Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MOTTÓ: „ Mindenki láthatatlan drágakövet rejt magában, akármilyennek született, s ezt csiszolni, formálni kell. „ “Tanulj.
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Az iskolai szociálismunka
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 A gyerekeket meg kell hallgatni! Lelkisegély telefon gyerekeknek és fiataloknak 24 éves korig
Biztonságosabb Internet
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Bemutatás Ü Adatok Ü Az Alapítvány célja Ü Működésmódja Ü Célterületei Ü Eddigi programok Ü További programtervek.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Campus-Lét a segítő aspektusából a Debreceni Egyetemen Berényi András DEMEK központvezető Műhelykonferencia december 03.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A TTKT nyelvi munkaközösség alakuló értekezlete Waldmann-né Baudentisztl Éva.
IT mentor Digitális írástudás.
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Mi segít az erőszakkal szemben?
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat I. Telefonos Nyílt Napok május 11.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Szupervíziós Egyesület Kék Vonal Szakember vonal Táncterápia
Resztoratív módszerek az iskolában
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
Jelen és jövő A Budaörsi Nevelési Tanácsadóban. Mi történik a Nevelési Tanácsadóban? Vizsgálunk Szakvéleményt írunk Terápiát végzünk, gyógyítunk (rajz,
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Segítő szervezetek.
Wichern Alapítvány a magyarországi szociális munkáért és ifjúságvédelemért Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Tranzit Szolgálat.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
TRANZIT ADDIKTOLÓGIAI SZOLGÁLAT
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
MUSZÁJ MUSZAJMUNKACSOPORT.HU Munkacsoport a Gyerekkori Szexuális Abúzus Áldozatainak Jogaiért.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Ingyenes és anonim lelkisegély szolgálat 40 éven felülieknek 1998-ban alakult magánalapítvány Pártoktól és felekezetektől független Kivétel nélkül mindenki.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
35éve ben alakult az Egyesület 100 fővel 2001-ben tagok létszáma kb fő 2015-ben 27 csoport kb.2000 fő.
A felnőttek bevonásának fejlesztése a kora gyermekkori oktatásba Chris Pascal, prof. és Tony Bertram, prof.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Az alapítvány fő jellemzői
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
ENABLE foglalkozások az iskolánkban
Család – és Gyermekjóléti Központ
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese azért dolgozik, hogy a gyerekek valódi odafigyelést, elfogadást, a bajban segítséget kapjanak.

Hiszünk abban, hogy ehhez a legjobb út az együttműködés, mert minden felnőtt közös felelőssége, hogy a gyerekeknek jobb legyen.

Törekszünk a széleskörű, ingyenes és anonim elérhetőségre, ehhez felhasználjuk a technika lehetőségeit: a telefont és az internetet.

Alapértékeink: gyerekközpontúság, felelősség, bizalom, együttműködés

Alapítás éve: 1993 Kiemelten közhasznú alapítvány

Alap szolgáltatásaink

Szolgáltatásunk - ingyenes - 24 órában működik - anonim - minden hálózatból elérhető

Online konzultáció 2010-től Kék Vonal Chat elérhető a honlapról:

Gyerek ne vesszen el! Segítség szökéssel, csellengéssel, eltűnéssel kapcsolatban.

Tanácsadás az internet biztonságos használata érdekében, segítségnyújtás káros, veszélyes tartalmakkal vagy interneten történő zaklatással kapcsolatban.

Kérdezd a gyerekjogászt! Jogsegély szolgálat gyereki jogokat érintő kérdésekben Jogtudatosság növelése a gyerekek, fiatalok körében Joghallgatók képzése konzultáció: Web: kek-vonal.hu/gyerekjogasz

Szakember – Szakember Vonal - Konzultációs lehetőség gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek - Információ, tanácsadás szülőknek, hozzátartozóknak -Intervenciók, utánkövetés -Elérhető ben: Telefonon: Keddenként óráig

Ki hívhat minket? Ki írhat nekünk? -Gyerekek, fiatalok, akik kíváncsiak ránk, kopogtatnak -Gyerekek, fiatalok, akik beszélgetni szeretnének - Gyerekek, fiatalok, akik bajban vannak - Felnőttek, akik aggódnak egy gyerekért

Mivel fordulnak hozzánk? • Szerelem, szexualitás • Család • Iskola, pályaválasztás • Barátok • Függőségek • Magány, lelki bajok • Bármi, ami a hívónak fontos

Kik fogadják a megkereséseket? - Önkéntesek - Éjszakás ügyelők

Miért önkéntesek? Hiszünk abban, hogy a gyerekek, fiatalok segítésében meg kell jelennie az önzetlen segítő szándéknak, a sokszínűségnek, a személyességnek, a tapasztalatok sokféleségének.

Az önkéntes útja • Kiválasztás • Elméleti képzés • Hospitálás • Gyakornok év • Emil,chat ügyelet • Hospitálás-vezetés • Információs találkozó

Hogyan segítünk? Segítő beszélgetés Intervenció

Segítő beszélgetés - Gyerekközpontúság - Empátia - Érzelmi támogatás - Ítélkezés nélkül - Nondirektivitás - Visszatükrözés - Alternatívák, következmények végiggondolása

Veszélyhelyzetek - Jellemző problémák: bántalmazás, szökés- eltűnés, tinédzser terhesség, öngyilkossági késztetés, bűncselekmény, kortárs zaklatás - Az intervenció protokollja: konkrét segítség szervezése, „kilépés a telefonból” - Esetek utánkövetése

Statisztika HÍVÁSOK (2010): KONZULTÁCIÓS HÍVÁSOK (2010): EMIL (2010): 709 CHAT (2010): 59 Intervenció: 171

Projektjeink Iskolai programok: Kék Vonal bemutatkozó órák Kampány a gyerekek biztonsága érdekében februárjától A kampány fókuszába két veszélyforrás került: a szökés és az interneten megvalósuló visszaélések. Computer Clubhouse nyitása Miskolcon 2011-ben.