és ebbe más is belehalt már…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
A hűtlenség ellenszere
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Úton böjtben.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Építsünk családi fészket!
A házasság még nem a mennyország
Férfivá és nővé teremtve
A házasság van válságban vagy az ember?
ÖRÖMBURGER.
Lehetséges-e a mai világban Isten igéjéhez igazodni? Itt van a helye a szentek állhatatosságának és hitének Jelenések 13, 10 A pisztrángok szembe úsznak.
Nagyböjt első vasárnapja
(A tudomány szemszögéből)
Néha ....
A Biblia tanítása a gyermekekről (3.) A megtérés szükségessége © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
Isten?.
Ádventi ráhangoló gondolatok
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Engedd / Engedj közelebb
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Életige 2008 június Szöveg: Chiara Lubich.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Úton böjtben.
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
ISTEN IGÉJE MONDJA: „Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Ami lehetetlen az embereknek, az lehetséges az Istennek. Lukács 18, 27.
Isten munkája - Isten felkentje
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
SZERETET, ÉS MEGBOCSÁTÁS nem gyűlölet, és harag!
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
JÓ REGGELT !.
A hűség értelme Isten hűséges,
405. Ne félj, mert enyém vagy, ne félj, ne félj! Neveden hívtalak, szeretlek én. Szeretlek, enyém vagy, ne félj, ne félj! Én megváltottalak!, Dicséretek.
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
55.
Háború és béke. háború és béke békesség fejedelme az úr vitéz harcos.
JÓ REGGELT! ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐ!.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Isten hozott, hogy megáldjon!
Egyet értünk abban, mi erkölcsös és mi nem?
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
7. Parancsolat „Ne paráználkodj!”.
Előadás másolata:

és ebbe más is belehalt már… Boldog, aki nem adja fel Éltem, és ebbe más is belehalt már… József Attila De nem muszáj belehalni: az Úr erejével képes leszel feljutni a csúcsra A keresztyén élet legalább ilyen veszélyes volna, ha Isten nem feszítene ki védőhálót

Biztos ez? Mi már mindent megpróbáltunk… Ha még nem ültetek le nyugodtan beszélgetni indulatok nélkül, a megbántottság érzését Istennek átadva (nem elfojtva), akkor még nem próbáltatok meg mindent. Ha még nem élted bele magad a társad helyzetébe, végig gondolva az ő életét és terheit, fájdalmának okát és mélységét, akkor még nem próbáltál meg mindent. Mi már mindent megpróbáltunk… Biztos ez? Rendeljétek alá magatokat egymásnak!(Ef 5, 21) ezt parancsolja az Ige. Valóban fontosabb neked a társad élete, egészsége, szükségleteinek betöltése a saját életednél? A szeretet parancsa erre kötelez Ha még nem kértél átvilágítást az Úrtól, kutatva a te hozzáállásodban, gondolkodásodban és magatartásodban rejlő bűnöket, és nem tetted le mindezt bűnbánattal Krisztus keresztje alá, akkor még nem próbáltál meg mindent.

Kelj föl, egyél, mert erőd felett való út áll előtted! 1Kir 19, 7 Mivel megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. De aki mindvégig kitart, az üdvözül. Mt 24, 12-13 Íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit. Jel 22, 7 A Szeretet Himnuszában bemutatott szeretet meghaladja az emberi erőt

Mi teszi nehézzé a házasságot? 1. A másik rossz szokásai és rossz természete uralkodó természetű szidalmazó hallgatag munka- mániás felelőtlen hűtlen szexuálisan frigid depressziós alkoholista drogfüggő

házasságunk megmentése felé Mi teszi nehézzé a házasságot? Mi teszi nehézzé a házasságot? 2. Az én rossz szokásaim és nehéz természetem uralkodó természetű vagyok szidalmazó vagyok felelőtlen vagyok hallgatag vagyok alkoholista drogfüggő vagyok hűtlen vagyok munka- mániás vagyok szexuálisan frigid vagyok depressziós vagyok Bűneink beismerése döntő lépés házasságunk megmentése felé

Álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek! Tedd könnyűvé énnekem Ezt a nehéz hűséget! József Attila Ezt kérheted a párodtól, de nem biztos, hogy könnyűvé teszi. És Isten? Az sem biztos. Egy másik nő (vagy férfi) szerelmes pillantása csapdát rejt Harc nélkül nem lehet végigjárni a pusztát: jönnek az amelekiták Álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek! Jak 4, 7

Érdemes ezért megküzdeni: Az Isten szeretet 1Jn 4, 8 Isten a házasságot arra adta, hogy az Ő szeretet-lényét tükrözze a kapcsolatunk Érdemes ezért megküzdeni: NE ADD FEL! Hogyan lehet legyőzni a nehézségeket? Edződni és tanulni kell megérteni elfogadni megbocsátani szeretni

A szeretet-tanulás lépései: Kérj átvilágítást az Úrtól és valld meg bűneidet! (A mulasztás is bűn) - Légy empátiás: éld bele magad társad helyzetébe! - Indulatok nélkül beszéljétek meg problémáitokat és konfliktusaitokat! Törekedjetek mindkettőtök számára fontos és kielégítő közös tennivalókra és élményekre! - Helyezd a sajátjaid elé társad szükségleteit!

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. Ézs 40, 30-31 Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Fil 4, 13