Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Esélyt az esélyteleneknek
Advertisements

SZOCIÁLPEDAGÓGIA INTÉZETI TANSZÉK
Változások a felvételi pontszámítás rendszerében 2011.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Az iskolai szociálismunka
Mit tanítsunk? Változó szakmai kompetenciák, változó szakmai elvárások…. Magyarországi Szociális Szakemberek Képzéséért Egyesület ISKOLASZÖVETSÉG 2012.
Gyermekvédelmi alapellátás
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
A szociálpedagógia színterei
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
TÁMOP / készítette: Udvorka Tiborné projekt tanácsadó.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Mesterképzés az EKF-en
Pedagógusok és tanárjelöltek felkészültsége az integrált nevelésre
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
NYME BPK SZOCIÁLPEDAGÓGUS SZAK Részletek:
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
I ntegrációs P edagógiai R endszer. INTEGRÁLT NEVELÉS-OKTATÁS: A hátrányos (HH) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH), eltérő nevelési igényű, gyermekek.
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Óvodapedagógus szak (BA)
a Nemzeti Együttműködési Alap
Konzorciumi együttműködés
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Biztos Kezdet Gyerekházak
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
1 Gyermekvédelmi képzések a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Esélyteremtés az iskolarendszerben hátrányos helyzetű fiatalok számára Schön Brigitta.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
Szakiskolai fejlesztési program
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
Nyíregyházi Egyetem Alkalmazott Humántudományok Intézete
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Alkalmazott Humántudományok Intézete
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Szociálpedagógia szak (BA)

A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális és mentális problémáit komplex rendszerben kezelni és • az érintett személyekkel együttműködésben segíteni, • továbbá a gyermek, a fiatal és környezete egyensúlyát fenntartani, helyreállítani, fejleszteni.

A képzés tartalma: • A képzés multidiszciplináris ismereteket nyújt, • valamint azokat a képességeket, készségeket fejleszti és értékeket közvetíti, • amelyek segítségével a szociálpedagógusok hatékonyan működhetnek közre a –szociális problémák megelőzésében, megoldásában –és az érintettek társadalmi integrációjának az elősegítésében. • Továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához. Szociálpedagógia szak (BA)

A végzettek képesek szociálpedagógiai munkára: • a gyermek- és ifjúságvédelem, a szociális ellátás, a speciális szükségletű, sérült, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket és fiatalokat segítő szolgálatokban; • a helyettes- és nevelőszülői hálózatokban, gyermekvédelmi központokban, a családsegítésben, gyermekjóléti szolgálatokban, kisebbségi intézményekben; • kollégiumokban, gyermek és ifjúsági szabadidős és üdülési programokban; • a fogyatékossággal élők intézményrendszerében; • a nevelési-oktatási intézményekben: –a különböző helyzetű gyermekek, fiatalok számára szakszerű szolgáltatásnyújtásra a nevelés, oktatás, szabadidő-pedagógia, szociálpedagógia, szociális munka korszerű eszközeivel; Szociálpedagógia szak (BA)

Mit fogunk tanulni? Szociálpedagógia szak (BA)

továbbá … Szociálpedagógia szak (BA) Mit fogunk tanulni?

Ezen túl: • Szabadon választott tárgyak –11 kreditért ~ kb. 5 tárgy • Szakdolgozat –10 kreditért • Nyelvvizsga: egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú „C” típusú, vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga szükséges. Szociálpedagógia szak (BA)