Csapó 1 A videó CV hódítása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért hirdetne egyenként több online állásközvetítő portálon, ha Önnek elegendő 1 helyen kérnie, hihetetlenül alacsony áron? hihetetlenül alacsony áron?
Advertisements

Dr. Radnai Tamás, Hungary.Network Zrt.
Europass önéletrajz.
Programozási tételek, és „négyzetes” rendezések
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
A videó digitalizálás könyvtári vonatkozásai
Tapasztalatszerzés külföldön Munka Ösztöndíj Önkéntes munka Segédanyag a “9B” osztályfőnöki óráira készítette: Szabó István ELTE 2012.
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
A WEXEdU Alapítvány tapasztalatainak összegzése. Miért érdekli a külföldi fiatalokat Magyarország? - kíváncsiság a nyugatitól eltérő kultúra iránt - történelem.
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
TÉNYLEG CSAK EZ MOTÍVÁL?
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
A kutatási program rövid bemutatása
Szakdolgozat, mint a legjobb referencia a pályakezdéshez
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Alkalmazható-e a mediáció az interneten elszenvedett jogsérelmek orvoslásában? Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő,
Készítette: Takács Krisztina
Hogyan írjunk motivációs levelet?
Informatika tanítása ea.
Video.ofi.hu, az oktatás „youtube”-ja Gáspár Attila - OFI Eger október 12.
AIIR projekt Autósiskolai Integrált Információs Rendszer.
ERASMUS: Nagy lépésekkel Európába Külföldi tanulmányok szerepe az életpálya-tervezésben ERASMUS Információs Nap - NYME SEK december 7.
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
A szervezeti problémák kezelése
1 Szoftverfejlesztési folyamat a gyakorlatban Tamás Árpád – QualSoft Kft
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
Közösségi oldalak használata
E-learning Kovácspál Eszter.
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Emberi Erőforrás Menedzsment Toborzás - Álláskeresés
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Enpaszmációs jelenségek Csapat: 0. Generáció Előadók:Börcsök Gyula Frank Rudolf Keszthelyi Balázs Sulyok Zoltán.
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Bevezetés a PRADO keretrendszerbe Kardos Gergely.
Hogyan kell megírni egy önéletrajzot, hogy behívjanak állásinterjúra?
Námesztovszki Zsolt Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka A TANÍTÓK MEGVÁLTOZOTT SZEREPKÖRE AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Szabályzó tervezése intelligens kamerával
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár - európai vonatkozások
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
Készítette: Trajer Péter
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
Natív hirdetések Balatoni Emese.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
Informatika tanítása ea. Csernoch Mária
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
A tartalommarketing lehetőségei és korlátai a gyógyszergyártók szemével szeptember 29.
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Csapó 1 A videó CV hódítása Polónyi Dóra Petra Skach Ágnes Szabó Orsolya Szabó Szepesi János Szász Tamás

Mi ez az egész? videó önéletrajz= videó CV= állás videó szakmai múltunk és legfőbb kompetenciáink ismertetése egy 30-60 másodperces szerkesztett felvétel formájában, melyben a jelentkező bemutatja magát, mint szakembert. „Az információs társadalomban egyre nagyobb teret hódítanak a közösségi és a videó megosztó portálok. Egyáltalán nem lepne meg, ha az elkövetkezendő években, bizonyos szakmák képviselői körében elterjednének az ilyen jellegű bemutatkozások is.” (Lukács Zsolt)

Hagyományos vagy videó CV? Videó CV előnyei személyes professzionális az újdonság varázsa hatásos Hagyományos CV előnyei terjedelem sok lehetőség visszakereshető rugalmas olcsó és egyszerű széles körben elfogadott

Hagyományos vagy videó CV? Videó CV hátrányai terjedelmi korlátok hogyan emeljünk ki benne? nehezen lehet változtatni rajta költséges nem általánosan elfogadott

Mi a helyzet itthon? böngéssz a neten egy séma, tökéletesíteni kell gyerekcipőben jár cégek is segítenek, ha kell nem olcsó, nem ismerjük a hatékonyságát ezért is kuriózum (felsővezetők) új dimenziót nyit

Az ötletgazda itthon Belényesi Gyula 2004 óta www.video-oneletrajz.hu a munkaadók elzárkóznak, rugalmatlanok pedig jelentősen megkönnyítené a kiválasztást többnyire külföldi állásokra pályáznak azok, akik itthon elkészítik a jelentkezők többsége talál munkát létezik videó CV szoftver http://www.video-oneletrajz.hu/hirek/videocv-szoftver

Szóval, mire jó? modern névjegykártya médiában, reklámvilágban, nem helyettesíti az önéletrajzot az átlagosnál nagyobb szerepet kap a kommunikáció, a prezentáció, a tárgyalókészség nem minden pozícióba jó egy rosszul sikerült anyag rossz színben tüntet fel médiában, reklámvilágban, szórakoztatóiparban, értékesítésben, ügyfélszolgálaton ütős lehet

Hogyan mutassam be magam? kinézet passzol az állással öltözzünk állásinterjúra ne jegyzetekből olvassunk fel nézzünk a kamerába viselkedjünk természetesen üzenet rövid, tömör 30- 60 mp és persze… … legyünk önmagunk!

Mit mondjunk? legyél eredeti! Milyen fajta munkát keresünk? Mit akarunk elérni karrierünkben? Milyen szakterületen akarunk dolgozni? Milyen pozíciót pályázunk meg? Legjobb tulajdonságaink, értékeink, erősségeink kerüljük a közhelyeket végzettség, diploma, jelenlegi tanulmányok leglényegesebb, legsikeresebb gyakorlati tapasztalatok mutatkozzunk be több nyelven legyél eredeti!

A feladat Minden csoportnak egy videó CV készítése. A formai és tartalmi követelmények a diasoron szerepelnek, ezt fogjuk mi is nézni! (Az a csoport, akinek a legjobban sikerül, csokit kap ajándékba!) Határidő: 2010. október 29. péntek este 8 óra agnes.skach@gmail.com babacipo@yahoo.com luxfero@freemail.hu p.dorapetra@gmail.com tomcsok@gmail.com

Köszönjük a figyelmet! Polónyi Dóra Petra Skach Ágnes Szabó Orsolya Szabó Szepesi János Szász Tamás

Felhasznált irodalom http://www.ebcl.hu/karrier/Vide%C3%B3%C3%B6n%C3%A9letrajz.aspx http://www.8-ora-munka.hu/munka_allas_hirek/?aid=f61159fdf63a97af4 b0773a&cat=22 http://www.bap.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=12& temid=21&lang=hu http://cimkezes.origo.hu/cimkek/oneletrajz/index.html?tag=%F6n%E9 letrajz http://www.tesk.hu/hu/hirek/466-video-oneletrajz http://videooneletrajz.tevagyasztar.com/ http://video.nate.com/211787608