Trendek a világban /140 ország, 15000 tanácsadó/ Dr. Szilágyi Judit.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Stratégiai vezetés gyakorlati kérdései
Advertisements

D ALE C ARNEGIE T RAINING  Dale Carnegie ® : A hagyomány  Alapítva: 1912  Cég-központ: New York City  DC Kutató-központok: New York, St.Louis, Washington.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
Nyerjünk együtt! TAMOP /
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
„Légy az, aki lehetsz!” A mentalitás szerepe a tanácsadásban
Bemutatkozik a Premier Kommunikációs Iroda A kommunikáció világában minden nap egy új Premier!
A munkabér meghatározásának dilemmái vállalati szempontból IV. Magyar Munkajogi Konferencia október Visegrád Rolek Ferenc vezérigazgató-helyettes.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
A szolgáltatások minőségének biztosítása és értékelése
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Halászat a globális adatóceánban – de mit tehetünk vele?
A Kiválóság Útja ‪ „Ha kis változást akarsz elérni, változtass a cselekedeteiden, ha ugrásszerű változásra vágysz, változtass a paradigmáidon!” ‪ /Stephen.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
A nemzetközi üzleti élet etikája
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Várakozások az eredmények tükrében,
Családi vállalkozás.
Von Bartheldné Ábri Judit ACC Brandépítés személyes értékekkel, kvalitásokkal január.
® ACN - Áttekintés március 21. MAGYARORSZÁG.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Felügyeleti prioritások 2009-ben február. Stratégia és prioritások  A prioritások szerepe a stratégiai gondolkodásban: - erőforrások összpontosítása.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Minőségdíjak.
Tanuló szervezet.
Stratégia, előrejelzések az Electrolux csoportnál
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Kiscsoportos stratégiai és döntési gyakorlat. Milyen ember a PROJEKT MENEDZSER?
BEMUTATJUK AZ ÚJ SZKENNERT 2014: frissített S3 Szkenner
1 Gazdasági változások a rendszerváltás után 1990-es évek: Első multinacionális cégek megjelenése Új management kultúra Keleti piac helyett nyugati piac.
Ajánlás a nevelés és az oktatás újjáépítésére 2010.
Jó vezet ő rossz körülmények között Héder Sándor mérnök, tréner címzetes egyetemi docens
Ugrás az első oldalra Pályázatmenedzsment Rácz József tanácsadó Készült a NFGM támogatásával, a KKC-2007-K projekt keretében.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
Egy új időszámítás kezdődik!. Szeretne Ön 2010-ig : › több jövedelmet és biztonságot ? › több időt és örömet ? › jobb kilátást és több bizalmat? Egy új.
Az utazásszervezés kihívásai TO stratégia / 1 Milyen TO vállalati stratégia tesz ma versenyképessé? 1.NAPRAKÉSZ A világ kihívásainak megfelelő!
Start Up Tréning !. Fast Start Hogyan érhetnek el lukratív és állandó szinteket FS-ben : (következő naptári hónap és bónuszként a kezdőhónap) Cél : Legyen.
Pedagógiai hét 18. kerület PIHGY Iskolasegítő munkacsoport
Sláger az adómentes cafeteria megoldások
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a.
IVSZ AKADÉMIA, október 2. Cégműködtetésről, gyakorló vezetőknek Dr. Kornai Gábor, elnök AAM Tanácsadó Zrt.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
E GYEDÜL VAGY HÁLÓZATBAN ? VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. ISBN száma: HR + K ONZORCIUM.
Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Dr Máthé Ákosné HR vezető tanácsadó Interim.
Az üzletek operatív működtetése
A tehetséggondozás rögösebb útján
Rapid Action Group Ltd Üdvözli Magyarországot az Alihankintán!
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Lear Corporation Magyarország Kft.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Nemi sajátosságok a vállalkozói készségekben
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
Hogyan készüljek fel egy nehéz tárgyalásra?
Országos tanácsadási konferencia
Elvárások és a realitás egy agilis pilot projektben a tanácsadó szemszögéből agilitas.hu | Copyright © 2013 Agile Coaching Kft. |
Kooperatív Képzés - Avaya
BUDAPESTI VÁLLALKOZÓI NAPOK 2017
BUDAPESTI VÁLLALKOZÓI NAPOK 2017
A STRATÉGIA KIALAKÍTÁSÁNAK FŐBB SZEMPONTJAI
Mai koktél trendek és merre haladunk
Előadás másolata:

Trendek a világban /140 ország, 15000 tanácsadó/ Dr. Szilágyi Judit

Bemutatkozás FranklinCovey: a világ egyik legnagyobb szervezetfejlesztéssel foglakozó vállalata 140 országban van jelen A Fortune TOP 100 vállalat 90%-ának, a TOP 500 vállalat 75%-ának partnere Magyarországon Improvers Group keretei között több mint 5 éve

Kiválóság versus „jó-ság” Attitűd versus készség 5 Trend Kiválóság versus „jó-ság” Attitűd versus készség Végrehajtás versus stratégia és termék Bizalom versus félelem

Kiváló szervezeti megvalósítás Kik a kiválóak? Szervezeti Kiválóság Kiváló gazdasági teljesítmény Hűséges ügyfelek Nyerő szervezeti kultúra Megkülönböztető többlet Kiváló fókusz és végrehajtás Kiváló szervezeti megvalósítás Kiváló Vezetők Eredményes emberek

Technikák, készségek, személyiség Attitűd, gondolkodásmód, jellem Fókusz: attitűd Technikák, készségek, személyiség EGYÉN Attitűd, gondolkodásmód, jellem

Attitűd Paradigma Eredmények Viselkedés Cselekvés 7 Látom Teszem Kapom Foundation

Ki tudja megvalósítani? Dobáljuk a tanácsokat… Stratégiát lassan mindenki tud írni! DE Ki tudja megvalósítani?

A tanácsadás, a fejlesztés LEGYEN folyamat! Implementáció A tanácsadás, a fejlesztés LEGYEN folyamat! Felmérés Fejlesztés Tanácsadás Gyakorlatba ültetés Felmérés 3 Foundation

Coaching: nem csak divat… tudatosság felelősség vállalás Az implementáció egyik segítője Coaching: nem csak divat… tudatosság felelősség vállalás

A hal az utolsó aki felfedezi a vizet! Bizalom A hal az utolsó aki felfedezi a vizet! mindenhol jelen van, mindenre hat, nem „nice to have!”, „KÖZÖM?” Saját … Ügyfélé...

A rejtett változó

A bizalom hatásai

Köszönöm a figyelmet! Dr. Szilágyi Judit 30/99-75 100 judit.szilagyi@franklincovey.hu Köszönöm a figyelmet!