Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Advertisements

Szöveg feldolgozása Fontok használata.
HTML nyelv.
A prezentáció művészete
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
PowerPoint 6. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „ppt_6_1_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
2. óra. Emlékeztető Hello Világ! Ez Makk Marci honlapja!
HTML nyelv.
HTML parancsok használata
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
A körlevél készítésének menete
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Salamon Róza felkészítő tanár
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Egyéni animációk készítése
Bekezdésformázás Név:Horváth Bence
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
A nyílt és zárt forráskódú szoftverek összehasonlítása
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
A Gimp képszerkesztő program
Készítette: Szekerczés Szabina
Horváth István Általános Iskola
Készítette: Zágonyi Abigél Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen, Diószegi út 15.
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
Prezentáció a prezentációról
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
Hogyan készítsünk el gyorsan, egyszerűen, igényes honlapot?
Microsoft Word Oberhuber Balázs.
Feladatlap stílusokra
Hyper Text Markup Language
Prezentációkészítés összefoglaló
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Karakterek formázása.
Készítette: Kiscsatári Nóra
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
SZÖVEGSZERKESZTÉS III. ~ KARAKTERFORMÁZÁS ~
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
SZÖVEGSZERKESZTÉS IV. ~ BEKEZDÉSFORMÁZÁS ~
Szövegszerkesztés.
SZÖVEGSZERKESZTÉS II. SZÖVEGSZERKESZTÉS LÉPÉSEI
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
SZÖVEGSZERKESZTÉS I. 5. osztály.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Endnote Cite While You Write plugin 2013
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Adatfeldolgozási ismeretek 15. ML osztály részére 2017.
Endnote Cite While You Write plugin 2015 Skultéti Attila
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola neve Iskola neve:Tiszakécske Református Kollégium Általános Iskolája és Gimnáziuma Iskola címe Iskola címe:6060 Tiszakécske, Templom tér 3

OpenOffice kezdő felület • Menü szalag • Menü szalag: Beillesztés: • Ez a lehetőség nagyon hasznos lehet akkora ha egy meghatározott forrásból szeretnénk saját képet, videót vagy hangfájlt beilleszteni. • Az irányított beillesztésre kattintva meghatározhatjuk a beillesztendő fájl forrását. • Tallózásba kiválaszthatjuk a beillesztendő fájlt. • Ha esetleg szöveget szeretnénk gépelni,erre is van lehetőség,sok féle módon formázhatjuk,színesíthetjük, árnyékot adhatunk neki. • A következő pontokban bemutatom hogyan is lehet mindezeket végrehajtani.

• Ha szöveget szeretnénk gépelni,leginkább ez az a menü ablak amely segíthet nekünk. • Ahova az van kiirva pl hogy Calibri (Szöveg- Törzs) (és mellette van egy lefele nyíl), ott állíthatjuk át milyen stílusú betűt szeretnénk gépelni. Rengeteg lehetőség áll előttünk. Általában a hosszabb szövegeket Calibri betűtípussal szokták gépelni. Leggyakrabban Cambria betűtípussal szokták írni a címeket.

•Nem csak a betű típust változtathatjuk, hanem lehetőségünk áll arra is hogy a betűket formázzuk. • A vastag F betűre kattintva folyamatosan félkövér betűvel írhatunk. • A ferde nagy ‚D’ betűre kattintva folyamatosan dőlt betűvel írhatunk. • Az aláhúzott nagy ‚A’ betűre kattintva folyamatosan aláhúzott betűkkel írhatunk. • Ha például matematikai egyenleteket,vagy tankönyvbe szómagyarázatot szeretnénk írni/számozni jó lehetőség lehet számunkra az alsó index-es betű, és a felső index-es betű. Rá kattintva vagy felső indexbe írunk,vagy alsó indexbe, mégegyszeri kattintással meglehet szüntetni ezt a lehetőséget, és lehet írni tovább a normális beállításokkal. Példa: Példa felső index, Példa alsó index, 1 11, 1 12 Ha már begépeltük a szöveget, effektust is adhatunk neki. Ezt a lehetőséget elérhetjük, ha rákattintunk a fényes nagy ‚A’ betűre. Itt kiválaszthatjuk milyen fényességet/ragyogást szeretnénk adni a szövegünknek.

• A szöveget ki is lehet emelni,nagyon egyszerű kis funkció, de hasznos. Ha valami fontosabb dolgot szeretnénk kiemelni. Rá kattintva ki választhatjuk milyen színnel szeretnénk a kijelölt szöveget kiemelni.

A begépelt szövegnek színt is adhatunk. Példa: Példa A betű méretét is meghatározhatjuk. A számokra kattintva beírhatjuk a kívánt betűméretet. Példa: Példa

• Ha például kereszt- rejtvényt vagy egy jó kinézetű szöveget szeretnénk szerkeszteni az áthúzott betű segíthet nekünk. Nem kell mást tennünk,csak annyit hogy kijelöljük a szöveget és rákattintunk az áthúzott abc betűkre. Jelmagyarázat:vonal: üres óra HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek FizikaÉnekInfoIrodalomNyelvtan MatekInfo TesiKémia TesiRajzFizikaMatekAngol FöldrajzMatekTesiFitikaTechnika

• Ha nincs kedvünk beírogatni a betű méreteket, akkor rendelkezésünkre áll olyan lehetőség hogy betűméretről betűméretre nagyítjuk, vagy csökkentsük a betű méretét.

Még egy beállítás kimaradt a gépeléssel kapcsolatos dolgok közül. Ez pedig egy egészen kicsi kis nyíl. Ha megnyitjuk ez az ablak tárul elénk.

• Itt sok féle lehetőség tárult elénk. • Felül láthatunk két ablak megnyitási lehetőséget:Betűtípus, Speciális

• A betűtípus ablak alatt ezt az ablakot látjuk. • Beállíthatjuk a betű típusát,stílusát és méretét. Ez sokkal gyorsabb mint a menüszalagon lévő lehetőség.

• Ha igényünk kívánja beállíthatjuk a betű színét, az aláhúzás típusát, de még az aláhúzás színét is. • Ha ennyivel nem elégedtünk volna még meg, akkor még az effektusok ablak alatt rengeteg lehetőség tárulhat elénk. • A már bemutatott áthúzott,felsőindex,alsó index itt is megtalálható.

• Kétszer áthúzott: Példa • Kiskapitális: P ÉLDA • Nagybetűs: PÉLDA

• Ellenörző kérdések: 1.A menüszalagon mely lehetőségek segítenek a betűk formázásában? 2.Milyen effektusok állnak rendelkezésünkre? 3.A szöveget általában milyen betűtípussal szokták gépelni? 4.A címet leggyakrabban milyen betűtípussal szokták gépelni?

• Források: