AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Advertisements

Az alapoktól a totál özvegységig
Ismerje meg bőrtípusát!
Időjárás, éghajlat.
A Föld, időjárás, éghajlat
Atmoszféra - A Földünk légköre
Formula 2: Multivitamin-komplex
July Az Oriflame 3 új sorozata, természetes megoldást nyújt minden bőrtípus számára, a svéd, sarkvidéki növények egyedülálló életerejével … Optimals-
BIONET MELLÁPOLÓ KRÉM.
Egészséges táplálkozás
Kültakaró.
SUGÁRHATÁSOK A NAPFÉNY JELLEMZŐI.
A FÁJDALOMMENTES SZÉPÜLÉS
Alipikus bőr.
A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí.
A szervezet és a környezet határán
Bőrelváltozások, bőrsérülések és tennivalók
NouriFusion TM A bőrápolás alapjai 12 fantasztikus termék Két könnyen követhető rendszer (normál és száraz bőrre / normál és zsíros bőrre) Egyszerű, rugalmas.
Gyógynövényismeret A balzsam hatóanyagai : csalán, szőlőmag, zsálya, jojoba, kókusztej, ilang-ilang, grapefruit, jázmin, szegfűszeg Szőlőmag fitoösztrogén.
A napozás előnyei és hátrányai
Time Reversing SkinGenist TM. Az új Time Reversing visszaállítja a fiatal bőrre jellemző tulajdonságokat:
Elképesztő ajánlat bármilyen AVON Sun termék vásárlása esetén  Mitől új: Új Activi D-technológia, továbbfejlesztett formula Új csomagolás  Miért fontos.
Kozmetikai problémák kezelése polarizált fénnyel
A Föld keringése a Nap körül. Az évszakok váltakozása.
Copyright ©2009 by Oriflame Cosmetics SA Copyright ©2009 by Oriflame Cosmetics SA.
A köszvény Arthritis urica.
KOZMETIKAI KÓROKTAN.
A BŐRTÍPUSOK JELLEMZÉSE
A bőr változásai az életkorok szerint
Verejték - rendellenességek
Rosacea.
Integrált kezelési rendszer Klinikailag bizonyított bőr kezelés Eredmény akár már 7 nap múlva Ex kluzív technológia Áttekintés.
A levegőburok anyaga, szerkezete
Magyarország éghajlata
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
Nº 1. BIONET AKTÍV BALZSAM.
4-es katalógus újdonságai
Készítette: Mester Fruzsina
Autoimmun betegségek Raduly Georgina.
A bőr betegségei.
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Ózonlyuk - probléma? Az ózonról általában Mi az ózonlyuk-probléma?
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
Légnyomás, szél, időjárási frontok
Időjárási és éghajlati elemek:
térképek.,pillanatnyi időképek...
Szubtrópusok: kemény- és babérlombú erdők
1 Napozószerek. 2 Napfény Energiaforrás, amely gyógyító, serkentő hatású Károsítja a bőrt, felgyorsítja öregedését.
Bőrelváltozások, bőrsérülések és tennivalók
Füves puszták.
A szervezet és a környezet határán
A földrajzi övezetesség
A FÖLD, A KÉK BOLYGÓ A FÖLD FORGÁSA ÉS KÖVETKEZMÉNYEI
VITAMINOK.
TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Önbarnító készítmény – bronzosítás Napozás utáni készítmény – hidratálás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett.
Testünk építőkövei – a vitaminok
Levegőszennyeződés.  A levegőben természetes állapotban is sokféle gáz található:  négyötödnyi nitrogén  egyötödnyi oxigén.
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Tápanyagaink.
HERBA GOLD AKTÍV BALZSAM Gyógyír a bőrnek. HATÓANYAGOK KERESÉSE: SEJTREGENERÁLÓ, ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ MEGÓVJÁK A KÖTŐSZÖVET ÉS AZ IZOMZAT EGÉSZSÉGÉT HELYREÁLLÍTJÁK.
Felszínformálás Belső – Külső erők harca. Geomorfológia - felszínalaktan Belső erők Nehézségi (gravitációs) erő Termikus erő (a Föld belső hője) Mechanikai.
Réti gyógynövények.
3. Mikor, miért és milyen láthatatlan veszélyek leselkednek rátok?
Atmoszféra - A Földünk légköre
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
8. HEGYVIDÉKI ÖVEZET ÉGHAJLATA.
5. Milyen bőrtípusba tartoztok, és miért gazdálkodjatok okosan a naptőkétekkel? Bőrötök alapszíne, szeplősödési hajlama, szemetek és hajatok színe alapján.
A Föld, mint égitest.
Előadás másolata:

AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI KEZELÉSÜK

A különböző bőrtípusok kozmetikai rendellenességeit kedvezően vagy kedvezőtlenül befolyásolhatják az egyes évszakok időjárás változásai: Csapadék Szél Napfény Hőmérséklet változás Ennek megfelelően kezelésük egyes évszakokban jelentősen eltérhet.

A tavasz kozmetikai problémái Jellemző időjárási viszontagságok: Eső és hó Erős szél Ezek befolyásolják: A keratin hidratációját → felszíni vízhiányos bőr A bőrfelszíni lipid állapotát Vízmegkötő faktorok állapotát ↓ gyulladt bőr Adott időjárási körülmények között kialakult gyulladásokat összefoglaló néven tavaszi bőrgyulladásnak nevezzük.

A bőr felszínének védelme koldkrémekkel. Kezelés Preventív kezelés A bőr felszínének védelme koldkrémekkel. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagok bevitele: A-, F- vitamin tartalmú állati és növényi olajok, ZnO, TiO2 Azulén α-bisabolol allantoin

A korai napsütés okozhat: Pigmentfelhalmozódást (fiatalkori szeplőt) Napégést Kezelésükben a preventív kezelés a leghatékonyabb, mely csak akkor eredményes ha azt az első tavaszi napsugarak megjelenése előtt elkezdjük. A fényvédőszerekkel szembeni fokozott érzékenység miatt nélkülözhetetlen a bőrpróba alkalmazása.

A nyár kozmetikai problémái Jellemző időjárási hatások: Erős napsütés Magas hőmérséklet A napfény UV sugarai gyorsítják: Sejtosztódást → hámképződést → szaruképzési rendellenesség Hajszemölcs mátrixsejtjeinek osztódását → szőrnövési rendellenesség Melaninképződést → pigment rendellenesség

A meleg serkenti a verejtékmirigyek tevékenységét, váladékuk elpárolgása segít a hőszabályozásban. Ha a kiválasztott verejték mennyisége lényegesen több a kelleténél, kellemetlen kozmetikai hiba jelentkezik, a fokozott verejtékezés, kialakulhat hidrocisztoma is.

A napfény jótékony hatásai a szeborrhoeás bőrtípusokra, az UV sugarak fertőtlenítő, baktériumölő, anyagcsere-fokozó tulajdonságaival magyarázhatók: Csökken a faggyúmirigyek tevékenysége Csökken a szeborrhoeát és acnét kísérő gyulladásra való hajlam. A túlzásba vitt napozás, bergamottos napozószerek használata következtében a bőr gyulladttá, fájdalmassá válik. A gyulladást gyakran erőteljes hámlás követi és lassan gyógyul. Kezelése gyulladáscsökkentő, hámképző anyagokkal történik: Kamilla Azulén Aloe vera Cell-Repair komplex α-bizabolol A- és F-vitamin

Kezelés Preventív kezelés – a helyes napozás szabályainak betartása. Fokozatosság – a bőr és a szervezet hozzászoktatása a napfény UV sugaraihoz. Napi 10 perccel kezdjük a teljes napfényben való tartózkodást, majd naponta ugyanennyivel növeljük. Mértékletesség – a teljes napfényen tartózkodás maximális időtartamának betartása, napi 1,5 óra. Az UV sugarak hám és pigmentképződést vérbőség fokozással idéznek elő. Ha ezek a sugarak túl nagy mennyiségben érik a bőrt, bőrgyulladás alakul ki. Az UV sugarak hatására fokozódik a bőr fehérjekolloidjainak vízleadó képessége, ami átmeneti vagy tartós vízhiányt okozhat.

A napozószerekkel szembeni követelmények: A bőrgyulladás és a vízhiány megszüntetésére napozószereket alkalmaznak. A napozószerekkel szembeni követelmények: Olyan anyagokból készüljenek, amelyek megakadályozzák : Bőrgyulladást Pigmentrendellenességet Szarufelhalmozódást Fokozott vízleadást Öregedési folyamatokat Tartalmazzanak fényvédő, gyökfogó anyagokat Segítsék elő az egyenletes barnulást Ne tartalmazzanak romló, bőrizgató anyagokat Tartsák puhán a bőrt A bőrtípusnak megfelelőek legyenek

Az ősz kozmetikai problémái Jellemző időjárási hatások: Hőmérséklet csökken Eső Hűvös szél A hőmérséklet csökkenése, a nedves idő kedvez a keringési rendellenességek kialakulásának: Fagydaganat Szederjességre hajlamos bőr, stb. A hűvös szeles idő csökkenti a bőr hidratációját, csökken a bőr rugalmassága, vérkeringése, feszessége. Kezelés: Rendszeres masszázs Megfelelő hatóanyagok alkalmazása

A tél kozmetikai problémái Jellemző időjárási hatások: Csapadék Alacsony hőmérséklet Szél Az időjárás zordabbá válása fokozza az olyan kozmetikai hibák kialakulásának lehetőségét, amelyekkel az őszi időszakban is találkozunk. A bőr dehidratációját nemcsak az időjárás okozhatja, hanem a központi fűtéses lakás száraz levegője. A kevesebb mozgás, tápanyagfölösleg bevitel miatt rosszabbodik a szeborrhoeás bőrök állapota fokozódik az acne képződés.