Magyar elnökség– a kohéziós politika területén elért eredmények és kapcsolódási pontok a KAP-pal Kondor Zsuzsanna, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Koordinációs.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
A „Közép-Európa Év ” V4 és KEK elnökség
A CBC-programok és a területi kohézió Budapest, június 6.
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
Az Európai Konvent működése Bakos Gábor BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar.
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A határon átnyúló együttműködési programok a as időszakban Hende Csaba Körmend, november 7.
Gyermekszegénység – uniós prioritások és a magyar elnökség lehetőségei.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
KAP ALBIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÁS DIT-UMVP MB MÁRCIUS 13-I ÜLÉSÉRE Szilvássy István.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Az ESPON 2006 Program és annak jelentősége Magyarország szempontjából Illés Dóra november 26.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
MTA Regionális Kutatások Központja Tájékoztatás a Vidékfejlesztési Albizottság november 28-i üléséről Dr. Finta István Ph.D.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Tájékoztató a területfejlesztésért felelős főigazgatók üléséről Drahos Zsuzsanna Budapest, április 7.
A KAP jövője 2013 után AZ ELNÖKSÉG KÖVETKEZTETÉSEI AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ( ) folyamatos és félidei értékelése Tájékoztató a évi értékelési tevékenységről a Monitoring.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
as programozási időszak Balás Gábor Nemzeti Fejlesztési Hivatal.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP RÉTSÁG.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A 2011-es magyar elnökség területfejlesztési feladatai – stratégiák és felkészülés dr. Szaló Péter területfejlesztési és építésügyi szakállamtitkár 2009.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
Strukturális és Kohéziós Alapok
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
2011. évi magyar EU elnökség január 1. – június 30.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Kohéziós Politika 2014 után fő irányok, a tárgyalás helyzete
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Dél Baranya Határmenti Települések Egyesülete Siklós, A Közös Agrárpolitika jövője Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Dr. Benkő Péter Osztályvezető Március 8.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Előadás másolata:

Magyar elnökség– a kohéziós politika területén elért eredmények és kapcsolódási pontok a KAP-pal Kondor Zsuzsanna, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Koordinációs IH ÚMVP KAP Albizottság június 1.

1.A kohéziós politikára vonatkozó elnökségi célok 2.Az elnökségi félév mérföldkövei •Tanácsi következtetések elfogadása a Általános Ügyek Tanácsán •Magas szintű szakértői vita a kohéziós politikáról •Informális miniszteri találkozó a területfejlesztésért és a kohéziós politikáért felelős miniszterek részére 3.További feladatok 4.Kapcsolódási pontok a KAP-pal Tartalom

1.A kohéziós politikára vonatkozó elnökségi célok 2.Az elnökségi félév mérföldkövei •Tanácsi következtetések elfogadása és orientációs vita a Általános Ügyek Tanácsán •Magas szintű szakértői vita a kohéziós politikáról •Informális miniszteri találkozó a területfejlesztésért és a kohéziós politikáért felelős miniszterek részére 3.További feladatok 4.Kapcsolódási pontok a KAP-pal

•A magyar elnökségi stratégia a kohéziós politika makro- ökonómiai kihívásaira adott válaszai •Általános célok •Európa a válság utáni időszakban, kevés forrás, a kohéziós politikát megkérdőjelező vélemények  az eredmények hangsúlyozása, a kohéziós politika jelentősége és láthatósága •Fontos: a vita szintje  ezzel magas politikai szinten erősíthető a kohéziós politika pozíciója •Specifikus célok •Az 5 Kohéziós Jelentést a magyar elnökséget megelőzően hozta nyilvánosságra a Bizottság  •Ezért annak kulcskérdéseire kell koncentrálni és közös értelmezési keretet, lehetséges konszenzusos területeket meghatározni Célok és stratégia – 1

1.A kohéziós politikára vonatkozó elnökségi célok 2.Az elnökségi félév mérföldkövei •Tanácsi következtetések elfogadása és orientációs vita a Általános Ügyek Tanácsán •Magas szintű szakértői vita a kohéziós politikáról •Informális miniszteri találkozó a területfejlesztésért és a kohéziós politikáért felelős miniszterek részére 3.További feladatok 4.Kapcsolódási pontok a KAP-pal

1. mérföldkő: Tanácsi következtetések - 1 Háttér •A tanácsi következtetéseket a magyar elnökség készítette elő az 5. Kohéziós Jelentésre válaszul •Intenzív, január-februári tanácsi munkacsoporti ülések (SAWP) során •Egyhangúlag fogadta el az ÁÜT 2011 február 21-én Célok •A formális tanácsi válaszon túl, a következtetésekkel célunk volt… •…azon kérdések feltérképezése és összegzése, ahol a tagállamok között konszenzus van… •…és azon témák azonosítása, ahol további vitára van szükség.. •végezetül a következő félév tanácsi munkáját megalapozni a lengyel elnökség részére.

Fő üzenetek: •Konszenzus a kohéziós politika fontosságáról és az európai integrációban betöltött fontos szerepéről •A tagállamok elkötelezettek a kohéziós politika hatékonyságának és eredményességének növelése céljából a következő módokon: •Meghatározott számú kulcs prioritásra szükséges koncentrálni, amelyek figyelembe veszik a tagállamok, a régiók helyi igényeit és képességeit; a célok EU2020 Stratégiához való igazítását úgy kell elvégezni, hogy mindkét egyik célrendszer se sérüljön; •Az integrált megközelítés lehetővé teszi az EU-s alapok közötti szorosabb koordinációt és lehetőséget biztosít a közös stratégiai keret hozzáadott értékének megteremtésére; •Tiszta és transzparens végrehajtási rendszerre van szükség, amely az eddigi elért eredményekre támaszkodik. 1. mérföldkő: Tanácsi következtetések – 2

További vitás kérdések •A Fejlesztési és Befektetési Partnerségi Szerződés szerepe és jellemzői •A tematikus koncentráció megvalósítása során használt prioritás lista •Kondicionalitások és ösztönzők rendszere •A tanácsi munka középpontjában ez utóbbi kettő állt a tanácsi következtetések elfogadását követően Orientációs vita az ÁÜT-ön •Ugyanazon ülés során •A tanácsi következtetések üzenetei megerősítésre kerültek •Először került sor vitára formális tanácsi keretek között - politikai szinten 1. mérföldkő: Tanácsi következtetések – 3

Háttér •Budapest, Március 31 – Április 1., több, mint 150 résztvevő (tagállami, bizottsági szakértők) •A kohéziós politika fontossága került kihangsúlyozásra •Vita a kulcskérdésekről (tematikus koncentráció éseredmény- orientált megközelítés) és közös értelmezés keresése •továbbá: az integrált megközelítés szükségességének kihangsúlyozása és új módszertanok bemutatása: LHH - magyar jó gyakorlat a helyi integrált fejlesztési programra. Eredmények •A két témában következtetések kerültek megfogalmazásra, amelyek előkészítették az informális miniszteri találkozót. 2. Mérföldkő: Magas szintű szakértői vita

Háttér •2011. május 19– nap: területi kohézió, 2. nap kohéziós politika, Gödöllő •Résztvevők: tagállamok, Horvátország,Törökország, Norvégia, Svájc, Izland, EB, EP, EBB, Régiók Bizottsága, Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Május 19. • A Területi Agenda egyhangú egyetértés melletti elfogadása, • Területi alapú, helyi adottságokra épülő regionális politika megteremtése, • Erőteljesebb kapcsolat a területi kohézió és a kohéziós politika viszonyában, • a különböző területi együttműködési formációk, valamint a városi térségek szerepének megerősítése a területi tervezés során. 3. Mérföldkő: Informális miniszteri találkozó – 1

3. Mérföldkő: Informális miniszteri találkozó – 2 Május 20: • A cél a tanácsi következtetések és a magas szintű találkozó által előkészített vita magas politikai szintre emelése volt és… • …konklúziók megszövegezése a tagállamok főbb üzenetei alapján. • Két rövid vitaindító dokumentumok készített az elnökség a következő témákban: – Hogyan lehet a kohéziós politika még hatékonyabb a célok elérésében? – Hogyan járulhat hozzá még hatékonyabban a kohéziós politika az Európa 2020 Stratégia megvalósításához?

1.A kohéziós politikára vonatkozó elnökségi célok 2.Az elnökségi félév mérföldkövei •Tanácsi következtetések elfogadása és orientációs vita a Általános Ügyek Tanácsán •Magas szintű szakértői vita a kohéziós politikáról •Informális miniszteri találkozó a területfejlesztésért és a kohéziós politikáért felelős miniszterek részére 3.További feladatok 4.Kapcsolódási pontok a KAP-pal

További feladatok A magyar elnökség a félév végéhez közeledik… • Elnökségi következtetések elkészítése • Szakértői szinten fontos viták lezárása az SAWP-n belül: stratégiai programozás, végrehajtási mechanizmusok, integrált megközelítés, eredmény-orientált megközelítés • Elnökségi összefoglaló készül - összefoglalva a tanácsi munka minden fórumán végzett munkát (ÁÜT, magas szintű szakértői vita, informális miniszteri találkozó és SAWP) • A lengyel elnökség részére az elnökség átadása Reméljük, hogy… • A tagállami álláspontok feltérképezése során közelebb jutottunk fontos területek közös értelmezéséhez  elértük az elnökségi célokat (eredményorientált megközelítés, a politika láthatósága, integrált megközelítés) • Megfelelően előkészítettük a lengyel elnökség munkáját a jogszabálytervezetek tárgyalásához • És mindezzel hozzájárultunk a 2014 utáni kohéziós politika programjainak megfelelő időben történő indulásához

1.A kohéziós politikára vonatkozó elnökségi célok 2.Az elnökségi félév mérföldkövei •Tanácsi következtetések elfogadása és orientációs vita a Általános Ügyek Tanácsán •Magas szintű szakértői vita a kohéziós politikáról •Informális miniszteri találkozó a területfejlesztésért és a kohéziós politikáért felelős miniszterek részére 3.További feladatok 4.Kapcsolódási pontok a KAP-pal

Kapcsolódási pontok a KAP-pal • Multiannual Financial Framework - javaslat hamarosan - – szűkülő források • KAP elnökségi következtetések - a közös munka alapja: – A II. pillérre vonatkozó javaslatok: versenyképesség - innováció- környezetvédelem - közös célok: EU2020 – Programozás egyszerűsítése - Fejlesztési és Befektetési Partnerségi Szerződés, CSF – Szinergiákra való törekvés a két politika között - integrált megközelítés – Vidéki térségek lehatárolása

Köszönöm szépen a figyelmet! Kondor Zsuzsanna, IH vezető Koordinációs IH, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Telefon: