Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis történet kedves embereknek!.
Advertisements

Viselkedési szabályok
Készítette: Trubin Beáta
Bemutató óra és megbeszélés ECML Kontaktpont október 4.
Társadalmi és kultúraközi kommunikáció II. - Tóth Attiláné dr. Társadalmi és kultúraközi kommunikáció II. Tóth Attiláné dr.
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
Készítette: Nagy Alexandra
Szenvedélyek fogságában - a drogok
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
Olaszország Legfontosabb Protokolláris Sajátosságai
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Japán és amerikai üzleti partnerrel
A protokoll kellékei.
Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Üzleti viselkedéskultúra Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna
Nem felel meg az szabálynak
Értékes gondolatok értékes könyvekből… Gyulay Endre: Ámentől ámenig Tudatos bekapcsolódás a szentmisébe Szent István Társulat, Budapest, 2010.
(A tudomány szemszögéből)
10 RÓZSA SZÁMODRA. Ha ezt az üzenetet megkapod … az azért van, mert különleges ember vagy!
Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna tanár Eszterházy Károly Főiskola
Illemtan tréning.
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
1)A szakszerű egészségügyi ellátás biztosításához jutás szükségességének felismerése – Mikor, milyen esetekben hívjunk orvost? 2)A beteg gyermek ellátásával.
Közösségi portálok használata
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
Ha Eljön Karácsony…..
A GYÖNYÖRŰ NŐ Életfilozófia.
A legerősebb kívánság      .
Az illem, etikett, protokoll alapszabályai I.
Készítette: Antal Adrienn
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Ukrajna. Hatalmi távolság (PDI ~70) -Korrupció elfojthatatlan, ezáltal: -Mindenkinek minden megfelel, -Mindenhol megvannak a kiskapuk -A rétegbeli és.
"Ötvenévesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel" (Orwell)
Kommunikáció és tömegkommunikáció
Viselkedéskultúra.
CLICK TO ADVANCE SLIDES ♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! Kapcsold be a hangszóród. Kattintásokkal lépj tovább a következő oldalakra.
Könyvtári protokoll Fodor Péter előadása október 6.
„Reflektorfényben Te állsz”
JÓ REGGELT !.
Nagy József : a protokollról
Kis történet kedves embereknek!.
Az alapvető kommunikáció
A TÖKÉLETES BEMUTATKOZÁS TITKA
Névjegy és névjegykártya használat
Margotzy Barátság, szeretet.
Üzleti etikett és protokoll az USA-ban
Görögország legfontosabb protokolláris sajátosságai
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
Közszolgálati protokoll
Vigyázat: minden üzenet!
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Rendezvényszervezés I.
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
PUBLIC RELATIONS Wekerle Sándor Üzleti Főiskola 2015/16-os tanév, II. félév Tóth Attiláné dr. első foglalkozás.
KONFLIKTUSKEZELÉS, KÉSZSÉGFEJLESZTÉS
METAKOMMUNIKÁCIÓ Vigyázat: minden üzenet!!!. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja,
Kommunikáció és tömegkommunikáció. Sorold fel a kommunikáció közvetett formáit!  Audiovizuális  Vizuális  Auditív.
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Nonverbális kommunikáció az üzleti életben
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
METAKOMMUNIKÁCIÓ. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja, hanem az, aki „veszi”.
Kommunikáció és tömegkommunikáció. Sorold fel a kommunikáció közvetett formáit!  Audiovizuális  Vizuális  Auditív.
Könyvtári protokoll. Kommunikáció Folyamat, amelyben az egyén információt továbbit azzal a céllal, hogy más egyént befolyásoljon. Folyamat, amelyben.
Dr. Rozgonyi Tiborné Debrecen 2010.
Ne várj mosolyra azért, hogy kedves légy...
Előadás másolata:

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Foglaljuk össze a levelezésről mondottakat: Ne gondolkozz, ha gondolkoztál, ne mond el! Ha elmondtad, ne írd le! Ha leírtad, ne írd alá! Ha aláírtad, ne lepődj meg! Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Néhány megjegyzés a passzívákról Egy úri ember sohasem néz ki az ablakon Ötvenévesen mindenkinek olyan az arca, amilyet megérdemel A diplomata az, aki úgy el tud küldeni a fenébe, hogy szinte várod, hogy indulhass Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

És az aktívákról Nem tud gondolkozni a kalapja nélkül A mosoly egy olyan görbe, amely mindent kiegyenesít Az angol ember, amikor egyedül van, akkor is egy-egy főből álló szabályos sort alkot. Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Köszönés szóbeli formái (régió, hagyomány, történelem, napszak függő) A köszönés formalitásai: kézfogás, kézcsók, meghajlás Bemutatkozás, bemutatás – rendetlen összevisszaság: hivatalos, társasági, leszólítás Követelmény: rövidség, érthetőség, lényeg Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Testbeszéd: nem verbális – lehet 30-40%-os szerepe a hatásban. Szemkontaktus Szembenézés a beszélgetés közben 60-70%-ban (nem bámulás) Érdeklődés kifejezése – pupilla nyitva tartása „Éljen a szemed!” A szem egészsége! – hunyorgás Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Arc - ápoltság Testhelyzet (történelmiség): üléskor, álláskor, távolságok (ismertség, beosztás, alkalom) Lazaság, nyitottság, zárkózottság, polgárpukkasztás Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Megjelenés – Ápoltság (haj, arc, fog, kéz, láb, illatosítás – összhang) Öltözködés: - az alkalom függvénye Utcai – mindennapi Kombinált Társasági Félig ünnepi Ünnepi Sportos Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Kívülről irányított ember és a divat Divat és reklám Divat – üzlet Divat és az önkifejezés Divat és a szerep Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Vendéglátás, vendégvárás, vendégség a családban Készülődés (ajándék vásárlás, ételek elkészítése, takarítás, terítés) Megérkezés (pontosság) – fogadás, virág, ajándék Evés – ivás alapvető szabályai (egyedi szokások) Beszélgetés témái Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr. Vendégség barátoknál, kialakuló barátság kiscsoportok találkozása, Színházban (hangversenyen) barátokkal, Barátokkal nyilvános helyen Családi ünnepek nyilvános helyen Hivatali kapcsolatok a hivatalon kívül Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.