EXCEL TÁBLÁZATKEZELŐ ALKALMAZÁS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Koordináták, függvények
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Az előadás célja: ALAPISMERETEK elsajátítása n Az informatika az információ elérésével, tárolásával, feldolgozásával és továbbításával foglalkozó tudomány.
Informatika I. 6. Adattábla függvények, érzékenységi vizsgálatok.
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Adatbázis I. Alapfogalmak.
 Szöveg: Alapértelmezés szerint a táblázatkezelők a szöveges adatot balra zárják. Ha a cella tartalma nem fér ki, akkor a szomszédos cellában folytatódik.
Körlevél készítése.
Cells(sor száma, oszlop száma)
Táblázat kezelő programok
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Adatbázis-kezelő funkciók
az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
A körlevél készítésének menete
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Adatbázis-kezelés
Táblázatkezelés Az Excel.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
Microsoft Excel Függvények VI..
Microsoft Excel Függvények VIII.
Excel Hivatkozások, függvények használata
SQL.
Microsoft Excel 6. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Térkép. Mi az adat? Minden információ, amit tárolni kell. Minden információ, amit tárolni kell.  szám  szöveg  dátum  hang  kép, stb.
Függvények.
Függvények.
Körlevél.
Elemzések, jelentések készítése
Az Excel táblázatkezelő
Lekérdezések Páll Boglárka A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen.
Excel Függvények Páll Boglárka.
Klasszikus Programozás a FoxPro-ban
Listák, Vermek és Várakozási Sorok. Listák Pl: Kirándulók listája Bevásárló lista Alma Kenyér Krumpli Szappan Mosópor Bevásárló lista.
Operátorok Értékadások
Körlevél.
KÖRLEVÉL.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
– SQL 3: SELECT - 1. – Tarcsi Ádám, január 31. Adatbázis gyakorlat.
– SELECT - 2. – Tarcsi Ádám március Adatbázis gyakorlat.
Készítette:Képes Edina 10/d
Az algoritmuskészítés alapjai
SQL. SQL jellemzői Nem algoritmikus (nem tartalmaz algoritmikus szerkezeteket: ciklus, eljárás, elágazás) Nem rekurzív (önmagát nem hívhatja) Halmazorientált.
9. osztály Táblák létrehozása. Létrehozás Tervező nézetben  Üres adatbázis létrehozása.  Adatbázis mentése.  Objektumok oszlopban a Táblák sorra kattintunk.
Kördokumentumok 1..
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Táblázatkezelés.
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Fájlszervezésen alapuló tervezés Adatfájlok szerkezete, adathierarchia Adatfájlok szerkezete, adathierarchia Fájlok csoportosítása funkciók.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
Készítette: Ambrusné Somogyi Kornélia
Táblázatkezelés Képletek és függvények. Képletek A képletek olyan egyenletek, amelyek a munkalapon szereplő értékekkel számításokat hajtanak végre. A.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Az adatbázis az adatok és a köztük lévő összefüggések rendszere, amelyet egymás mellett tárolunk. Nagyon fontos, hogy az adatbázisunk szerkezetét jól megtervezzük,
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Alapfogalmak Táblázatkezelés 1.. Tartalom Táblázatok készítése Cella, tartomány, munkalap, munkafüzetCella, tartomány, munkalap, munkafüzet Állományok,
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Készítette: Kiss András
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
3. Táblázatok és diagramok
Kördokumentum készítése
Kimutatás készítés 1..
Adatbáziskezelés.
az MSAccess programmal
Informatika Oktató: Katona Péter.
Táblázatkezelés Az Excel.
Adatbázis-kezelés a táblázatkezelőkben
Előadás másolata:

EXCEL TÁBLÁZATKEZELŐ ALKALMAZÁS Páll Boglárka

Amit eddig tanultunk: Adatok formázása Számítások elvégzése a betáplált adatokon Grafikonok és diagramok készítése Adattípusok es Adatlisták az Excelben

Adattípusok

Készítsünk Exel táblázatot amely egy tömbház feladat Készítsünk Exel táblázatot amely egy tömbház lakóinak nevét, személyi számát, születési dátumát, foglalkozását és fizetését tartalmazza!

kereskedelmi igazgató lakók 1 521107 5469 2 690315 4567 őrmester üzletkötő Szabó József Szép Ilona 42 000Ft 96 000Ft 1952.11.07 1969.03.15 1 680115 1234 2 590315 4567 kereskedelmi igazgató titkárnő Tört Elek Bak Anita 185 000Ft 86 000Ft 1968.01.15 1959.03.15

Adattípusok Dátum és idő Szöveges Numerikus Pénznem

Excelben az adatok tipusát FORMAT CELLS menüben lehet beállítani!

Adatlisták az Excel

Meghatározás: Egy Excel adatlista egy olyan táblázat amelyben jól stukturált adatok vannak. (Minden oszlop azonos típusú adatokat tartalmaz)

Adatlisták esetén: A táblázat nem tartalmazhat egyesített cellákat A táblázatnak rendelkeznie kell egy fejléccel A táblázat nem tartalmazhat üres sorokat (egy üres sor az adatlista végét jelenti)

Példa: mező nevek (cimkék) mezők (cellák) NÉV MÉDIA HIÁNYZÁSOK BOTAR MAGDI 9.75 3 KiS ISTVAN 10.00 5 MOTT EVA 7.80 11 mező nevek (cimkék) bejegyzések (értékek) mezők (cellák)

Megjegyzések: A NÉV, MÉDIA és HIÁNYZÁSOK a mezők nevei (cimkék) A NÉV oszlopban, csak szöveg típusú adatokat tárolhatunk. (neveket) A MÉDIA oszlopban, csak numerikus adatokat tárolhatunk. (médiákat) A HIÁNYZÁSOK oszlopban, csak numerikus adatokat tárolhatunk. (a hiányzások számát) NÉV MÉDIA HIÁNYZÁSOK BOTAR MAGDI 9.75 3 KIS ISTVAN 10.00 5 MOTT EVA 7.80 11

Egy Excel adatlista: Max. 256 oszlopot tartalmazhat Több száz bejegyzést is tartalmazhat, így egy közepes méretű adatbáziskezelő programnak nevezhető.

Más példák: Egy üzletben levő áruk listája Könyvtári könyvek listája A telefon előfizetők listája Könyvtári könyvek listája Egy üzletben levő áruk listája

Adatlistákon végezhető fő műveletek: Rendezés Szűrés

A rendezés Jelentheti: A szöveg típusú mezők ABC sorrendbe rendezését A numerikus, dátum vagy idő típusú mezők csökkenő vagy növekvő sorba rendezését A rendezést a Data/Sort paranccsal végezzük

előtte Példa: Diákok rendezése médiájuk alapján utána

Rendezés feltételei: fő másodlagos harmadlagos

A szűrés A lista azon elemeinek kiválasztását jelenti amik eleget tesznek bizonyos feltételeknek A szűrést a Data/ Filter paranccsal végezzük

Példa: Data – Filter – Autofilter a mezőnév melletti lefelé mutató nyilra kattintunk kiválasztunk egy szűrőt

A Custom opció használatával olyan szűrési feltételeket határozhatunk meg amelyek aritmetikai (<,>,=) és logikai (OR, AND, NOT) operátorokon alapulnak A listában csak a szűrő feltételnek eleget tevő adatok jelennek meg Az összes adat megjelenítéséhez a nyílra kattintva az All opciót kell kiválasztani A szűrő eltávolítható a Data Filter-re kattintva ckick !

Példák: Szűrjük ki azon tanulókat akik médiája nagyobb mint 9.00