CPU_HU_000_BIN 2008. Január. Tartalomjegyzék  1. A funkcióblokk feladata  2. A felhasználás körülményei  3. A FB bemenetei/kimenetei változói  4.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

Grafikus felhasználó felület Windows alatt
83. (1 pont) A felsorolt végeredmények, hatások közül karikázza be a mondatszerű leírással (szöveggel) megadott algoritmus eredményét jelölő betűt, ha.
Operációs rendszerek Bevezetés.
Az operációs rendszer.
PLC alapismeretek.
1 Informatikai Szakképzési Portál Adatbázis kezelés Az SQL nyelv elemei.
A Blown-up rendszer Biczók Gergely Rónai Miklós Aurél BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszék Turányi Zoltán Richárd Ericsson Traffic Lab Valkó.
Fontos fogalmak az informatikában.
Az analóg jelek digitalizálása, az ADC-k típusai működésük.
A mikroprocesszor 1. rész.
Összefoglalás 1. Pascal program szerkezete 2. Pascal típusai
Algoritmus és programozás
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Felhasználó barátság eszközei
Adatbázis-kezelés.
Az operációs rendszer.
Mérés és adatgyűjtés Kincses Zoltán, Mingesz Róbert, Vadai Gergely 10. Óra MA-DAQ – Műszer vezérlése November 12., 15. v
Adatbázis alapú rendszerek
Virtuális méréstechnika MA-DAQ műszer vezérlése 1 Mingesz Róbert V
A Neumann-elvű számítógép jellemzői:
Erősítők.
Iskolai Hálózat Létrehozása
PHP Webprogramozás alapjai
Szabó Gábor SZGRAHI.ELTE Számítógép Virtualizáció ELTE-IK 2011.
Az operációs rendszer.
A RobotinoView programozása
Operációs rendszerek gyakorlat sed, awk parancsok.
A memória tárolja a végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. A számítógép memóriája adattárokból áll. Minden ilyen adattár memóriaelemekből.
A PLC-s vezérlés előnyei és alkalmazásai (Mitsubishi)
GÉPIPARI AUTOMATIZÁLÁS II.
A számítógép teljesítménye
1.4. Fordítás, szerkesztés, az objektumkönyvtár használata.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
A PLC programozási nyelvek bemutatása
INVHU002_Parameter_Table Január. Tartalomjegyzék  1. A funkcióblokk feladata  2. A felhasználás körülményei  3. A FB bemenetei/kimenetei változói.
Magas szintű Ipari Automatizálás Kérdések és válaszok Funkcióblokkon belüli indirekt címzés (CX-Programmer)
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
A szoftver, szoftvertípusok
A számítógép felépítése
XML Mi az XML?  Extensible Markup Language  Kiterjeszthető jelölő nyelv  Adatok, adatstruktúrák leírására szolgál  A HTML és az SGML tapasztalataira.
Óravázlat Készítette: Kucsera Mihály és Toldi Miklós
Funkciós blokkok A funkciós blokkok áttekintése Az alkalmazás előnyei.
RAD Studio XE5: menük felépítése
Kommunikációs Rendszerek
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Programozás, programtervezés
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Beépített analóg I/O terület 4-3. Beépített analóg I/O terület Beépített analóg bemeneti bitek: CIO 200 … CIO 203 ( 4 szó ) Beépített analóg kimeneti.
Serial PLC Link terület 4-6. Serial PLC Link terület A Serial PLC Link terület 90 szót tartalmaz a CIO 3100 –tól CIO 3189 –ig terjedő területen. ( CIO.
Data Link I/O terület 4-4. Data Link terület A Data Link terület a CIO től CIO ig terjedő szavak tartománya. (CIO CIO ) A.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
CPU Bus Unit terület 4-5. CPU Bus Unit terület A CPU Bus Unit terület 400 szót tartalmaz a CIO 1500 –tól CIO 1899 – ig terjedő területen. A CPU Bus Unit.
I/O terület és I/O allokáció Áttekintés A CPU egység beépített, általános felhasználású I/O –inak kiosztása A CP1H Y CPU egység allokációja.
Elindult a Vistánk. A Vista véleménye a hardverről.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
SZOFTVEREK (programok)
Az operációs rendszer Készítette: Hegedűs Dóra Felkészítő tanár: Líbor Roland Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Orosháza, Vörösmarty u. 4.
Az operációs rendszer.
Az operációs rendszer feladatai
Programozható Vezérlések Kódblokkok ismertetése és alkalmazása a SIEMENS TIA portal-ban (s PLC csoport) Kemenes Roland Török Dániel JP3AZQ X93S49.
Periféria (vezérlő) áramkörök
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
PLC PROGRAMOZÁS Bemutató gyakorlat
Grosz Imre f. doc. Sorrendi áramkörök
Az információ.
Hálózati struktúrák, jogosultságok
SZOFTVEREK (programok)
Előadás másolata:

CPU_HU_000_BIN Január

Tartalomjegyzék  1. A funkcióblokk feladata  2. A felhasználás körülményei  3. A FB bemenetei/kimenetei változói  4. A FB változóinak részletes leírása  5. Alkalmazási minta

1. A funkcióblokk feladata A PLC adott memóriaterületének értékét növeli a beállított maximumig a megadott felfutási idővel. A PLC adott memóriaterületének értékét csökkenti 0-ig a megadott lefutási idővel. A futtatás megállítható. A memóriaterület értéke törölhető.

1. A funkcióblokk feladata A FB felhasználható érték emelésre és érték csökkentésre a értéktartományban.

2. A felhasználás körülményei Ha a PLC beállításait átállítjuk a lenti képnek megfelelően az alábbi tulajdonság ablakban, vagyis kipipáljuk az időzítő/számláló bináris üzemmódja jelölőnégyzetet, akkor az időzítő (melyből a funkcióblokk felépül) a bemenetén megadott értéket BIN- ben értelmezi.

2. A felhasználás körülményei A behívott CPU_HU_000_BIN funkció blokk két programból épül fel. - Létradiagramban megírt „CPU_HU_000_BIN” programrészből - Strukturált szövegben megírt „mag” programrészből

2. A felhasználás körülményei A felhasználói program létraágába illesztett funkcióblokk.

3. A FB bemeneti/kimeneti változói Bemeneti változók: Változó neveAdat típusÉrtéktartomány Start_felfutasBOOL0,1 StopBOOL0,1 Start_lefutasBOOL0,1 ResetBOOL0,1 Ido_felfutasiWORD& Ido_lefutasiWORD& Y_maximumINT Kimeneti változók: Változó neveAdat típusÉrtéktartomány Y_aktualisINT Ido_kijelzesINT OKBOOL0,1

4. A FB változóinak részletes leírása Változók:Értelmezés Start_felfutasHa „1”, akkor indul a futtatás StopHa „1”, akkor megáll a futtatás Start_lefutasHa „1”, akkor a pillanatnyi értéket 0-ra futtatja vissza ResetHa „1”, akkor a pillanatnyi érték 0-ra vált futtatás nélkül Ido_felfutasiA & DEC-ben megadott érték Ido_lefutasimegfelel a ,5 s-os időtartománynak Y_maximumA futtatás célértéke Y_aktualisAktuális érték Ido_kijelzesHátralévő futtatási idő OKHa az Y_aktualis=Ymaximum, akkor „1”

5. Alkalmazási minta Felfutási idő: 5 s Lefutási idő: 7 s Y_maximum: &4500

5. Alkalmazási minta (video) Felfuttatás

5. Alkalmazási minta (video) Lefuttatás

5. Alkalmazási minta (video) Futtatás megállítása

5. Alkalmazási minta (video) Érték törlés

5. Alkalmazási minta Ha a CX-Programmer a mintaprogram fordításakor vagy PLC-be töltéskor adat konverziós hibát jelez, akkor a számítógépen futó operációs rendszer beállításai között a tizedes pont értelmezésében eltérés van. Tizedes jelzésére beállításoknak megfelelően vesszőt(,) vagy pontot(.) alkalmazhatunk. A hiba elhárítható az operációs rendszer beállításainak módosításával, vagy a funkcióblokkon belüli egyszeri és egyszerű módosítással. R_y_aktualis := 0,0; R_y_aktualis := 0.0;