Alap hálózat összerakása Packet Tracerben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
A hálózat működése 1. A DHCP és az APIPA
BIG FISH PAYMENTGATEWAY PAYPAL SEGÉDLET. Confidential and Proprietary 1. ÜZLETI FELHASZNÁLÓI FIÓK (BUSINESS ACCOUNT) NYITÁSA 2.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Készítette: Nagy Márton
Webtech Vizsgakérdések. Fizikai alapok •MAC address •Vake on LAN •Egyenes és keresztkötésű kábel •Két gép keresztkötésű összekötése ábrán •Alháló:host+switch+router.
Electra IP cím módosítása
Hálózatok.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
2007 ISP TANFOLYAM ÉSZAKNET, LH COM. USER AUTHENTIKÁCIÓ •MAC – IP •MAC – DHCP •MAC – IP – RADIUS •PPPoE – RADIUS.
Windows hálózati infrastruktúra kialakítása
Készítette: Vasvári Zoltán
Útválasztás. A statikus útválasztásos környezet A statikus útválasztásos IP környezet kis, egyetlen útvonallal rendelkező, statikus IP alapú összetett.
Hálózat összeállítási feladat 2
Számítógépes hálózatok
Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
A TCP/IP cím.
Tartalomjegyzék és tárgymutató
Iskolai Hálózat Létrehozása
Gyakorlat 12. Számítógép hálózatok I.
Egy ISA szerver naplója Sárosi György Terméktámogatási Tanácsadó Microsoft Magyarország.
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Windows NT 4.0 telepítése. Windows NT telepítése - Indítsa el a MS Virtual PC programját! - Készítsen egy új virtuális gépet - Rendeljen hozzá 128 MB.
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
Hálózatkezelési újdonságok Windows 7 / R2
RDS komplett átvilágítás VDI okosságok RemoteApp for Hyper-V.
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Vezetéknélküli hálózatok biztonsága
A hálózati kapcsolat fajtái
Többtáblás adatbázisok
Hálózati beállítások és szolgáltatások
Confidential Asus Pocket Wireless Router WL-530gV2.
Hálózati alapismeretek
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Gyakorlat 6. Számítógép hálózatok I.
Gyakorlat 10. Számítógép hálózatok I.
A TCP/IP protokoll és az Internet
Webprogramozó tanfolyam
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
Topológiák Hálózati eszközök
Készítette: Pandur Dániel
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Kapcsolatok ellenőrzése
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Útmutató a Metalib használatához. Nyitólap Belépés.
DNS Domain Name System. DNS - WINS WINSDNS Barátságos NetBIOS nevek LAN-okonBarátságos DNS nevek WAN-okonSík névtér, 15 karakteres névHierarchikus névtér,
Operációs rendszerek I.
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Az alhálózatok számítása
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
IP alálózatok.
A Windows Server 2003 telepítése. Javasolt, minimális hardver CPU1 GHz RAM512 MB HDD2-2,5 GB + Exchange, SQL…
Dynamic Host Configuration Protocol
Electra IP cím módosítása. 2  Internet behívás (IP cím) változás: A bank Internet szolgáltató váltás miatt módosítja az Electra szerver elérhetőségének.
IP alapú hálózatok tervezése és üzemeltetése
WINS Windows Internet Name Service. NetBIOS névfeloldás WINS nélkül tréfiokoskamorgó Ki a morgó ? Szórt üzenet Net use t: \\morgó\iratok Windows 2003-nak.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Hálózati eszközök. Router Az első routert egy William Yeager nevű kutató alkotta meg a 1980 januárjában Stanford Egyetemen.A feladata a számítógéptudomány.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
COMPU-CONSULT Ltd. Saját kábeltv IP kamerával Előadók: Szabó Bence, COMPU-CONSULT Kft. Imre Gábor Panasonic, Előadás közben telefonálhat:
Netware 6 telepítése Molnár Péter. Telepítési követelmények I. Minimális rendszerkövetelmények · Szerverszintű PC legalább Pentium II vagy AMD K7 processzorral.
IP címzés Gubó Gergely Konzulens: Piedl Péter Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola Cím: 1144 Budapest Kerepesi út 124.
Az IP-vel együtt kötelező implementálni.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Előadás másolata:

Alap hálózat összerakása Packet Tracerben A feladat: összeállítani egy alap hálózatot. A hálózatban legyen 2 PC, 1 szerver, és egy switch, használjon DHCP-t és névfeloldást (DNS). A program elindulása után, válasszuk ki a végfelhasználókat (gyors kiválasztás: ctrl+alt+e), rakjunk ki 2 darab PC-PT -t és 1 darab Server-PT -t. Ezután válasszuk ki a Switch -eket (ctrl+alt+s), majd rakjunk ki 1 darab 2950-24 –es eszközt. Ízlés szerint rendezzük el (de azért átlátható legyen), majd a kábelekre átváltva (ctrl+alt+c) minden végfelhasználó eszközt kössünk össze a switch-el, használd nyugodtan az automatikus kábel típust. (Természetesen nem kötelező a gyors billentyűkkel váltani a típusok között, lehet az ikonokra kattintva is)

A végeredmény Ha mindent jól csináltál, akkor valahogy így fog kinézni.

Felhasználok beállításai A hardware részek elrendezése, összekötése után, következzen a hálózati konfigurációs beállítások. A felhasználok beállításaival nincs sok gondunk, elég ha a [Config] fülön a Global-on belül a Settings-nél és a FastEthernet-nél mindent [DHCP]-re és/vagy [Auto Config] –ra állítunk.

A szerver beállítása 1 A DHCP és a DNS beállítása előtt, katt a FasEthernet-re . Itt az IP konfigurációhoz írjuk be: Szerver IP címét: 192.168.1.1 (minden DHCP szervernek kell egy fix IP cím) Alhálózati maszkot: 255.255.255.0 Ezzel kész is a szerver FastEthernet konfigurálása.

A szerver beállítása 2 A switch –en nem kell semmit állítani, az alap beállításai jók lesznek, így ahhoz nem nyúlunk. Ezért katt a szerverre. A [Physical] részen nem kell semmit állítani, az alap beállítások jók (itt is és a többi eszköznél is). Ahol sok dolgunk lesz, az a [Config] fül. Válasszuk a [Config]-ot, majd azon belül a Services részben a DHCP-t. A DHCP-n belül amit fontos beállítanunk: A DNS szerver címét, esetünkben: 192.168.1.1 A kezdő IP címet: 192.168.1.1 Az alhálózati maszkot: 255.255.255.0 Majd ha mindezekkel megvagyunk, akkor katt lent a Save gombra, mert csak így lesznek a beállítások véglegesítve. Az alap hálózathoz más nem kell. A beállítások után ellenőrizzük le, hogy a PC-k kaptak-e IP címet.

A PC-k IP cím kiosztásának ellenőrzése

A DHCP szerver konfigurációjának ellenőrzése Nagyjából így kell kinéznie:

A DNS beállítása Következik a DNS beállítása. [Config] fül, azon belül Services és azon belül DNS-re katt. Itt rekordokként kell hozzá adnunk a szervert és a felhasználókat. Írd be az adott host nevét a Name mezőbe, az IP címét az Address mezőbe, majd katt az Add gombra. Ha mindhárom eszköz fölvétele megtörtént, Save.

Kapcsolódások ellenőrzése Ha mindennel kész vagyunk, ellenőrizzük, hogy rendesen működik-e a hálózat. Ehhez katt az egyik PC-re, [Desktop] fül, és azon belül használjuk a command promt-ot. Itt egy ping parancsot kiadva el is végezhetjük az ellenőrzést.