Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
Advertisements

TAKÁCS BENCE „Az ember mániákusan, veszendően, a pokol és a halál határán vágyódik valaki után; keresi, kergeti, hiába, míg az élete elsorvad a nosztalgiában.”
A The Offspring egy punk rock együttes Los Angelesből. punk rock Los Angelesből.
A Musicmix fő célcsoportja a 15 és 29 év közötti korosztály Forrás: AGB Nielsen Médiakutató Kft, %-kal magasabb a 15 és 29 év.
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Könnyűzenei Lexikon Queen.
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
A mai kommunikáció és pragmatika órán azt a feladatot kaptuk, hogy írjunk egy olyan bejegyzést a saját honlapunkra, amit egy hét alatt.
YES •A "progresszív" (haladó) kifejezést a mai napig használják olyan zenei törekvésekre, amelyek kísérleti módon, az adott műfaj megszokott, elfogadott.
Hogyan illeszkedik be Mészöly munkássága a második világháború utáni magyar irodalomba?
Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA.
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
A sokszínűség dallamai
Hallelujah Thake This Waltz If It Be Your Will Suzanne Who By Fire Zenei pályafutása háttérbe szorítja költői és írói érdemeit, pedig a zeneiparbeli.
CV avagy önéletrajzi csúcsmondatok eredeti helyesírással
ACT UP akció ACT UP ACT UP: Gran Fury
Bogdán András Péter EHA kód: boaqadi.elte 1.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Készítette: Somogyi Károly
TÖRTÉNETÜK -60as évek kezdete: Roger Waters, Nick Mason, Rick Wright – Syd Barrett csatlakozása → új irány, új hangzás, új stílus -Zenei kísérletezgetés,
TŰZMADÁR Lerner Lívia 2013 november.
Készítette: Varga Zsolt 9/A
Mihail Szergejevics Gorbacsov (1931-napjainkig)
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
( ).  Richard Wagner 1813.majus.22.- én Lipcsében született.Bár korán kapcsolatba került a színházi világgal,kezdetben az irodalom jobban érdekelte,mint.
Georg Friedrich Händel
Franz Schubert.
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
Világjárványok az emberiség életében
Omega.
Pink Floyd A legendás rock együttes. KEZDET Alapítás éve: 1964 Alapítás helye: London (Cambridge) Gyakori undeground fellépések Alapító tagok: Bob Klose.
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
Tagok, Története, Zenei – stílusuk, albumborítók.
A Tanácsköztársaság.
Vörösmarty Mihály élete
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Készítette: Werner Gábor
(XVI. század- XVIII. elejéig)
A Titanic első útjára indult a látóhatár fel és senki sem tudta előte, hogy sosem látják viszont.
Bemutatom az ifiseket Mátraházán volt idén a „beavatás”, vagyis ott készítettek el ő minket az ifire Íme az idei konfirmandus csapat:
Ide hallgass, gyermekem! Új hullámok a gyerekrádiózásban a Picur Rádió példáján szeptember 26. „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c.
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Freddie Mercury született Farrokh Bulsara, szeptember 5. – november 24. Párszi indiai származású brit énekes és zenész, a Queen rockegyüttes.
A Magyar Honvédség részvétele NATO missziókban
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
2012 VIVA. VIVA – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével, nemzetközi és hazai fejlesztésű tartalmakkal Csatorna infók Az 1997-ben.
2012 MTV. MTV – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével és nemzetközi reality tartalmakkal Csatorna infók Az MTV több, mint 30 éves.
Szabadkereskedelmi társulások
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
The Show Must Go On.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Az internetes keresési módszerek
Készítette: vígh Ramóna 10.a
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA OMEGA. ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA.
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
Szélenergia.
Fiatal TGI kutatások eredményei ( ) Dubstep és/vagy lakodalmas zene? Hol vannak a fiatalok zenei ízlésében a határvonalak? 1.
Mire teker a magyar? Pillanatkép a zene- és rádiós piacról Klenovszki János és Sági Ferenc.
BUDAPEST RETRO Készítette: Kustra Gergely 6. osztályos tanuló
Készítette: Juhász Attila
Előadás másolata:

Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.

A Nirvananak 3 stúdió albuma volt: - Bleach(1989) -Nevermind(1991) -In Utero(1993) 2 albumot jelöltek is a Grammy-n a legjobb alternatív zenei teljesítményre: - Nevermind(1992) -In Utero(1994)‏

Egy kép a még 4 tagú Nirvana zenekarról 1989 környékéről

Az áttörés Az első kiadott albumuk a Sub Pop-tól volt, ami nem váltott ki a közönségből nagy érdeklődést, úgyhogy ezután 1990ben kerestek egy nagyobb kiadót, névszerint a DGC Records volt ez a kiadó ben az Európai-turnén az együttes arra lett figyelmes, hogy a koncerteken a termek befogadó képessége ellenére veszélyesen sok jegyet adnak el január 11-én az Egyesült Államokban a Nevermind album megszerezte a Billboard 200 lemezeladási listán az első helyet.

Azonban a valódi nagy áttörés a Smells Like Teen Spirit volt, a kis lemez dala a Nevermind albumnak. A zene sikerességének a titka az volt, hogy az MTV nagyon sokat játszotta a videó klipjét

Stílusjegyei a zenekarnak 1991 előtt alternatív rock, illetve a grunge volt inkább a jellemző stílusa a Nirvana együttesnek után viszont már inkább a punkot, a post-punkot, és az indie rockot népszerűsítették. Habár a Nirvana alapját az indie rock adta, a dallamaik pedig poposak voltak, mégis lemezeik és élő fellépéseik a posztindusztriális fehérzajt és a heavy metal őrlését egyesítették.

Az indie rock fogalma Ide sorolható a mai fiatal rockbandák jelentős hányada. Nem kimondottan kemény zenét játszanak, és hajlamosak a stílus határainak kitágítására, a kreatív önkifejezésre. Gyakran a hardcore világából jönnek ők is, de nem olyan nyálas a zenéjük/mondanivalójuk, mint 'emós' kollégáiké.

Az utolsó hónapok novemberében, az In Utero-turné közepén, felléptek az MTV Unplugged műsorában, de már itt több probléma volt észrevehető a banda szervezettségében elején a banda Európai körútra indult. Március 1-jén torokgyulladást diagnosztizáltak nála. Március 4-én öntudatlan állapotban találta felesége Cobaint a hotelszobájában.

Cobain halála, a Nirvana feloszlása Március 4-e után már több koncertet nem vállaltak Cobain betegsége miatt, ami utólag kiderült, hogy 2 üveg pezsgővel vette be a gyógyszerét. Elkövetkező hetekben Cobain heroinfüggősége újra felszínre tört, megszervezték, hogy elmenjen rehabilitációra, de onnan megszökött, majd haza utazott Seattle-be április 8-án Cobaint holtan találták lakásában, öngyilkos lett. Ezután a Nirvana feloszlott.

Dave Grohl, és a Foo Fighters Nem sokkal Cobain halála után, Grohl felvett pár demót, majd megalapította a Foo Fighterst ben egy lemeznyi metal dalt írt, és rögzített Probot néven '80-as évekbeli kedvenc heavy metal énekeseivel. A Foo Fighters mellett jelenleg a Them Crooked Vultures trió tagja.

Köszönjük a figyelmeteket! Készítette: Gál Norbert, Czimer Bence