A tanulást segítő külső tényezők

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TAKÁCS BENCE „Az ember mániákusan, veszendően, a pokol és a halál határán vágyódik valaki után; keresi, kergeti, hiába, míg az élete elsorvad a nosztalgiában.”
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek;
Témahét a 3. b osztályban október
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Sikeres emberek.
2. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
MIÉRT, MIKOR ÉS HOGYAN SZOKJUNK LE A DOHÁNYZÁSRÓL?
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Fény és hőmérséklet az iskolában Készítette: Kiss Marina 8.c, Tóth Eszter 8.c, Imeli Áron 11.c.
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Kulcsárné dr. Papp Enikő:
Kölyökkuckó Napközi Mekényes
MAG Készítette: Bojtor Attiláné NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola.
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
„Játszani is engedd…” „KREÁTOR” – JÁTÉKÓRA.
Lewis Carol:Alice Csodaországban című meseregényének első három fejezete képregény feldolgozásban.
Levegőztetés.
ÉLET Click to advance slides.
Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel
Alkoholizmus.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
IKT: Információs és kommunikációs Technológiák
A kétnyelvűség kialakulása és fejlődése
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Fülemüle informatika verseny
Asztma Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti.
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
A szintagmák 18. tétel.
A számítógépes munkahely ergonómiája
Komár László - Sírva a kápolnában (Crying In The Chapel )
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Tanulásmódszertan Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján
1 Témafelvetés Tanulásmódszertan 2. kurzusra Papp Endre – Molnár Attila.
A pszichológia tárgya mentális folyamatok viselkedés.
Gyakorlati alkalmazás Biológiai felmérés és monitoring.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Személyes akcióterv.
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT! Az új év küszöbén fogadjunk meg néhány jó tanácsot, hogy valóban boldog, békés esztendőnk legyen!
3. Szoftver-ergonómiai alapismeretek
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Szabályos sokszög az alapja. Mindent meg szeretnék tudni velük.
A kognitív pszichológia korai elméletei szerint két részből áll memóriánk, egy rövid és egy hosszú tartamú emlékezeti tárból. A kéttáras modell szerint.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Az idegen nyelvi képzés kihívásai, tanulás-módszertani problémái
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Vizit.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
Szoptatás a baba szemszögéből
Egészséges életmód. A sport A sport hozzájárul a test fejlődéséhez, és szinte nélkülözhetettlen a hétköznapokból. Különböző sportágak közül tudunk választani.
A felnőttkori tanulás motivációja és jellemzői Esettanulmány egy leghátrányosabb helyzetű kistérségben működő esti gimnáziumról Dr. Simándi Szilvia –
Telefon:72/
A BKF tudástranszfer modellje a
Tanulás.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Jegyzetkészítés 5/17.
Időmérés története Szerző:Vörös László.
Szájbergyerek vagyok! Részlet egy digitális függő lány naplójából.
Versmondó Alkalmazás Készítette: Heizer Olivér
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Tanulásmódszertan Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján
Tanulásszervezés By the PINK csoport.
Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?
Ruzsa, Csongrád megye délnyugati részén, Szegedtől 40 km-re fekvő kistelepülés.
Előadás másolata:

A tanulást segítő külső tényezők

Rend a lelke mindennek Egyszerű íróasztal, amin minden tanuláshoz szükséges eszköz elfér. A kupac mértéke nem arányos a munka intenzitásával. Félretenni mindent, ami nem ahhoz a munkafolyamathoz kell.

Ne engedd el magadat! Puha karosszék, ágyban elterülés ellazít, ami a koncentrációt gyengíti. A testtartás azon túl, hogy jelzi a magatartást, befolyásolja is azt. Ez persze nem azt jelenti, hogy kényelmetlen székes keress magadnak.

Levegőt! Szellőztetés az időjárásnak megfelelően Különösen a légzőgyakorlatok végzésekor Világítás Ne vakítson, de legyen elé – szórt fény

Csendet kérek! Mechanikus munka esetén élénkít a zaj - unatkozunk „zajt” keresünk Sportolót buzdít a taps, de ha a rúdugrására készül, csend támad a stadionban is. A zaj hatása a koncentrált tanulásra: - koncentrációs zavar - stressz - több energiát emészt fel, fárasztóbb

Evés, ivás Ne legyünk éhesek, se szomjasak Ellenben, ha pótcselekvésként van jelen a nass tanulás közben asztalunkon, az figyelemelterelő.

Néhány jó tanács! A tanulás lényege az iskolai tanulás. Azzal az elhatározással menj iskolába, hogy tanulni fogsz! Figyeljünk az órán! De hogyan? - pl. jegyzet készítés Önmotiválás – mire lesz ez jó később? Keresd a kapcsolatokat a házi – és iskolai munka közt!

Házi feladat Tanév első órájától kezdj tanulni! Állandó készülés mellett nincs leckehalmozódás! Aznap kezdd el a délelőtt tanultak átnézését! Állandó tanulási idő – heti időbeosztás

Mit hogyan? Tárgyak sorrendje: - nehéz könnyű - könnyű nehéz könnyű nehéz Hasonlók zavarhatják egymást interferencia

Interferencia A korábban és később tanultak gátolhatják egymást a tanulás során. - proaktív interferencia Bóbita, bóbita táncol… Bóbita, bóbita játszik… Bóbita, bóbita álmos… Weöres S. - retroaktív interferencia Where? – Hol? Wer? – Ki?

Magolni is lehet jól, és néha kell is! Ismétlés a „mehanikus” tudás anyja Ideges nyelvet és verseket Elosztva Este-reggel Évszámok, képletek Táblázatkészítés Keresd az összefüggéseket Ismétlés

Készítette: Csobothné Hegedűs Mária Köszönöm a figyelmet! Készítette: Csobothné Hegedűs Mária