Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZOCIÁLPEDAGÓGIA INTÉZETI TANSZÉK
Advertisements

Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
Szakképzésbe lépés lehetősége Magyarországon
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
A kompetencia alapú moduláris szakképzés oktatási dokumentumai Tóth Lászlóné 2008.
„A KÉPZÉS MINŐSÉGÉNEK ÉS TARTALMÁNAK FEJLESZTÉSE” TÁMOP
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Munkavállalás OKJ szakképesítéssel? Előadó: Eperjesi Zsuzsanna képzési igazgató Változások a szakképzésben konferencia PBKIK november 29.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Beiskolázási tájékoztató december
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Szent László ÁMK Szakközépiskolai Intézményegysége
Dr. Nyitrai Ágnes, AVKF Paradigmaváltás a családi napközi ellátásra való felkészítésben június 1.
óvodától - szakiskoláig A vidéki tanulóknak az iskola épületében található kollégium ad otthont.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
A gyakorlatvezető mentor
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI RT.
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
„ A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának.
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
A rendészeti (rendőr) (szak)képzés jelene és jövője
program minden kedves résztvevőjét !
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Egységes, új szakmastruktúra, piacképes programok Budapest december 6.
Új paradigmák a FSZ képzés kereskedelmi szakmáiban Medvéné dr Szabad Katalin november 30.
Az NSZFI szerepe a szakképzés tartalmának és minőségének fejlesztésében Nagykanizsa január 29.
Kompetencia alapú új moduláris képzés
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Egészségügyi szaktárca fejlesztései (szakképzést érintő tervek)
Kompetenciamérés a szakmai vizsgán - mérőeszközök Ujfalvy Andrásné Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet április 27.
OKJ módosításból adódó feladatok,
Bemutatkozik a MIOK Gimnázium és Szakképző Iskola
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
Új elemek a szakképzési dokumentumokban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes október 5.
A szociális gondozó és ápoló képzés gyakorlati oktatásának tapasztalatai „Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2-C
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Az előrehozott szakképzés tapasztalatai Zsámbékon 1 év elteltével.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Ipari Szakképző Iskolája
Készítette: Kocsis Erzsébet
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
1 Gyermekvédelmi képzések a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.
Az Országos Képzési Jegyzék és a szakmai és vizsgakövetelmények Bruckner László.
ÚJ ELEMEK A KÖZPONTI PROGRAMOKBAN Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes május 17.
Felnőttoktatás. Jogszabályi háttér  a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. tv.  a Szakképzésről szóló évi CLCCCVII. tv.  az évi LXXXIV.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
Az ápoló tanulók/ hallgatók gyakorlati oktatásának tapasztalatai
KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM NAGYATÁDI ADY ENDRE GIMNÁZIUMA, SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA.
Szakiskolai fejlesztési program
moduláris szakképzési szerkezet
Szociális terület képzési rendszerének tervezett módosításai
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Előadás másolata:

Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola

Humán szakterületen indítunk osztályokat: egészségügyi oktatási (pedagógiai) Egészségügyi szakmacsoport (tagozatkód: 11) A program első képzési szakaszában – a 9-10. évfolyam on – a tanórák nagyobb százalékában a közismereti tantárgyak oktatása folyik, ezzel együtt kiemelt feladat a képességfejlesztés és a szakmai orientáció. Ezen szakasz új tantárgyai: kommunikáció, ön- és társismeret, tanulásmódszertan, pályaismeret, egészségtan, környezetkultúra. A második képzési szakaszban – a 11-12. évfolyamon – folytatódik az érettségire való felkészítés, ugyanakkor egészségügyi és szociális irányú szakmai előkészítés történik az alábbi tantárgyak keretében: általános lélektan, szociálpszichológia, fejlődéslélektan, mentálhigiéné, gondozástan, emberi test, egészséggondozás és szakmai kommunikáció.

Oktatási (pedagógiai) szakmacsoport (kódszám: 13.) 9-10. évfolyamon a szakmacsoportos alapozó ismeretek és gyakorlatok tantárgyai megegyeznek az egészségügyi szakmacsoport tantárgyaival: (tanulásmódszertan, kommunikáció, környezetkultúra, egészségtan, ön és társismeret, humán pályák világa). 11-12. évfolyamon pedagógia és pszichológia tantárggyal egészül ki az elméleti képzés, illetve pedagógiai gyakorlaton vesznek részt a tanulók. Valamennyi évfolyamon csoportbontásban oktatjuk a magyar nyelvet, az idegen nyelvet, a matematikát, az informatikát és minden szakmai orientáló és előkészítő tantárgyat. A 9. évfolyam befejezése után a tanulók egyhetes kommunikációs táborban, a 10. évfolyam után egyhetes ön- és társismereti táborban, a 11. évfolyam befejezése után pedig kéthetes pályaorientációs gyakorlaton vesznek részt.

Érettségi utáni szakmai képzésein Ápoló OKJ 54 723 01 1000 00 00 A képzés célja az ápoló szakképesítés munkaterületéhez tartozó kompetenciák elsajátíttatása. Cél, a megalapozott, széleskörű elméleti ismeretekkel és gyakorlati képességekkel, készségekkel rendelkező szakemberek képzése, akik a szakmai ismeretek birtoklása mellett olyan magatartási-, etikai- és esztétikai értékekkel rendelkeznek, ami alkalmassá teszi őket a segítő szakma művelésére. Képzési idő: 3 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, és a kórházak kijelölt osztályain, szociális intézményekben, mentőszervezeteknél, ápolási otthonokban illetve házi betegellátás területén folyik.

Mentőápoló OKJ 52 723 01 1000 Olyan szakemberek felkészítése a sürgősségi ellátás területére, akik kellő kompetenciával rendelkeznek logisztikai, betegszállítási, ápolási, állapot-felmérési, mentési, mentéstechnikai feladataik felelősségteljes elvégzéséhez. Képzési idő: 2 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, a kórházak kijelölt osztályain és mentőszervezeteknél történik.

Csecsemő- és gyermekápoló OKJ 54 723 02 1000 00 00 A csecsemő- és gyermekápoló képzés célja olyan egészségügyi szakemberek felkészítése/nevelése, akik magas szintű szakmai kompetenciával rendelkeznek. Személyes, társas és módszertani kompetenciák birtokában korszerű szemlélettel és gyermekszeretettel vesznek részt a beteg gyermekek ápolásában, gondozásában. Feladatuk az újszülöttek, koraszülöttek és a beteg csecsemők, gyermekek ellátása. Képzési idő: 3 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, a kórházak kijelölt gyermekosztályain, alapellátásban és bölcsődékben folyik.

Gyógymasszőr OKJ 52 726 01 0010 52 01 A képzés célja felkészíteni a tanulót arra, hogy a követelménymodulokban meghatározottak szerint képes legyen gyógymasszőr feladatok elvégzésére. Cél, hogy a jól felkészült gyógymasszőrök a gyógyító team tagjaként képesek legyenek a legkülönbözőbb mozgásszervi betegségek kezelése során kivenni részüket a beteg emberek gyógyításából. Képzési idő: 2 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, a kórházak kijelölt osztályain illetve fizioterápiás, hidro,-balneotherápiás részlegeken történik.

Gyógyszertári asszisztens OKJ 52 720 01 0010 52 03 A követelménymodulokban meghatározottak szerint, a tanuló képes legyen a gyógyszerellátás területén asszisztensi feladatok ellátására, a tevékenységi körök végzéséhez szükséges kompetenciái alkalmazására. Képzési idő: 2 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, és a kijelölt gyógyszertárakban történik. _____________________________________________________ Fogtechnikus OKJ 54 724 01 0000 00 00 Az SZVK közlönyben való megjelenése csak a 2010/2011-es tanévben teszi lehetővé a képzés beindítását. Képzési idő: 3 év A három éves képzés alatt a tanulók az elméleti tudás megszerzése mellett párhuzamosan gyakorlati tevékenységet folytatnak a kijelölt fogtechnikai műhelyekben.

Csecsemő-és gyermeknevelő-gondozó OKJ 55 761 01 0000 00 00 Cél, hogy a megszerzett kompetenciák alkalmassá tegyék arra, hogy a gyermek napközbeni ellátásába kerülésével kapcsolatos feladatokat maradéktalanul ellássa, a gondozási, nevelési, egészségügyi és ápolási valamint dokumentációs feladatok végzése esetén. Képzési idő: 2 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, és a kijelölt bölcsődékben, óvodákban és a gyermekvárosban történik. A Miskolci Egyetemmel együttműködési megállapodás keretében folyó képzés, idegen nyelvű végzettséget igazoló papírt is kiállít az egyetem, és 40 kreditpontot beszámít továbbtanuláskor. (Kisgyermekgondozó-nevelő OKJ 54 761 02 0010 54 02)

Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző OKJ 54 762 01 0010 54 03 Cél a szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása. Képzési idő: 2 év A modulok tananyagegységekből épülnek fel. Az értékelés folyamatos, a tananyagegységekben szerzett ismeret elsajátításának mérése szóbeli, írásbeli, gyakorlati, interaktív vagy mind a négy számonkérési formában történik. A szakmai gyakorlati képzés demonstrációs szaktantermekben, és a kijelölt szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, munkaügyi intézményekben és az önkormányzat szociális osztályán történ

Felnőttek szakmai képzése A felnőttképzésre a mindenkori szakmai igényeknek megfelelően iskolázunk be hallgatókat. 2008 szeptember 1-től az OKJ változása miatt az új moduláris képzési formában indítottuk képzéseinket meghagyva az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli formát. A szakmai igényeknek megfelelően az alábbi szakok elágazásait és ráépüléseit is kínáljuk, igény szerint rész-szakképesítéseket is. radiográfus, és ráépülő szakok ápoló ráépülő szakok egészségügyi asszisztens elágazásai és ráépülő szakok mentőápoló a szakmai igényeknek megfelelően rész-szakképesítés műtéti asszisztens a szakmai igényeknek megfelelően rész-szakképesítés, elágazás, ráépülés szociális gondozó és elágazásai szociális segítő elágazásai és ráépülései szociális szakgondozó elágazásai Az iskolarendszeren kívüli szakképzés keretében munkanélküliek átképzését is folytatjuk. Ezen túl felvállaljuk az egészségügyi és szociális munkahelyen dolgozók akkreditált továbbképzését is.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!