2006. március 31..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyszerű oszthatósági problémák
Advertisements

Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.
Takács Béla  Legyen decentralizált, azaz ne egy központi géptől függjön minden!  Legyen csomagkapcsolt, hogy többen is tudják használni a hálózatot!
 A Föld vízkészletének kevesebb mint 3 százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe.
Lineáris egyenletrendszerek megoldása Gauss elimináció, Cramer-szabály Dr. Kovács Sándor DE GVK Gazdaságelemzési és Statiszikai Tanszék.
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
egy egyszerű példán keresztül
Kamatszámítás.
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Hogy élted egyáltalán túl??
A vikingek A vikingek skandináv származású hajósok és harcosok, akik a 8. és a 11. század között indultak rablóportyáikra vagy hódító hadjárataik-ra. A.
Hogyan építs fel egy termelő hálózatot, ami minden hónapban növekvő forgalmat generál?
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
2006. március 10. Délben az óra mutatói fedik egymást. Hány másodperc múlva fogják legközelebb fedni egymást az óra mutatói? Telefonos feladat.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
Hatásköri kétértelműségek Kvantifikáló kifejezések: Néhány lány =>  x(x lány  …) Minden fiú =>  x(x fiú  …) Két prímszám=>  x  y( x prímszám  y.
A térfogat mérése.
Halmazok, halmazműveletek
Testek csoportosítása
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Hálózati Biológia A sejt funkcionális működésének megértése.
A patikus Az első vacsora A lány megkérte barátját, hogy péntek este menjen át, vacsorázzon vele és a szüleivel. A lány bejelentette a fiúnak, hogy.
Halmazok Gyakorlás.
Apáczai Diáktanács. Mi is az Apáczai Diak Tanács? röviden? Hát az egy tanács ami a sulinkban különböző tevékenységeket csinal az iskolankban.
1. Univerzális nyelő Csúcsmátrixos ábrázolás esetén a legtöbb gráfalgoritmus futási ideje O(n2) azonban van kivétel. Egy irányított gráf egy csúcsa univerzális.
EGY FELESÉG VALLOMÁSAI
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
ÁRVA BÚS ÉJSZAKÁN (Are You Lonesome Tonight)
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
2005. szeptember 23. Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van,
Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.
2005. november 4. Egy híres európai matematikus két dologra volt igen büszke: egyrészt arra, hogy roppant ízletes krumplis fánkot tudott készíteni, másrészt.
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
Kampány hatékonyságának mérése, értékelése
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
Malena Film, amelyet minden szülőnek látnia kell. Hogyan élik meg a fiúk a pubertást és hogyan nem ajánlatos…
Gráf Szélességi bejárás/keresés algoritmusa
GRÁFELMÉLET.
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
All we love, we left behind
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Hozzárendelések, függvények
és a Venn-Euler diagrammok
Bibliaolvasás: "Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ne nyújthassa ki kezét, és ne szakíthasson.
Dodekaéder Hamilton köre
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
A természetes számok, A Venn-diagram
A HÁROMSZÖGSZÁMOKRÓL - SZEMLÉLETESEN
Számok világa.
2. gyakorlat INCK401 Előadó: Dr. Mihálydeák Tamás Sándor Gyakorlatvezető: Kovács Zita 2015/2016. I. félév AZ INFORMATIKA LOGIKAI ALAPJAI.
GRÁFOK Marczis Ádám és Tábori Ármin. Kőnig Dénes ( ) Magyar matematikus Az első tudományos színvonalú gráfelmélet könyv írója.
Logika.
Útravaló – Út a tudományhoz Egy gráfos feladat…
Mérnök leszek Készítette: Forrás Mihály
Milyen matematikai fogalmak szerepeltek az előadásban?
Hol találkoztatok már a sóval? Készítsetek s(z)ófelhőt!
Előadás másolata:

2006. március 31.

Telefonos feladat Biológia órán a diákok a közeli patak vízminőségét vizsgálják. Hogyan tudnak a patakról pontosan 4 dl vizet hozni, ha csak egy 5 dl-es és egy 8 dl-es edény áll rendel-kezésükre?

Königsberg Königsberg

1. feladat Egy bevásárlóközpont alaprajza látható a képen. Egy zsebtolvaj az egyik üzletben meglopta az egyik vásárlót, de rögtön helyben leleplezték. A biztonsági kamerák tanúsága szerint a zsebtolvaj minden ajtón egyszer átment. Hányas számú üzletben fogták el a tolvajt?

Dodekaéder Tetraéder Ikozaéder Oktaéder Hexaéder

Tetraéder Hexaéder Oktaéder Ikozaéder Dodekaéder

2. feladat Egy kémhálózat minden tagja minden taggal közvetlen telefonkapcsolatban áll. A főnökség – spórolás végett – felülvizsgálta a telefon-kapcsolatok szükségességét, 107 kap-csolatot fölöslegesnek talált és megszüntetett. Bizonyítsuk be, hogy a megmaradt telefon-kapcsolatok száma nem lehet 10-zel osztható!

2: 0: 6:

3. feladat Egy egyszerű gráf éleinek a száma prím-szám. Ha még 10 új élt berajzolnánk, teljes gráfot kapnánk. Hány pontja van e gráf-nak?

Házi feladat Egy házibulin (ahol mindkét nemből egynél többen voltak) a lányok és fiúk először külön váltak; minden lány minden lánnyal és minden fiú minden fiúval koccintott egyszer. Így a lányok közötti koccintások száma 6-tal volt több, mint a fiúk közötti koccintások száma. Éjfélkor aztán a fiúk és a lányok összevegyültek.; ekkor mindenki mindenkivel koccintott egyszer. Hány koccintás hallatszott ekkor?