1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok új feladatairól, kihívásairól, céljairól Seszták Oszkár, a Sz-Sz-B.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
általános főig. helyettes
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A CIVIL SZERVEZETEK ÉS A MAGYAR NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK IV. KONFERENCIÁJA Szolnok, március 22. DR. BARANCSI.
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Gaálné Vörösmarty Éva Veszprém Megyei Közgyűlés tagja
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A stratégiai tervezés történeti háttere
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Ugrás az első oldalra ÚJ TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA október Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az ÚMVP intézményrendszere
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A LEADER PROGRAM MINT HELYI PARTNERSÉG KÉRDÉSEI MAGYARORSZÁGON.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
Nyugat-dunántúli Régió
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Távmunka a területfejlesztésben
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Előadás másolata:

1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok új feladatairól, kihívásairól, céljairól Seszták Oszkár, a Sz-Sz-B Megyei Közgyűlés Elnöke március 29.

2 I. ELŐZMÉNYEK  évi CLIV. tv. a megyei önkormányzatok konszolidációjáról…  258/2011. (XII.7.) Kormányrendelet (MIK)  évi XXI. tv. a területfejlesztésről és területrendezésről  a törvény módosítása értelmében:  megszűntek az RFT-k, MFT-k  a feladatok a megyei önkormányzatokhoz kerültek  RFÜ-k állami tulajdonba kerültek

3 II. A MEGYEI ÖNKORMÁNYZATOK LEGFONTOSABB FELADATAI I. Tftv.  megyei szintű területfejlesztés  területrendezés → 2012-től a megyei önkormányzatok vették át a megszűnt RFT-k és a MFT-k területrendezéssel összefüggő feladatait is. II. Ötv. 27.§  Területfejlesztés  Vidékfejlesztés  Területrendezés  Koordinációs feladatok

4 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA 1. Tervezés  elkészíti a megye területfejlesztési koncepcióját  részt vehet operatív programok tervezésében  részt vesz a területfejlesztési programok végrehajtásának nyomon követésében és értékelésében  előzetesen véleményezi a térségi területfejlesztési koncepciókat, programokat  véleményezi az államigazgatási szervek megyét érintő fejlesztési elképzeléseit és pályázatait  együttműködik más megyei önkormányzatokkal tervezési feladatokban  elkészíti a megye területrendezési tervét (melyet el is fogadott)

5 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA 2. Területfejlesztés A. Döntés  elfogadja a megye területfejlesztési koncepcióját és programját  dönt térségi fejlesztési tanács létrehozásáról, abban való részvételről  együttműködik az önkormányzatokkal, területi államigazgatási szervekkel, társadalmi és szakmai szervezetekkel, gazdasági szereplőkkel

6 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA B. Hazai programokkal kapcsolatos feladatok  A térségre jellemző hazai programok koordinációjának felvállalása (területfejlesztési és/vagy vidékfejlesztési) C. Nemzetközi programokkal kapcsolatos feladatok  pályázatok előkészítése nemzetközi pályázati felhívásokra  kapcsolattartás nemzetközi szervezetekkel  külföldi régiókkal való együttműködés, nemzetközi programokban való részvétel  testvérmegye és eddigi együttműködések

7 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA D. Pályázatkezeléssel kapcsolatos feladatok  december 31-ig az MFT-tól átvett pályázati dokumentáció kezelése, lezárása  2014-től az új – készülő – fejlesztési törvény szerint: a döntésben való előkészítés lehetősége…

8 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA E. Koordináció  segíti a területfejlesztési önkormányzati társulások szerveződését, és a területfejlesztési önkormányzati társulások és térségi fejlesztési tanácsok munkáját (tervezés, döntés előkészítés)  válsághelyzetek kezelése  gondoskodik a partnerség elvének érvényesítéséről (civil szervezetek, vállalkozások feltérképezése, együttműködés hazai és határon túli partnerekkel, kapcsolatok építése, javítása)

9 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA 3. Területrendezés  elfogadta a megye területrendezési tervét  területrendezési tervek előzetes véleményezése, összehangolása (megyei jogú városok és érintett települések)  a településrendezési terv és a megyei területrendezési terv közti összhang megteremtése 4. Vidékfejlesztés  Helyi vidékfejlesztési stratégia kidolgozása……

10 III. A FELADATOK ÖT FŐ CSOPORTJA 5. „Egyéb”  megyei és regionális területfejlesztési konzultációs fórum titkársági feladatainak ellátása (megegyezés szerint)  közreműködik a Területi Információs Rendszer működtetésében  együttműködik adatgyűjtésekben (pl. KSH)  együttműködés az Új Széchenyi Terv eredményeinek egységes kommunikációjában (projektindítás, beruházások átadása)

11 IV. A FELADATOK ELVÉGZÉSÉNEK STRUKTÚRÁJA  A megyei önkormányzat képviselő-testülete: a KÖZGYŰLÉS A megyei területfejlesztéssel kapcsolatos döntések meghozatala az eddigi megyei közgyűlési rendszerben történik.  A megyei önkormányzat bizottságai: - Jogi, Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság - Terület- és Vidékfejlesztési Bizottság  Az említett konzultációs fórumokon elfogadottakat a megyei KGY-nek meg kell erősítenie.

12 V. A FELADATOK ELVÉGZÉSÉNEK LEHETSÉGES FORRÁSAI  a megyei önkormányzatok feladatainak ellátásához fedezetet főként a központi költségvetésből, saját bevételből és uniós forrásokból találnak  a megyei önkormányzatokhoz delegált új feladatok függvényében még hatékonyabban kell fókuszálni a rendelkezésre álló uniós forrásokra és más, határon átnyúló együttműködéseket segítő lehetőségekre  a megyék közvetlen brüsszeli érdekképviseletét a KIM a H-4 Iroda létrehozásával kívánja megoldani, mely a közvetlen brüsszeli forrásokról közvetít információkat

13 VI PROGRAMOZÁSI IDŐSZAK Az Európai Bizottság javaslata a as időszakra: 376,02 milliárd EUR-t irányoznak elő strukturális és kohéziós alapokra, milliárdot VIDÉKFEJLESZTÉSRE. Magyarország több, mint 20,20 milliárd EUR területfejlesztési forrásra számíthat.

VI PROGRAMOZÁSI IDŐSZAK Hogyan érint minket a 7 éves költségvetés?  Vidéken élők, vidéki életformát folytatók  továbbra is számíthatnak közvetlen agrártámogatást  A helyi vidékfejlesztési projektekre támogatást nyújt az EU (Megye vagy LEADER???), tehát érdemes elkezdeni egy hosszabb távú tervezést annak érdekében, hogy akár 4-5 év múlva saját vállalkozást építsünk fel  Vállalkozásfejlesztésre, szociális infrastruktúrára, tovább-, át, felnőttképzésre, kutatásra, utakra is jut forrás 14

VI PROGRAMOZÁSI IDŐSZAK  Továbbra is magas lesz az agrártámogatások aránya (legfőbb EU-s költségvetési tétel marad)   a vidéki vállalkozóknak érdemes továbbra is a helyi fejlesztésekben gondolkodni még akkor is, ha csak 2013 után fognak neki a projekteknek.  érdemes középtávon gondolkodni, terveket készíteni.  Pályázati hullám érkezik!!!   a vállalkozóknak, civil szféráknak is érdemes fejlesztési projektekben gondolkozni 15

VII. TOVÁBBI LÉPÉSEK, TEENDŐK FONTOS!!! A „tanuljunk meg kicsik lenni” gondolkodással szemben: Magyarország egy EU-s tagállam, amely erős érdekérvényesítést képvisel. 16

VII. TOVÁBBI LÉPÉSEK, TEENDŐK Fő cél: Megyei Fejlesztési Stratégia kidolgozása Kell egy olyan program, amit az országos politika komolyan tud venni! Ezt megalapozó eszközök:  fórumok  fejlesztési ötletek és gondolatok gyűjtése  források felderítése (pénzbeli, humán és környezeti erőforrások felmérése) 17

VII. TOVÁBBI LÉPÉSEK, TEENDŐK  Információgyűjtés!!!  kérdőív formájában, adatgyűjtő ekkel fogjuk megkeresni a településeket.  adatbázis létrehozása  projektötletek kidolgozása  civil szektor erősítése  minden település részéről kapcsolattartó megjelölését (név, , telefon) kérjük!!! 18

VII. TOVÁBBI LÉPÉSEK, TEENDŐK A megyei önkormányzat és az ott dolgozó szakemberek lesznek a megyei területfejlesztés legfőbb ismerői és szakmai „totum factum”-ai, akik mindenben segítenek, szolgáltatnak, és az Önök „know how”-jait beépítik a Megyei Fejlesztési Stratégiába. 19

VII. TOVÁBBI LÉPÉSEK, TEENDŐK Kérdésekkel, észrevételekkel, ötletekkel keressék bizalommal dr. Kondra Laura munkatársamat! Elérhetősége: Telefon:

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Seszták Oszkár a Közgyűlés Elnöke 21