tud magyarázni Francis Schaeffer

„Celem” – az uralkodó felségterületét kijelölő szobor Babilonban Mit jelent az, hogy az ember Isten képmása? Isten képviseletét! A Teremtő áldásával, Őt képviselve, uralkodik az ember a teremtett világ felett Uralkodni a természet felett azt jelenti, hogy megismerjük és alkalmazzuk a törvényeit Természettudomány technika A tudás hatalom Francis Bacon 1561-1621 „Celem” – az uralkodó felségterületét kijelölő szobor Babilonban

A tudás hatalmát Isten nem vonta vissza, de a bűneset óta rossz erkölccsel élünk vele ATOMENERGIA FŰTÉS VILÁGÍTÁS PUSZTÍTÓ BOMBA

Érvényes-e ma az Éden-kertben kapott megbízatásunk? Fogta az Úristen az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és őrizze. 1Móz 2, 15 Művelje… A kultúra az ember Teremtőjétől kapott lehetősége és feladata Őrizze… A természet védelme is Isten parancsa Mi Isten nélkül akarunk uralkodni, ezért kultúránk szétesik, a természet pusztul

„Isten megszólít engem, és én ez által leszek énné. Kiemel a világ dolgai közül, nevet kaptam. Nem a semmibe hajítottak. Az Úr nem akarta a világot – fényéveinek milliárdjaival – nélkülem; és nem kívánja az új eget és az új földet anélkül, hogy én ott ne lennék.” Siegfried Kettling Személy vagyok, nemcsak egyik példánya fajomnak Istent képviseljük az Istentől elidegenedett társadalomban, egy új világ előhírnökeiként Íme, újjá teremtek mindent! Jel 21, 5 „A Biblia azzal fejeződik be, amivel kezdődik: az ember Isten közelségében él egy csodaszép kertben”

Kettling elképzelése az ember struktúrájáról Isten előtt élő ember A spiritualizmus (platonizmus) csak a felső szintekre figyel Az ideológiák kiemelnek egy-egy aspektust, és azt általánosnak tartják. Ezzel eltorzítják az emberképet társas lény gondolkodó lény A bibliai emberkép mindegyik aspektusra kiterjed: az ember mindez egyszerre világalakító lény A materializmus az alsó szinteket tartja valóságosnak élőlény földből való lény

Az ember eredete a Biblia szerint W. Gitt nyomán 1. Isten terve Alkossunk embert… (1Móz 1, 26) 2. Kivitelezés Azután az Úristen… megformálta az embert a föld porából… …és élet leheletét lehelte orrába Istentől földből test lélek Így lett az ember élőlénnyé 3. Eredmény

Milyen egységekre tagolható az ember? Szubsztanciális dichotómia, funkcionális trichotómia Isten az egész embert teremtette, az egész embernek kell megismernie az üdvösséget és a mi Urunkat Jézus Krisztust lélek lelki működés pszichés működés ÉN testi működés test Az egész EMBER Francis Schaeffer

A szívbe a test és a lélek felől egyaránt érkeznek impulzusok A lélek antennája fogja a transzcendens világ hatásait (mennyeit is, démonit is) A „vallásos” lelkigondozót csak a lélek tartománya érdekli lélek A materialista segítőt csak a testi és a pszichés folyamatok érdeklik ÉN (SZÍV) test A szívbe a test és a lélek felől egyaránt érkeznek impulzusok

A SZÍV (az ÉN) = személyiség-centrum, irányító központ, értékrend = kiértékeli a lélek és a test felől érkező impulzusokat Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik. Mt 4, 4 lélek Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig azt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel… de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Jak 2, 15-16 SZÍV test A bibliai módon gondolkozó lelkigondozót az egész ember érdekli

Mit jelent az, hogy az ember Isten képmása? A Teremtőt képviseli, mint egy országot a zászló Csak bot és vászon, de nem bot és vászon, hanem zászló. ………….. Lelkem, te is, te is – ne bot és vászon – légy zászló. Kosztolányi Csak test és lélek, de nem test és lélek, hanem ember