Szenna, 2010 szeptember 3 1 Dózsáné Pap Györgyi- dr. Kovács Tamás- Csányi Tamás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

A Stratégiai vezetés gyakorlati kérdései
A versenyképesség elméleti és mérési kérdései Török Ádám az MTA levelező tagja Veszprémi Egyetem.
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
A tőzsdei bevezetés felügyeleti szempontjai
4 Moodle portál tapasztalatai - konnektivista szemmel
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
TÁMOP B-09/ Digitális Középiskola beindítása a Leövey Klára Gimnáziumban Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
„Magánpraxis 2013” konferencia, 1. nap, Budapest, január 25. (C) ALGY1.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
A szűk keresztmetszetet okozó termelési tényező
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
Vállalatfinanszírozás
E-learning és a multimédia
Hunya Márta módszertani szakértő
A vállalkozás aktuális kérdései II. félév
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
Luxemburg, Málta,Hollandia
Online kommunikáció nappalos és levelezős tananyagok BA KMT II. Pitlik László, SZIE, GTK Gödöllő 2008 ősz INNOCSEKK 156/2006, ill. INNOCSEKK 438/2006.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
A válság megelőzése és kezelése Készítette: Balázs Anna Dénes Gábor Kopasz Márta Romvári Frigyes.
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
A tanulási eredmények értelmezése és funkciója Vámos Ágnes (ELTE)
Gazdasági ismeretek.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
Társaságirányítási jelentés könyvvizsgálati kérdései
Fekete Imréné KKB tag A közfelügyeleti rendszer súlypontjai Cegléd, július 6 1.
A könyvvizsgálói szakma kihívásai a válság tükrében dr
E-learning Kovácspál Eszter.
Tudásszervezetek értékteremtésének anomáliái
A partneri kapcsolatok értékelése hálózati együttműködés esetén
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Tanuló szervezet.
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
SOX audit lépései, elvárások a CIO-val szemben
Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ február 4-6.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
A kompetenciafejlesztés eszközrendszere
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
Magyar Controlling Egyesület Nyíregyháza, 2006 október Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezőgazdasági Kar MCE Konferencia 2006 A controlling.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
MKE XXXI. Vándorgyűlés, Papa Tankönyvek a könyvtárosképzésben Tóvári Judit főiskolai tanár Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger Tóvári Judit.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak E lektronikus tanulás 4. konferencia.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
EDUTUS FŐISKOLA EDUTUS FELNŐTTKÉPZÉSI AKADÉMIA
ELŐADÁS CÍME Duális képzés a Kecskeméti Főiskola tapasztalatai alapján Kovács Zsuzsanna Duális Képzés és Módszertani Központ 2016.február 26.
Az izraeli üzleti környezet vállalkozói szemmel Zsámboki Gábor vezérigazgató 1.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
Vállalati Pénzügyek 1. előadás
Dr. Papanek Gábor Európa versenyképessége
A nemzetközi tőkeáramlások
ROMA STRATÉGIAVÁLTÁS A MUNKAERŐGAZDÁLKODÁSBAN
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Szenna, 2010 szeptember 3 1 Dózsáné Pap Györgyi- dr. Kovács Tamás- Csányi Tamás

 A hatásfok 2010 programban leírtaknak megfelelően, a levelezős képzésben 9 tárgy e-learning formában kerül oktatásra.  Ezek közül 3 tárgy tartozik az intézetünkhöz: Közgazdaságtan: Dr Komarek Levente Jog: Dr Szemere Brigitta Vállgazd II.: Dr Kovács T.,Csányi T.,Dósáné P.Gy.  Távoktatási szakértők képzése

 Tanulói útmutató elkészítése - kurzus célja - útmutatás a tanulási útmutató használatára - főbb témakörök leírása - modulprogram Tanulási útmutató elkészítése - a tananyag hetenkénti (blokkonkénti) felbontása - kompetenciák - kulcsszavak - feladatok

 MOODLE tananyagok konvertálása és feltöltése  Tesztkészítés  Fórum, chat megnyitás  Kollaborációs tér létrehozása

 Tanulói útmutató elkészítése (Dósáné Pap Györgyi)  Tanulási útmutató elkészítése (Dósáné Pap Györgyi)  Tesztek elkészítése (Csányi Tamás)

 Erkölcsi támogatás

 Visszacsatolási lehetőség  Adagolt tudás  Teszt-végi kiértékelés  Netes hivatkozások (diákmunka)

Kérdés Hibás válasz MagyarázatJó válasz+1 pont

 Kérdés :  A menedzsment legfőbb célja a vállalat tőkéjének növelése. (Hamis)  Magyarázat :  A menedzsment legfőbb célja a vállalatban a növekedés felmutatása, ezzel a saját munkaerő-piaci értékét tudja növelni.  Ez a kényszer számos esetben (Pl. amerikai tőzsdebotrányok) egyenesen mérleghamisításig is elviszi a cégek kinevezett vezetőit.  A tőke érték maximalizálása inkább a tulajdonosok alapvető céljának tekinthető.  A két törekvés közti ellentmondást a Value Driven Management filozófia próbálja feloldani

 Enron-botrány: az amerikaiszámvevőszék számvevőszék beperli a Fehér Házat Enron-botrány: az amerikaiszámvevőszék számvevőszék beperli a Fehér Házat  jan Az amerikai kongresszus égisze alatt működő számvevőszék (GAO) az... Enron- botrány: az amerikai számvevőszék beperli a Fehér Házat Tárolt változatTárolt változat  Enron-csőd: ha már a pénz sem beszél Enron-csőd: ha már a pénz sem beszél  jan Címkék:Enron-ügy,befektetés,amerikai gazdaság,Enron-csőd,szabályozás... Az Enron-botrány legújabb fejleménye, hogy nemcsak a csődbe ment óriáscég... A Tőzsde- és Értékpapír-felügyelet (SEC) októberben kezdte meg a Tárolt változatTárolt változat  Cégvezetés - AzEnron-Andersen-ügy Enron-Andersen-ügy (2002/6 - Határesetek) Cégvezetés - AzEnron-Andersen-ügy Enron-Andersen-ügy (2002/6 - Határesetek) ... az Enron-csőd és vele összefüggésben az Arthur Andersen-botrány után az élet már... Az Enron botránya s az Andersen ebben viselt felelőssége új... hogy a tőzsdén jegyzett cégek könyveit külső szakértők vizsgálják át..... Az amerikai igazságügyi minisztérium bűnügyi vizsgálatot indít az Enron csődje kapcsán.... cegvezetes.cegnet.hu/.../az-enron-andersen-ugy - Tárolt változat - HasonlóTárolt változatHasonló  Index - Gazdaság - Az Enron botrány miatt megszűnik az Arthur Andersen Index - Gazdaság - Az Enron botrány miatt megszűnik az Arthur Andersen  márc Úgy tűnik végképp belebukott az Enron botrányba a világ egyik legnagyobb... Elképzelhető, hogy az Arthur Andersen amerikai részlegét kivéve... index.hu/gazdasag/vilag/andersen0311/ - Tárolt változat – HasonlóTárolt változatHasonló

 „Változtatások a teljes bizalomért  Az Egyesült Államokban nem egy esetben fordult elő, hogy nagynevű könyvvizsgáló cégek vállalati ügyfelük megbízásából félrevezető vagy egyenesen hamis jelentéseket tettek közzé. A verseny éleződésével egyre nagyobb nyomás nehezedett a vállalatok vezetésére, hogy évről évre növekvő nyereséget és ezzel összefüggésben folyamatosan növekvő részvényárfolyamokat produkáljanak, s ezért a könyvvizsgáló cégektől is nagyobb együttműködést, egyfajta üzleti partnerséget kívántak, ami sokszor tényleges hamisításokba, botrányokba torkollott.”  /2002/6/az-enron-andersen- ugy+amerikai+t%C5%91zsde+botr%C3%A1ny+ENRON&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=f irefox-a

Kezdődjék a vita!