Az Internet adta lehetőségek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

HÁLÓZATOK.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Skype telepítése és használata
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Internet ismeretek II..
Microsoft Internet Explorer
Internet Felépítése, működése.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Operációs rendszer alap elemei
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hálózati szolgáltatások Készítette: Rummel Szabolcs
HÁLÓZATOK.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Böngésző programok (Böngészés).
Elektronikus levelezés
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Számítógép-kezelői tanfolyam VFMK
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
MS Windows FÁJLMŰVELETEK
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 3 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Kereső programok levelezés. Google története 1995: Larry Page és Sergey Brin 1996: keresőmotor tervezése 1998 szept. 7: megalakult a Google Inc. Ma: havonta.
Internet, Elektronikus levelezés
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Web-alapú humán lekérdező rendszer
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Töltsd ki és küldd el! Küldd el! A Bemutatkozó tartalma A jelentkező neve =Kiss Katalin címe=1234 Budapest, Kiskati u. 12. telefonszáma=
Az internetes keresési módszerek
Bevezetés az informatikába 12. előadás Hálózati szoftver Internet Adattömörítés.
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Web alapú humán lekérdező rendszer
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Információ és kommunikáció
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
Internet és kommunikáció
Ismerkedjünk az Internettel!
Web alapú humán lekérdező rendszer
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Az Internet adta lehetőségek Papp-Varga Zsuzsanna

Internetes keresés Böngészők Internet Explorer http://firefox.hu http://www.netscape.com http://www.opera.com … Készítsen többszintű felsorolást: a dőlt betűs elemeket helyezze el a 2. szinten!

Internet Explorer az egyik legnépszerűbb böngésző előnye: ingyenes és magyar hátránya: csak Windows  alatt fut Az Explorert egyből az operációs rendszerrel együtt kapjuk. http://www.microsoft.com

Böngészők fontosabb funkciói Mentés Nyomtatás Keresés az oldalon Szerkesztési funkciók Selec all – Az összes kijejlölése Cut – Kivágás Copy – Másolás Paste - Beillesztés Nézet Szövegméret Forrás Kedvencek (könyvjelző) Kezdőlap Mentés - külön mappa

Internetes keresés - mentés Weblap mentése File menüpont: Mentés másként Kép mentése jobb gomb kép mentése más néven Szöveg mentése kivágás beillesztés

Internetes keresés Kulcsszavas keresés Tematikus keresés http://www.google.com http://www.altavizsla.hu http://www.origo.hu http://www.yahoo.com/ … Tematikus keresés http://startlap.com http://www.lap.hu

Internetes keresés Animálja a képet tetszőleges, EGYÉNI animációval!

Internetes kommunikáció E-mail Levelező listák Chat Fórum

E-mail - alap funkciók Levél küldése Levél fogadása Csatolt fájlok küldése Csatolt fájlok lementése Címlista

E-mail Feladatküldés Egyéni differenciálás

Levelező listák Létrehozás Tagok felvétele / törlése Működés Minden csoporttag megkapja a listára küldött mailt Mindenki írhat / csak tagok írhatnak Van moderátor / nincs moderátor …

Chat Bejelentkezés / Kijelentkezés Állapot Elérhető vagyok Elfoglalt vagyok Ebédelek Partnerek felvétele Csoportok létrehozása Azonnali üzenetek küldése, fogadása („beszélgetés”) Hang beszélgetés,video beszélgetés (www.skype.hu) Készítsen többszintű felsorolást: a dőlt betűs elemeket helyezze el a 2. szinten!

Fórum Új téma kezdése Hozzászólás Regisztráció (szükséges?) Moderálás (szabályok!) Keresés