ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Piaci tökéletlenségek
Advertisements

EXTERNÁLIÁK.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Környezetgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
A környezetvédelem intézményrendszere
A projektmenedzsment fogalma
Dr. Kollár Gábor vezető auditor Det Norske Veritas Magyarország
Környezeti szemléletformálás
BESZÁMOLÓ TÉMÁK.
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
HEFOP Minőségirányítás 5. hét: a környezetközpontú irányítási rendszer kialakulása.
A környezetvédelem története és alapfogalmai
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
KÖRNYEZETSZENNYEZÉS GAZDASÁGTANA
Tartalmi keretek (3) PTE TTK Környezettudományi Intézet II.A környezetközpontú vállalatvezetés rendszere, gyakorlata Környezetközpontú vállalatvezetés.
A környezeti számvitel és könyvvizsgálat korlátai, lehetőségei és követelményei Dr. Pál Tibor.
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Az ellátási láncok biztonsága
Tudásszervezetek értékteremtésének anomáliái
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
Tanuló szervezet.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Környezetileg káros támogatások a mezőgazdaságban
Az EEM helye a menedzsmentben
Munkavédelem és controlling
COACH BioEnergy A biomassza energetikai hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – egy nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Kockázat risk Risiko Риск. kockázat Fogalma: R =P *D (kockázat= gyakoriság * súlyosság) (kockázat= gyakoriság * súlyosság)
Környezetjogi alapelvek
Megállapításunk célja:  biztosítani a termelés megszervezését és hozzáigazítását a kereslethez, különösen a minőség és a mennyiség tekintetében;  Ösztönözni.
A természeti környezet védelmének ösztönzése a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával.
Vállalati környezeti jelentések Zsugyel János PhD Heller Farkas Főiskola.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Szabályozási módszerek Bándi Gyula. A módszertanok rendje Szektorális vagy integrált  az aktuális jogszabály  A jog és állam A környezethasználat beavatkozásaelfogadható.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Ipari ökológia 3 Dr. Bezegh András. Ipari ökológia őszi f.é. BME … a probléma … Hulladék képződés Profit Víz felhasználás Energia.
TÁMOP /1-2F Méréstechnika gyakorlat II/14. évfolyam A környezetterhelés következményei.
Vállalkozásmenedzsment I.
SZERVEZETTAN (8 hét) A szervezetek környezete. STEEP és SWOT analízis.
A környezettudatos vállalatirányítás fogalma, alapelvei
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
A külső környezet elemzése
Magyar Útügyi Társaság
Környezeti hatások számszerűsítésének problémái
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
SEEM alapok.
Motivációs szeminárium
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
A teljesítménymenedzsment stratégiai kérdései
Előadás másolata:

ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes átvilágítások  Módszerek, amivel a vállalatok felelős környezetügyi magatartása elterjeszthető

 A lakosság egyre kevésbé elnéző a környezeti gaztettekkel szemben  A hatóságok elszántan keresik a megoldást a példastatuálásra MEGOLDÁS  Cégtulajdonosok, menedzserek BIZONYÍTJÁK:  MINDENT megtettek, hogy környezetet megóvják  Környezetirányítási Rendszer létrehozása  CÉL: a jogi felelősség alóli mentesülés!!!

 Cégvezetők védekezése a polgári felelősségre vonás ellen:  Külső szakértőkkel kidolgoztatott agyondokumentált környezetirányítási rendszer kidolgozása  A kormányzatok egyik prioritása a környezeti elvárások betartatása  Néhányan AGRESSZÍV büntetőjogi felelősségre vonást követelnek

1. A környezet védelme vállalati prioritás  a legfontosabb cél  A környezeti menedzsment előfeltétele a fejlődésnek  A cég politikája biztosítja a környezetbarát működést 2. Integrált menedzsment  A környezetvédelmet mindenben érvényesíteni kell 3. Folytonos fejlődés, tökéletesítés  A környezeti politika számításba veszi a technika fejlődését

4. Az alkalmazottak folytonos képzése  A környezet iránti felelősség és elkötelezettség 5. A projektek előzetes környezeti szempontú értékelése  Várható környezeti hatást felmérni 6. Környezetbarát termékek és szolgáltatások  Hatékony és recirkulálható az energia és természeti erőforrás felhasználásuk  Biztonságosan lerakható a hulladéklerakóban

7. A környezetkímélő használatot támogató fogyasztói tanácsadás  Fogyasztókat tájékoztatni a hulladék ártalmatlan elhelyezésére 8. A környezeti szempontokat már a létesítmény és a tevékenység tervezésekor érvényesíteni kell  A kedvezőtlen környezeti hatásokat és a hulladékok keletkezését a minimálisra csökkenteni 9. A környezeti menedzsmentet kutatások támasztják alá  Alapanyagok minimalizálása

10. A szennyezés megelőzését szolgáló megközelítés  Megelőzni a környezet megfordíthatatlan degradálását 11. A környezeti menedzsment figyel a vevőkre és a szállítókra is  A környezetbarát menedzsment elveit mind a vevő mind a szállító fogadja el 12. Az üzemzavarok és balesetek következményeinek elhárítására való készenlét  Veszélyelhárító intézmények létrehozása

16. Tájékozottság és tájékoztatás  Környezeti auditálás  stakeholderek tájékoztatása cégtevékenység környezeti hatásáról

13. A technológia transzfer előmozdítása  Környezetbarát technológiák 14. Közreműködés az össztársadalmi erőfeszítésekben  Állami és nemzetközi környezetvédelmi kötelezettségek teljesítése 15. Nyitottság a környezeti problémákra  Párbeszéd a lakossággal és környezetvédelmi szervezetekkelproblémamegoldás miatt

Externália: valamely gazdasági szereplő tevékenységével szándéka ellenére és ellentételezés nélkül befolyásolja egy másik gazdasági szereplő helyzetét. Csoportosításuk: I.a)POZITÍV ( kedvező hatás ) I.b)NEGATÍV (kedvezőtlen hatás ) II.a)TERMELŐI( attól függően,milyen tevékenység II.b)FOGYASZTÓI ( okozza a hatást )

MINDEZEK ? hogyan okozzák az externáliát, ill. ? hogyan lehet számontartani ezeket a hatásokat? Az egyén mérlegel:  Milyen HASZONNAL és KÖLTSÉGGEL jár a tevékenység ?

ÁLLAM FELADATA:  Externáliák internalizálása ENNEK ESZKÖZE:  Pozitív externália esetén:  támogatás  Negatív externália esetén:  Büntetés,  Adminisztratív intézkedések ( tiltás )  Adóztatás  Jogi út ( per )

OPTIMÁLIS ESET:  egyén és társadalom megegyezik ( önkéntes megállapodás)  Nem szükséges az állami beavatkozás  Példa:  Nemdohányzó fülkében dohányzó dohányzó  Dohányzó fülkében nem dohányzó dohányzó

NYERŐ HELYZETBEN:  Akinek joga van az adott tevékenységhez  EXTERNÁLIA KELETKEZIK  Ha egyén és társadalom másként érzékeli a tevékenységek hatását  NEM LENNE EXTERNÁLIA  Ha minden egy tulajdonos kezében lenne ( buborékelv)

VÉ GE