Partnerség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a társadalmat összetartja – a generációk együttműködése
Advertisements

Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
KÖZGAZDASÁGI-KERESKEDELMI ISKOLA ÓBECSE
Inclusion Europe Respect - Solidarity - Inclusion Az ENSZ Fogyatékosügyi Konvenciója: Kihívások és szükség a változásokra Klaus Lachwitz.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
Add tovább! Fiatalokkal a települési közösségekért! – országos mozgalom A fiatalok részvételének fokozása a közjóért!
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
HUMÁN-TÁR-HÁZ Mottó: A felnőttképzés a kultúra része.
XXX. Jubileumi OTDK Készítette: Szabó Anita Debreceni Egyetem
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Nyílt napok látogatottsága
Business Process Outsourcing © Arthur Andersen 2001 Szolgáltató központok a harmadik évezredben Várnai Éva partner Andersen, Vezetési tanácsadás.
A szociális szolgáltatások tervezése az iskolában Szociálpedagógia WJLF Pedagógia BA.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
1 Az önfeltárás kockázati tényezőinek összefoglalása Dimenzió Idő Téma Értékelés Emberek Kis kockázat Múlt események, gondolatok, általános elképzelések.
Társadalmi tényezők szerepe a párválasztásban és a családi életben Herczog Mária Budapest, novenber 9.
(Familiaris Consortio 17.). 1.0 A SZEMÉLYEK KÖZÖSSÉGÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA SEGÍTSÉG, TÁMOGATÁS AKADÁLY, GÁT 1,1Egy férfi és egy nő életre szóló, felbonthatatlan.
Az állam a nemzetközi jog alanyaként Állam = szervezett politikai közösségnek alávetett terület és népesség Állam: a nemzetközi jog (NJ) egyetlen alanya.
Az osztályterem pedagógiája
A pedagógusok munkájának értékelése 1 Teljesítményértékelés vagy amit akartok…? Dilemmák, tabuk, lehetőségek…
orszagtanulmanyok/spanyolorsz ag-leader-megvalositasa/
X. Magyar Vezérigazgató Találkozó Röjtökmuzsaj, szeptember Szükség van-e PR-ra? És ha igen, miért nem? EUROLEX Consulting MEDIA & PR.
Egyéni döntések a szervezetben
Kommunikáció beteg gyermekekkel
Amit szülőként feltétlenül tudnod kell a videojátékokról VI. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi, szeptember 28. Fekete Zsombor.
E-learning Kovácspál Eszter.
Vissi András Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht Pécs, szeptember 15. A „régióvá válás” autonóm lehetőségei – brüsszeli képviselet,
Fogd A Kezem Alapítvány
Leading Change A változás vezető szemmel. Hogyan lehet sikeresen levezetni egy változási folyamatot?
Az élet.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nevelés és nevelői attitűdök
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat I. Telefonos Nyílt Napok május 11.
1. osztályos példa Bubernik Eszter
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
KOLLABORÁCIÓT ÉS KOOPERÁCIÓT TÁMOGATÓ ESZKÖZÖK
A Mediáció.
Mese a 2Ft-os CT-ről  sok kicsi sokra megy  e-kereskedők vagyunk, de mégsincs termékünk  a marketing nálunk tranzakcióra vadászik.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
VIII. Közművelődési Nyári Egyetem Művelődés – műveltség Szeged A felnőttnevelés a művelődés rendszerében.
A fenntarthatatlan világ
BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.
PARTNERSÉG. Schwertner János Mi a partnerség? Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban: Különböző (magán, társadalmi, gazdasági) kapcsolatokban:
Hogyan fejlesszük ki magunkban a
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
New View Beszámoló a tanulókkal történt interjúról.
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Az Élet Igéje szeptember.
Tourinform. Tourinform irodák 150 iroda 9 regionális szervezet 2 millió látogató Információk kiadványok rendezvények kiállítások továbbképzések.
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
A hálózati együttműködésben rejlő lehetőségek. Erőforrás bolt A különleges boltban erőforrásokat, tulajdonságokat lehet adni és venni. Azzal az erőforrással.
Új tanulásszervezés – mit és miért kell tennünk?
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
“Ne csak az angolt magold, hanem a What’s your német!” Kampány a német nyelv- és kultúra népszerűsítéséért.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Együttműködés a szülővel Hogy ne így legyen!. Cél Legyünk képesek a szülők eltérő véleményének az elfogadására, saját nézőpontunk meggyőző kifejtésére,
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Közösségfejlesztés.
hogyan építkezzünk 2017-ben?
Alaptézéseink A tervezés közösségi ügy és kulturálisan értelmezett fejlesztő tevékenység A tervezési folyamatban való részvétel, az érintettség kompetenssé.
Előadás másolata:

Partnerség

Jellemzők: közös cél, bizalom, haszon megosztása, megegyezésen alapul, kötelezettség vállalással jár, kölcsönösség, kommunikáció, fejlődő kapcsolat, szabályokon, elveken nyugszik

Folyamat: kapcsolat együttműködés partnerség szövetség

Jóban - rosszban Gondolkodjunk el azon, hogy mit jelent a partnerség jóban-rosszban Mikor nagyon fontos Mire használhatjuk Meddig tart

Fogalom - másoktól Partnernek lenni annyit jelent, mint: résztvenni valamiben (közreműködés), része lenni valaminek (választás), valami mellé állni (kötelezettségvállalás), közölni (kommunikáció). LEADER

„…egy, a házasságoknál, táncnál vagy sportjátékoknál előforduló kapcsolatot, vagy olyan szövetséget, társulást jelent, amelyben a felek a kockázatot és a hasznot megosztják.” Ros Tennyson Társult igazgató PWBLF

A partnerség elve: partnerekké valójában csak az egyenlő erővel, mondjuk ki egyenlő hatalommal rendelkező erők válhatnak szabad akaratukból. E szabad akaratnak az alapja a kölcsönös belátás és a komplementaritás felismerése lehet: szükségem van rád, mert nélküled nem, vagy csak részlegesen tudom megvalósítani a céljaimat. Vercseg Ilona

„A partnerség önmagában nem végcél – azért alakul, hogy más célokat érjenek el, annak nyílt vagy hallgatólagos felismerésével, hogy együttműködve a partnerek több mindent tudnak megvalósítani, mint egyedül.” Ken Caplan, David Jones: Partnerségi indikátorok.

„Egy kapcsolat egyének vagy csoportok között, amit a közös együttműködés és felelősség jellemez, egy speciális cél elérésére.” Az Angol Nyelv Amerikai Örökségének Szótára, negyedik kiadás, 2006

„A partnerség stratégiai szövetség vagy kapcsolat két vagy több ember között. A sikeres partnerség gyakran bizalmon, egyenlőségen és közös megegyezésen és kötelezettségeken alapul. A partnerség lehet formális, ahol minden fél szerepei és kötelezettségei le vannak írva egy írásos megegyezésben, vagy informális, ahol a szerepek és a kötelezettségek szóban vannak elfogadva. Alkalmasnak kell lenned arra, hogy kiválaszd a partneredet, vagy, ahogy gyakran történik, a partnered talál rád.” Dél-kelet Ázsiai Tanulmányok Központja, Észak Illinois-i Egyetem

„A partnerséget önkéntes és együttműködő kapcsolatként fogalmazhatjuk meg különböző– állami és nem-állami – felek között, ahol minden résztvevő megegyezik abban, hogy együttműködnek közös céljaik eléréséért vagy egy speciális feladat elvállalásában, és megosztják a kockázatokat, felelősségeket, erőforrásokat, kompetenciákat és hasznokat.” ENSZ Közgyűlés

Játékok, gyakorlatok Szociometria, kapcsolati háló Készülj belőle, gondolkozz egy kicsit a fejével, jelezd vissza általában vagy egy ügyben Lépj a szerepébe, szerepváltás játék (munkaadó-munkavállaló, orvos-beteg, szülő-gyerek, tanár-tanuló, vevő-eladó, ………. Ház, fa , kutya közös rajzolás kamasztér 78 oldal Tolmácsjáték kamasztér 78 oldal A mi házunk Az együttélés szabályainak kialakítása. kamasztér 111 old Közös mese kamasztér 111 old. Építsünk játszóteret saját játék 100 peták csoportonként licit a szükséges dolgokra, csere-bere