Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA."— Előadás másolata:

1

2 Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA

3 Meghalt Michael Jackson amerikai popénekes. A sztárt kómában találták meg a házában a kiérkező mentők, akik a kórházban még egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az énekes halálát szívleállás okozta.

4 Sokgyermekes családban nőtt fel, nyolc testvére közül négy fivérével pályája kezdetén Jackson Five néven lépett fel, majd később a The Jacksons néven.

5 The Wiz – Óz 1978-ban kapta meg a madárijesztő szerepét az Óz musical-ben szerelme Dianna Ross oldalán.

6 1979-ben látott napvilágot Michael első önálló szólóalbuma, az Off the Wall 10 millió példányban kelt el, olyan slágerekkel, mint a Don't Stop 'Til You Get Enough és a Rock With You.

7 Michael megfogadta, hogy ő készíti el minden idők legjobb albumát, amelyen minden szám egyedi, és kislemezként is megállná a helyét. Így jelent meg 1982 decemberében a Thriller, amely több mint 104 000 000 eladott lemezzel napjainkban is a legtöbb példányszámban elkelt zenei anyag. Thriller

8 1985 Lionel Ritchievel megalkották a We Are the World című dalt, melyben Diana Ross, Tina Turner, Bruce Springsteen, Quincy Jones és sok híres sztár is részt vett. Afrika támogatása volt a cél.

9 1987 - Bad megjelenése Nemcsak az USA-ban de Európában is nagy sikert aratott, 5 száma sokáig listavezető volt, ami még ma is rekordnak számít! A Bad turné, ami 1987- 89-ig tartott, minden idők legsikeresebb koncertturnéja volt.

10 1989 – Moonwalker című film megjelenése Michael Jackson varázslatos zenei utazásra hívja a nézőket, amelynek során felidéződnek az énekes- táncos pályafutásának legfontosabb állomásai. A film második részében Michael legyőzi a világuralomra törő gonoszt.

11 1991 - Dangerous megjelenése Az első 18 hónapban több, mint 17 millió példány kelt el a lemezekből. A koncerteken soha nem látott tömegek jelentek meg, a jegyek jóval előre elkeltek. A lemezen és a klipekben számtalan híres ember működött közre, többek között: Stephanie monacói hercegnő, Slash, Eddie Murphy, Iman, Michael Jordan, Naomi Campbell.

12 1995 – History megjelenése A lemez nagy sikernek örvendett az egész világon, Michael pedig koncertkörútra indult. A két részes turné újabb rekordokat döntött, s végre Magyarországon is élvezhettük ennek a zseniális művésznek az előadását. Beharangozó dalát Budapesten forgatta.

13 1994-ben Jackson elvette feleségül Elvis Presley lányát, Lisa Marie Presleyt, két évvel rá elváltak. Nászutasokként első útjuk Budapestre vezetett, ahol pár kellemes napot töltött ek el. A History lemez világkörüli turnéjának ausztrál állomásán vet te feleségül a bőrgyógyászát, Deborah Jeanne Rowe-t, akivel akkor találkozott, mikor egy pigment- hiányos betegséggel diagnosztizálták. Tőle született Jacko első két gyermeke, Michael Joseph Jackson, és Paris Michael Katherine Jackson. 1999-ben elváltak.

14 Michael Jackson annyit jótékonykodott, hogy még a Guinness- rekordok könyvébe is bekerült, mint a legjótékonyabb híresség a világon. Nelson Mandela-alapítványtól kezdve az UNESCO-n át a Vöröskeresztig, mindenhol tevékenykedett, és jótékonysági akciókban is részt vett.

15 Ritka betegségben szenvedett, ahiánybetalfa-1-antitrypsin hiányaban, ami azzal jár, hogy a tüdő és a máj fokozatosan tönkremegy. A sztárnak már komoly belső vérzései voltak, melyeket az orvosok a szervezet legyengülése miatt egyre nehezebben tudtak elállítani. Állandó fájdalomcsillapítókon élt.

16 2009. március 5-én bejelentette, hogy 10 koncert erejéig visszatér. A koncertek száma 50 lett a hatalmas érdeklődés hatására. Visszatérés Beállított két újabb rekordot: egy embert ennyien nem láttak még egy helyen fellépni (O2 Aréna), és az ő koncertjeire keltek el leghamarabb a jegyek az egész világon, a Guiness Books of World Records mérései szerint minden másodpercben 2 jegyet adtak el.

17 2009. június 25-én a popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában rosszul lett. Mikor a mentők kiérkeztek hozzá, már nem lélegzett, kómában volt. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, majd egy Los Angeles-i kórházba vitték. Az énekes halálát két órával később, 14:26-kor állapították meg. Halála bejelentése után milliók gyászolják világszerte. Sokan még ma sem hiszik el hogy a popcsillag halott. Egy ártatlan szeretettel teli ember volt aki vonzotta magához a szeretetre éhes embereket! Michael, nyugodj békében! Az angyalok vigyázzanak rád!

18 A világ a Michael Jackson halálával egy páratlan zenei tehetséget vesztett el, aki életében 15 grammy díjat vett át!

19 Egy csillag volt, mely örökké ragyogni fog!

20 Készítette: Kiss Barbara


Letölteni ppt "Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések