Nyitórendezvény Edelény, 2011.01.14. „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
TÁMOP / A referencia-intézményi feltételek megteremtése a somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
IT mentor Digitális írástudás.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Foglalkoztatási Információs Pontok
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”

Digitális kompetencia fejlesztés „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért„

TÁMOP / Főpályázó: Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete Nők Egyesülete Konzorciumi Partner: Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A projekt az Európai Unió és az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásával valósul meg Támogatás összege: Ft Ft. Támogatott időszak: 20 hónap 20 hónap

Projekt helyszín Az Edelényi Kistérségben összesen 18 településen: Balajt,Bódvaszilas,Borsodszirák,Edelény,Hangács,Hidvégardó,Lak,Martonyi,Nyomár, Perkupa,Rakaca,Szalonna,Szendrő,Szendrőlád,Szin,Szuhogy,Tornanádaska,Ziliz.

A projekt indokoltsága I.  Az Edelényi Kistérségben magas, tartós munkanélküliség van jelen.  A szegénység, a tartós munkanélküliség nem csak a romákra jellemző.  Az Edelényi Kistérségben jellemző a romák aluliskolázottsága.  A kistérség közlekedési infrastruktúrája elavult, nehezen megközelíthetőek a nagyobb települések a falvakban élők számára.  Internet szolgáltatás csak néhány településen érhető el.

A projekt indokoltsága II.  Az Internet elérhetőségére egyre nagyobb igény mutatkozik az élet alábbi területein: - álláskeresés - álláskeresés - tanulás - tanulás - vásárlás - vásárlás - ügyintézés - ügyintézés - szórakozás - szórakozás

A projekt fő célkitűzése:  Az Edelényi Kistérségben élő 18 és 59 év közötti felnőtt lakosság 3%-nak (600 fő) (személyes és távoktatás jellegű) képzése és felkészítése a számítógép munkaerő-piaci célú felhasználására

A projekt hosszú távú céljai I.  Munkanélküliség csökkentése, foglalkoztatás elősegítése  A lakosság iskolázottsági fokának az emelkedése  A kvalifikált fiatal lakosság munkaerő-piaci reintegrációjának támogatása  Az Edelényi Kistérség lakóinak általános társadalmi felemelkedésének elősegítése

A projekt hosszú távú céljai II.  Az egész életen át tartó tanulás elterjesztése  Az elektronikus ügyintézés terjedése  Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

A projekt rövid távú céljai I.  A célcsoport kompetenciafejlesztése, elsősorban a digitális írástudás területén  2 db képzés 600 fő részére: - 60 órás digitális írástudás képzés - 30 órás „ Netre fel” gyakorlati képzés  A célcsoport tagjainak munkaerő-piaci és vállalkozási ismereteinek bővítése  1 db képzés 300 fő részére: - 15 órás „ Vállalkozóvá válás” képzés - 15 órás „ Vállalkozóvá válás” képzés

A projekt rövid távú céljai II.  Szakmailag felkészült, jól képzett, az egész kistérséget lefedő mentorhálózat működtetése /7 fő mentor részvételével a célcsoport tanulását és munkaerő-piacon való elhelyezkedését elősegítve/  A célcsoport részére Internet-hozzáférés biztosítása: 600 fő és családtagjaik számára ingyenes Internet- használat  Online segítségnyújtás napi 4 órás ügyfélszolgálat keretében zöld szám biztosításával

A projekt célcsoportja  A kistérség 18 és 59 éves korú tagjai közül azok, akiknek a háztartásában: - gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él - rendszeres szociális segélyben részesülő él - egyéb rendszeres szociális ellátásban részesülő él - regisztrált álláskereső él - rendelkezésre állási támogatásban részesülő él. Előnyt élveznek azok a háztartások, ahol: - 3 vagy több gyermeket nevelnek - halmozottan hátrányos helyzetű gyermek él.

Projektben dolgozó munkatársak Projektmenedzsment Projektmenedzser: Rácz Józsefné Pénzügyi vezető: Dudás Tímea Pénzügyi asszisztens: Mecseiné Detki Hajnalka Szakmai megvalósítók: Szakmai vezető: Dr Bablena Ferenc Mentorok: Dánielné Tóth Beáta Tóth Andrásné Tóth Andrásné Kóré Zsanett Kóré Zsanett Lajhóné Tóth Andrea Lajhóné Tóth Andrea Szűcs Andrea Szűcs Andrea Iglóvári Gyuláné Iglóvári Gyuláné Kozma Blanka Kozma Blanka Ügyfélszolgálati munkatárs: Rácz József Ügyfélszolgálati munkatárs: Rácz József

A célcsoport tájékoztatása  Toborzás: szórólapok, plakátok, hirdetések  Nyílt napok: 2 alkalom  Önálló internetes honlap működtetése  Egyéni tájékoztatás

Köszönjük figyelmét! Jelentkezni lehet: Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete 3780 Edelény, Borsodi út 26. Telefonon: ben: