Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A Föld vízkészletének kevesebb mint 3 százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A Föld vízkészletének kevesebb mint 3 százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe."— Előadás másolata:

1

2  A Föld vízkészletének kevesebb mint 3 százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe van zárva.  Több mint egymilliárd ember nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez.  A civilizációs ártalmak, a környezetszennyezés, a túlnépesedés és a globális éghajlatváltozások miatt egyre fogy a Föld fogyasztható vízkészlete, ezért az ENSZ március 22-ét a víz világnapjává nyilvánította.

3 Ezen a napon vizes programokkal, játékokkal hívjuk fel a gyermekek figyelmét a környezetünk óvására, a víz nélkülözhetetlen szerepére az életünkben.

4 A gyermekek tevékenységek útján ismerkednek a tengerek, óceánok állatvilágával.

5 A kifogott halacskákat nyomban vissza is engedjük élőhelyükre

6 A vízzel való takarékoskodást az akadálypálya leküzdése során is gyakorolhatták

7 Nem kis fejtörést okozott a vízbe nem való tárgyak kiválogatása, melynek során a természetvédelemmel kerültek közvetlen kapcsolatba

8 A halacskák szívószállal történő kihalászása sem volt könnyű feladat

9 A vízzel kapcsolatos játékok közül talán a legvarázslatosabb a szappanbuborékok fújása

10 A vízhordásban a fiúk a lányokkal versenyeztek! Ezen a napon mindenki nyertes lett, mert egy élménnyel gazdagabban térhetett haza.


Letölteni ppt " A Föld vízkészletének kevesebb mint 3 százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe."

Hasonló előadás


Google Hirdetések