A Napelemek használata Készítette:Kálmán Krisztina Felkészítő tanár: Mészárosné Hrabovszki Katalin Cím: 5600 Békéscsaba, Erzsébethelyi Általános Iskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Az Energiatakarékos megoldások Beke Adrián Felkészitő t.: Spek Krisztina Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Slovenská ul.52, Kolárovo.
Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.
Alternatív energiaforrások
Miből is állnak a vezeték nélküli hálózatok?
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
A Passzívház Forgó Dávid Gál Tamás
A megújuló energiaforrások
NAPELEMEK HASZNÁLATA KÉSZÍTETTE: FORGÓ DÁVID FELKÉSZÍTŐ TANÁR: GÁL TAMÁS EGRESSY GÁBOR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPSIKOLA 1149 BUDAPEST EGRESSY ÚT 71.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
Készítette:Eötvös Viktória 11.a
Megújuló energiaforrások
A román társadalom rétegződése 2013-ban. Képviselők.
Megújuló energiák Készítette: Szűcs Norbert
Megújuló energiaforrások.
Van élet az olaj után?!- A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás
Nőnapi Üdvözlet Nőnap alkalmából szeretettel köszöntünk titeket, Kik az élet viharában is velünk vagytok szüntelen. Talán nem is tudjuk mind ezt megköszönni,
Kattints ide!. Kattints bárhova! „A szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek rohamos bővülésével vélhetően sokak számára hasznos perifériával rukkolt.
A jövő és az energia Mi lesz velem negyven év múlva ? Mivel fogok közlekedni ? Fázni fogok otthon vagy melegem lesz ?
Környezet- és emberbarát megoldások az energiahiányra
Statisztika Érettségi feladatok
Az ökológiai lábnyom és számítása
Napelemes USB-s táp. USB Charger with Solar Panel.
Az alternatív energia felhasználása
Megújuló energiaforrások Felkészítő tanár: Venyige Judit
Fülemüle informatika verseny
Világunk egyik globális környezeti problémája a levegőszennyezésből adódó üvegházhatás és felmelegedés. A személygépkocsikból áradó gázok is felelősek.
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások
Megújuló energiaforrások
Megújuló Energiaforrások
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
A szemét útja Készítette: Mohos Bálint
 Készítette: Szekerczés Szabina  Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita  Iskola neve és címe: Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola,
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
Alternatív energiaforrások
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Megújuló energiaforrások
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Készítette: Hován Adrienn
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
A megújuló energiaforrások
Jut is, marad is? Készítette: Vígh Hedvig
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
Horoszkóp teszt!.
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
A bemutató a 2007-es PowerPoint programmal működik rendesen!
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Kedvenc Mobliom Székely Dóra Felkészítő tanár: Orosz Tibor
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
A GIMP használata Készítette: Kálmán Krisztina Erzsébethelyi
„hogy mindnyájan egyek legyenek”
iPhone Készítette: Egri Dóra
Műszaki és informatikai nevelés 5. osztály
ben Európában telepítették a világ napelemes rendszereinek 70%-át, 2013-ban ez az arány már csak 28% volt, - az új PV (photovoltaic - fotovillamos.
Városi külső energia bevitel csökkentésének lehetőségei Energetikus energetikusok 2015 Csató Bálint Kaszás Ádám Keszthelyi Gergely.
WLS B EMUTATÓ Az év üzlete!!! Készítette: Bakai Éva.
Energetikai tanácsadás Tervezés Energetikai tanúsítás Komplex kivitelezés Megvalósítási tanulmány Projekt finanszírozás Több mint 400 db kivitelezés több.
Napelem és hőszivattyú Út az energia önellátás felé Gyurcsovics Márk.
Napelemes rendszerek és a napkollektor
Ilyen számítógépet szeretnék
Papírtakarékos megoldások
Ilyen számítógépet szeretnék
Családi költségvetés osztály.
Energiatakarékos megoldások
Iskolám neve: Gyáli Bartók Béla Általános Iskola
Energiaforrásaink.
Előadás másolata:

A Napelemek használata Készítette:Kálmán Krisztina Felkészítő tanár: Mészárosné Hrabovszki Katalin Cím: 5600 Békéscsaba, Erzsébethelyi Általános Iskola (Kattints a napra)

A Bemutató használata Ha erre a szimbólumra kattintasz akkor a következő helyre léphetsz: Menü Előző dia Következő dia

Bevezető Üdvözlök mindenkit! Ti is hallottátok már a szüleitektől, hogy milyen drága a villany, a fűtés, mennyit kell fizetni a háztartásban!? A spóroláshoz (leginkább a fűtésnél) mostanában egyre több család használja a napelemeket. Ebben a bemutatóban azt szeretném megmutatni nektek, hogy mennyi mindenre használhatóak még ezek a napelemek. Jó szórakozást és ismeretszerzést! Üdvözlettel: Kálmán Krisztina.

Menü Közlekedés Számítástechnika Építészet Szórakozás Telekommunikáció Divat Háztartás Kvíz

Menü Közlekedés Számítástechnika Építészet Szórakozás Telekommunikáció Divat Háztartás Kvíz

A Közlekedés A napenergiával működő autó: Érdekes, látványos autót mutattak be az Eindhoveni egyetem diákjai. Ezt a járművet Stellának nevezték el, ami a világ első napenergiával hajtott közlekedési eszköze. Stella akár négy embert is tud szállítani és a nagy csomagtartójával rengeteg mennyiséget is tud fuvarozni. Feladat: Hogyan nevezték el a napenergiával működő autót? Kattints arra a névre amelyik igaz! b) Stella A megoldás helyes!  Tovább Mivel nem bír önmagától több napra szóló energiát kitermelni, így kénytelen „feltankolni” magát az útjába eső, napenergiával hajtott töltőállomásokon. Az üzemanyag nélkül működő repülőgép: Bertand Piccard és Andre Borschberg napenergiával hajtott repülőgéppel körbe repülte a földet. Ennek a repülőgépnek közel hetven méteres szárnya van. A szárnyakon több mint 12 ezer napelem van így tud a repülőgép üzemanyag nélkül működni. Feladat: Hány ember repülte körbe a földet a repülővel? Kattints a helyes válaszra! 12 A megoldás helytelen A megoldás helyes!  Menü

Divat Feladat: Hány darab napelem található a táskán? Kattints a helyes válaszra! A megoldás helytelen. A megoldás helyes. Láttál már napelemes táskát?A Diffus cég szerint jövőre a divat a napelemes táska lesz. Ebben a kiegészítőben száz kicsi napelem termeli az energiát, amely segítségével bárhol könnyen feltölthetjük az elektronikai eszközünket áram nélkül. A praktikus esernyő: Új esernyőt hozott létre a brit Vodafone, ami Booster Brolly névre hallgat. Az esernyő napelemmel rendelkezik, így tulajdonosának, ha útközben lemerült a telefonja, ez a esernyő feltölti a készülékét és erősíti a mobil hálózatot. A megoldás helyes Magyar Brit A megoldás helytelen Feladat: Milyen nemzetiségű Vodafontól származik az esernyő? Kattints a helyes válaszra! Menü

Számítástechnika K a t t i n t s a r r a a k é p r e, a m e l y i k r ő l o l v a s n i s z e r e t n é l !

Billentyűzet A billentyűzetek egyre bővülő kínálatából is választhatunk már napelemest. Ezt a billentyűzetet akár három készülékkel is összekapcsolhatjuk a Bluetooth segítségével. A készüléken beépített napelemek vannak, így tudja környezetbarát módon feltölteni az akummulátorját. Feladat: Melyik a legújabb billentyűzet? Kattints a helyes válaszra! NapelemesNaplemezes A megoldás helyes. A megoldás helytelen.

A laptop és az egér A fekete képernyő az igazi: Ti is hallottátok, hogy a fekete szívja a meleget, az energiát!? Ez a laptopoknál is így van. Ha a laptopunk ki van kapcsolva akkor az a napelemek segítségével feltölti magát, így máris spóroltunk az árammal. Feladat: Mivel lehet a laptopoknál és a monitoroknál spórolni? Kattints a helyes válaszra! Árammal Fűtéssel A megoldás helyes! A megoldás helytelen! A számítástechnikai egér: A Holland kutatócsoport egy új egeret hozott létre, amely Twente névre lett keresztelve. Twente nem hagyományos elemel/akkumulátorral működik, hanem napelemekkel. Ezek segítségével bárhol feltudja magát tölteni. Twente a napelemekkel is letud merülni, ilyenkor USB porton keresztül feltölthetjük. Feladat: Milyen egeret hoztak létre a Hollandok? Kattints a helyes válaszra! Élő egeret Számítástechnikai egeret A megoldás helyes! A megoldás helytelen!

Háztartás Az ötletes fűnyíró: A fűnyírót Hosqvarnak hívják. A robot fűnyíró azok számára lett kifejlesztve, akik nem szeretnek füvet nyírni. Ugyanis ő nem panaszkodik, a beépített napelemekkel képes önmagától füvet nyírni. Amikor baj van, akkor SMS- ben riasztja a gazdáját. Feladat: Mikor riasztja a gazdáját a fűnyíró? Kattints a helyes válaszra! Amikor már nem akar füvet nyírni. Amikor baj van. A megoldás helytelen. A megoldás helyes. Menü

Telekommunikáció K a t t i n t s a r r a, a m e l y i k r ő l t u d n i s z e r e t n é l ! 

TV és távirányítója A zölddíjat elnyerő TV: A Philips napelemes TV-je kapta a zöld ELISA díjat. Könnyen elhelyezhető, akár állványra vagy falra is tehetjük. A hozzátartozó távirányító is napelemmel működik. A napmentes teleken akkumulátorok használata is szükséges. Feladat: Milyen évszakot kell átvészelni a TV-nek és a távirányítónak? Kattints a helyes válaszra! A megoldás helytelen! A megoldás helyes!

Telefon Az átlagosnál is jobb telefon: Az Arctic Cooling az első komoly napelemes telefon. Nem kell csüggednünk, ha lemerül, csak a Nap közelébe kell állnunk és a telefon már töltődik is. Ez a készülék nem annyira drága, csak 4500 forintba kerül. Nehéznek sem mondható, csak 0,11 kilogramm. Feladat: Mi közelébe kell állnunk vagy tennünk a telefont, hogy feltöltődjön? Kattints a helyes válaszra! A megoldás helyes! A megoldás helytelen!

A magyar bázis A Bázis: Fejér megyében, Baracskán, napelemes bázist hozott létre a Pannon. A bázis állomáson 17 napelem panel található. Ennek segítségével évente 2,2 tonna szén-dioxidtól lehet megóvni a környezetet.

Építészet A praktikus ház: Simon Dale önfenntartó házat tervezett, amely főként természetes anyagokból áll. A lakás fenntartása nagyon alacsony, amióta laknak benne 1 millió forintnál nem költöttek többet bele. Ebben a lakásban áram nincs, ezért itt minden napelemmel működik. Feladat: Milyen a fenntartása ára? Kattints a helye válaszra! Alacsony Magas A megoldás helyes! A megoldás helytelen!

SzórakozásVálassz az alábbiak közül!

Luxussziget Az elképesztő sziget: Ez egy olyan sziget, amely minden földi jóval fel van szerelve, gondtalanul lebeg a víz felett. Ki az, aki nem fogadna el egy ilyen csodát, ahol élvezheti a napsugarait, a sós tenger illatát. Mit gondolsz, mennyit ér? Egymilliárd forintot. Napelemekkel van szerelve, így tud önmagától lebegni a víz felszínén. Ez az igazi úszó luxus paradicsom! Feladat:Mennyit ér ez a sziget? Kattints a helyes válaszra! 1 milliárd Ft. 1 millió Ft. A megoldás helyes! A megoldás helytelen!

Házimozi A praktikus házimozi: Akinek van házimozija, annak nem kell elmennie otthonról, hogy megnézzen egy jó filmet. Ez a mozi teljesen környezet barát, de nem olcsó. 19 órán át képes önmagától működni. A szükséges napelemek a tetőre vannak felszerelve, amiből a tv meg tudja termelni magának az áramot. Feladat: Hova vannak felszerelve a napelemek? Kattints a helyes válaszra! Tetőre Falra A megoldás helyes! A megoldás helytelen!

A kvíz hamarosan kezdődik 321

1. kérdés: Miről szólt ez a bemutató? Kattints a helyes válaszra! Szél energiáról Napelemekről Biomasszáról Víz energiáról Segítség Lejárt az idő! Újra próbálom. Következő.

1. kérdés: Miről szólt ez a bemutató? Kattints a helyes válaszra! Szél energiáról Napelemekről Biomasszáról Víz energiáról Segítség Lejárt az idő! Újra próbálom. Következő.

A megoldás helyes! Ügyes vagy! Források (Letöltve: ) html(Letöltve: ) (Letöltve: ) cworld.hu/hardver/toltsd-a-mobilod-a-taskadban html (Letöltve: ) tol.htmlhttp://pcworld.hu/mobil/mobiltoltos-es-jelerositos-esernyo-a-vodafone- tol.html(Letöltve: ) ) fotok.html(Letöltve: ) dijat.html(Letöltve: ) Köszönöm a figyelmet!

A megoldás helytelen! Próbáld újra!