Hogyan valósítható meg mindez a közszférában?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
D ALE C ARNEGIE T RAINING  Dale Carnegie ® : A hagyomány  Alapítva: 1912  Cég-központ: New York City  DC Kutató-központok: New York, St.Louis, Washington.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
Válaszok válság idején: hogyan hat a válság a gyógyszeripari piackutatásra? Szerencsés Dóra Egészségügyi kutatások vezetője Millward Brown Healthcare.
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
Nyerjünk együtt! Esély a megváltozott munkaképességűek sikeres foglalkoztatásáért TAMOP /
Nyerjünk együtt! TAMOP /
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
„Légy az, aki lehetsz!” A mentalitás szerepe a tanácsadásban
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Az EU-s projektek fenntartási tapasztalata a JNSZ TISZK-ben Országos Egyházi TISZK Zárókonferencia Kazincbarcika
Sikeres utak megtalálása a gyorsan változó világban
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Családi vállalkozás.
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Public Relations eszközök az egészségügyi intézmények szolgálatában
A kulturális intelligencia
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
KAMARÁK, SZAKMAI SZÖVETSÉGEK ÉS TANÁCSADÁS Szűts Ildikó OHE elnök Országos tanácsadási konferencia
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
A pszichológia tárgya mentális folyamatok viselkedés.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Az út………….. Gondolatok az executive coach képzés módszertana mentén
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerepe a szociális város- és település-rehabilitációs folyamatokban.
Szervezeti kultúra a közszolgálati- és a versenyszférában
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
Dr. Fülöp Gyula Új stratégiai kihívások
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
Kimagasló teljesítményt nyújtani…. Az összetettség és az alkotás művészete……………és a megvalósulás…..
Hogyan teremtsünk egy olyan világot, amihez a munkavállalóink tartozni akarnak Motiváció a XXI. Században Lifegarden.
E GYEDÜL VAGY HÁLÓZATBAN ? VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. ISBN száma: HR + K ONZORCIUM.
Modus -Vitalae Gazdasági Tanácsadó Kft. „Pénzügyek-másként, mint eddig”
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Euromenedzser 1 2 VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK A szervezeti kultúra-váltás tanácsadói tapasztalatai két magyarországi esettanulmány alapján.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Országos nagykereskedelmi menedzser
MagneB6 – a stressz vizsgálata egy multinacionális vállalatnál
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
Országos tanácsadási konferencia
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Elvárások és a realitás egy agilis pilot projektben a tanácsadó szemszögéből agilitas.hu | Copyright © 2013 Agile Coaching Kft. |
Készítette: Farkasné Veres Edina
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Benedek András, BME Felnőttképzés és iskola – a szakértői kompetenciafejlesztés lehetőségei december 1.
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Hogyan valósítható meg mindez a közszférában? világot, amihez az emberek tartozni akarnak Alkossunk egy olyan munkahelyi Lifegarden

A XXI. Század: munkahelyi légkör Stressz, kiégés, teljesítményproblémák, megbomlott munka/magánélet egyensúly, konfliktusok, válság, útkeresés, elbizonytalanodás, párkapcsolati problémák, motiváció hiánya, gyermeknevelési nehézségek, vezetői helyzet nehézségei, létbizonytalanság Depresszió, szorongás PÁNIK Agresszió Gyengébb teljesítmény CSÖKKENŐ VERSENYKÉPESSÉG

A XXI. Század: munkahelyi légkör Magyar Start UP-ok és vállalkozások a világ élvonalában Home Office Munkavégzés Flow élmény a munkahelyen Huszonévesek a világ leggazdagabb emberei között Mi a különbség? NÖVEKVŐ VERSENYKÉPESSÉG

A KÜLÖNBSÉG Hogyan teremtsünk egy olyan csapatot és munkahelyi légkört, amihez a munkavállalóink és partnereink tartozni akarnak Mi a különbség?

A Human Menu víziója olyan munkahelyi környezet és működési rendszer teremtése, amelyhez az emberek tartozni akarnak. A közszféra kulcsszereplő, hiszen, attól függően, hogy az ott dolgozó „ köztisztviselők” milyen módon „Viselik tisztségüket” lesz a közszféra egy olyan világ, amelyhez az ott dolgozók tartozni akarnak, és az általuk kiszolgált lakosság felé képviselt attitűdjük erős hatással van arra, milyen mértékben lesz az adott közösség egy olyan hely, ahová az itt élő emberek tartozni akarnak. Hogy ez egy álom a közszférában? Határozottan NEM. Egy sikeres projekten keresztül mutatjuk be, hogyan teremthető olyan munkakörnyezet, amelyhez az ott dolgozók tartozni akarnak, és érhető el ezáltal „teremtő együttműködés és fejlődés a közszolgálatban”.

Teremtő együttműködés vegetáló pusztító 1+1=3 1+1=1/2 1+1=-1 Együttműködési formák és eredményeik: Vízió Identitás Hit Képesség Viselkedés Környezet Vízió Identitás Hit Képesség Viselkedés Környezet Vízió Identitás Hit Képesség Viselkedés Környezet Vízió Identitás Hit Képesség Viselkedés Környezet

Közigazgatás Esettanulmány Fő feladatok teremtő Vízió Identitás Hit Képesség Viselkedés Környezet Adott volt Minden vezetőnél felmértük, hogyan tud a vízióhoz csatlakozni Erősítettük a felelősségek megfelelő leosztásával Azonosítottuk és beemeltük a hiányzó képességeket Új rutinok bevezetése: tudásmegosztás új rendszere Új rutinok fizikai megjelenítése, csapatok költöztetése, fizikai tér változtatás

Közigazgatás - esettanulmány Sikeres projekt volt, mert A Coaching tágabb értelmezése valósult meg a teremtő együttműködés minden szintjén A coaching, a fizikai környezet, a napi rutin és a képességek-felelősségek összehangolása és az egyének elkötelezése révén sokszoros eredményt érhet el Javaslat: érdemes a „Teremtő együttműködés” jelenlegi szintjét felmérni, a diagnózist megismerni, és a prioritásokat meghatározni, És ezután „coach”-ot hívni

Mikor érdemes felmérni a teremtő együttműködés szinjét? Ha az elmúlt évben: Változott a vezetés: új vezetőt kapott egy-egy csapat Változott az üzleti cél: ezzel együtt a munkavállalóktól elvárt képesség Változott az ügyfélviselkedés – változik a dolgozók felé is a viselkedés elvárás Változott a gazdasági környezet Ha több faktor változik rövid időn belül az együttműködésben, és nem zárkóztatjuk fel a környezetünket a változásokhoz, az elkötelezett, tudatos , alkotó együttműködés helyett érzelmi alapú ellenállás alakulhat ki. Ha az együttműködés az „alkotó” formából elindul a „pusztító” irányába, és beállhat egy „patt-helyzet” Vízió Identitás Hit Képesség Viselkedés Környezet A kihívás: teremtő együttműködés fázisban tartani a csapatot

Kapcsolat Győri Ildikó Pszichológus, közgazdász, szervezetfejlesztő. Nemzetközi tanácsadói teamek tagjaként átvilágításokat végzett stratégiai döntések előkészítéséhez - regionális és magyar viszonylatokban is. A Mercer és a HayGroup tanácsadójaként vezető iparágak szervezeti-, munkaköri-, javadalmazási-, és teljesítmény - menedzsment rendszereinek kialakításában szerzett tapasztalatot. A coachingról: http://www.ohe.hu/hrmagazin/cikkek/a-coaching-nem-egy-gyorsszerviz Töttős Györgyi Szakpszichológus, tréner és coach. Multinacionális, gyógyszeripari cégeknél szerzett vállalati HR tapasztalatot, közszférában dolgozott pszichológusként, majd az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője volt. Alapítása óta önkéntes tagja a Krízis Intervenciós Teamnek.