Somogyváriné Koncz Margit Pécs,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ Prof. Dr. Hanusz Árpád.
Falusi Turizmus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
Hotel Árkádia*** Készítette: Bércesi Richárd. A szálloda I. •2010 nyarán kezdte meg működését •Helye: Pécs történelmi belvárosa, Hunyadi úton, Széchenyi.
Magánszállásadók Országos Szövetségének ünnepi ülése
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
A megkoronázott minőség Nemzeti tanúsító védjegyrendszer bevezetése a szálláshelyeken.
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Minőség 2012 – minőségbiztosítás a jövő szállodáiban Dr. Juhász László PhD BGF – KVIFK – Turizmus Intézet - Docens 1 Reformok útján Magyar Tudomány Napja.
Savaria Egyetemi Központ Nyugat-magyarországi Egyetem University of West Hungary – Campus Savaria.
A GESZTI-VENDÉGHÁZ története Üdvözlöm Kunhegyesen, a Geszti-vendégháznál! Kérem, tekintse meg fejlődésünk történetét a kezdetektől, 1992-től.
FATOSZ Megyei Vezetők Ülése
Vendégszoba Közös helyiség, konyha Egészségügyi helyiségek Somogyváriné Koncz Margit Minősítő
Falusi szálláshelyek Napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
FALUSI SZÁLLÁSHELYEK SZAKOSODÁSA. Megnőtt az igény a szolgáltatások iránt Nagy a verseny a szállásadók között Különlegességet igényel a vendég Csomagajánlatok.
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Minőségbiztosítás a falusi turizmusban
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
Az EU támogatásból megvalósuló közbeszerzési eljárások sajátosságai, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerepe a közbeszerzési döntési mechanizmusban Dr.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Készült Európai Migrációs Hálózat Nemzeti Ülésére
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Tevékenység - Részleg – üzlet – szegmens – szolgáltatás – 239 / /2009. (X. 20.) Korm. rendelet a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Falusi szállásadás Zala Andrea
Budapesttől 1 óra kényelmes autóútra, Balatonkenese központjában, csendes, romantikus kis utcában, balatoni panorámás családi ház 15 éve működik VENDÉGHÁZKÉNT,
HELYI TURIZMUSFEJLESZTÉS „Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” TÁMOP D-15/1/KONV ) A turizmus ágazati.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
A Vas Megyei Önkormányzat Európai Uniós és hazai pályázatkezelési rendszere Készítette: Horváth Ádám oktatási, kulturális pályázati referens Vas Megyei.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
PTE tevékenységével összefüggő külföldi kiküldetések, valamint a kiküldetésnek nem minősülő külföldi utazások PTE ÁOK, GYTK, KK.
Falusi turizmus szakmai ismeretterjesztő konferencia agrár- és vidékfejlesztési szereplők számára Budapest, december 14.
Falusi vendégfogadás FATOSZ tevékenysége, napraforgós minősítés, falusi vendégasztal üzemeltetése.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Pályázati információs nap Június 15.
TOP vas megyei aktualitásai
A felsőoktatási felvételi eljárás
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Az OHÜ évi (előzetes) közszolgáltatói mérlege
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Irány Pécs! kártya.
Falusi szálláshelyek Napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Merre tovább a középiskola után?
Előadás másolata:

Somogyváriné Koncz Margit Pécs, 2012.11.20. Falusi vendégfogadók minősítése A "napraforgós" Nemzeti Tanúsító Védjegy elnyerésének gyakorlata Somogyváriné Koncz Margit Pécs, 2012.11.20.

A "napraforgós" Nemzeti Tanúsító Védjegy hazánkban az egyetlen, egységesen elismert, országos minőségbiztosítási rendszer, melynek alapvető célja a falusi szálláshelyek osztályba sorolása. A minősítő az első vendég a házban.

Alapkövetelmények a falusi szálláshelyek minősítéséhez Engedélyezési követelmény 1. A szoba nagysága: a) egyágyas: legalább 8 négyzetméter, b) két- vagy több ágyas: legalább 12 négyzetméter, a harmadik ágytól ágyanként további 4 négyzetméter, c) legmagasabb ágyszám: szobánként 4 ágy, gyermekek számára emeletes ágy használata is megengedett. 2. Vizesblokk: a vendégek számára elkülönített fürdőszoba/zuhanyozó vagy mosdó, WC kefe tartóval, WC-papírtartó papírral, higiéniai hulladéktárolóval. 3. Konyha: kávé-, tea főzésére, ételek készítésére alkalmas berendezéssel (főzőlap, mosogató, asztal, szék) és felszereléssel (edények), a vendégek számára elkülönített hűtőszekrény használattal.

Alapkövetelmények a falusi szálláshelyek minősítéséhez Üzemeltetési követelmény 1. Ügyelet: a szállásadó vagy megbízottja a helyszínen vagy ügyeleti telefonszám megadásával biztosítja. 2. A helyszíni ügyeleti időszakon kívül a vendégek számára belépés biztosítása. 3. Takarítás: a) vendégszoba legalább hetente egyszer, ágyneműhuzat- és törülközőcserével egyidejűleg. (ágynemű: 1 db paplan, 1 db párna személyenként, törülköző: 1 db kéztörlő, 1 db nagyméretű törülköző személyenként), az új vendégek érkezése előtt minden esetben, b) a közösen használt helyiségek takarítása minden nap.

Falusi szálláshelyek minősítési menete 1) A szállásadónak a szálláshely szerinti település jegyzőjétől szálláshely üzemeltetési engedélyt kell kérnie. 2) A Pályázati Formanyomtatványt a kitöltést követően postai vagy elektronikus úton az illetékes megyei falusi turizmus szervezethez kell eljuttatni. 3) A pályázati formanyomtatvány mellett a minősítés díját a FATOSZ bankszámlájára kell átutalnia a kérelmezőnek és az erről szóló igazolást vagy bankkivonat másolatot is csatolni kell a Pályázati Formanyomtatványhoz. Díjak: 1-8 férőhely: 30.000 Ft, 9-16 férőhely: 45.000 Ft. 4) A megyei falusi turizmus szervezet kiválasztja a szálláshelyhez legközelebbi minősítőt, aki a helyszíni szemlét elvégzi, jegyzőkönyvet vesz fel a szálláshely alapkövetelményeiről, fakultatív szolgáltatásairól és igény szerint a szakosodásról. A minősítés során a szálláshely épülete, udvara, berendezési tárgyai, szolgáltatásai, személyi feltételei egyaránt értékelésre kerülnek pontozási rendszer alapján.

5) A helyszíni bejárás során a minősítő külső-belső fényképeket készít a szálláshelyről. 6) A minősítő által elkészített Jegyzőkönyv a minősítő által eljuttatásra kerül a megyei falusi turizmus szervezethez. 7) A megyei falusi turizmus szervezet a beérkezett jegyzőkönyv és fotódokumentáció alapján javaslatot készít a falusi szálláshely besorolására. Javaslatát az összes dokumentummal együtt elküldi a FATOSZ Irodájába. 8) A FATOSZ Irodába érkező dokumentációt a FATOSZ Minősítő Bizottság véleményezi és amennyiben hiánytalan, úgy a Bíráló Bizottság elé terjeszti. 9) A Nemzetgazdasági Minisztérium delegáltjaiból és a FATOSZ által kijelölt Alelnökből álló Bíráló Bizottság meghozza a döntést a Védjegy odaítéléséről. 10) Sikeres pályázat esetében a FATOSZ Irodája postázza a tanúsító Bizonyítványt, Védjegytáblát és Védjegyhasználati szerződést a szállásadónak. 11) A minősítés 5 évig érvényes, de minden évben várható egy alkalommal ellenőrzés.

Jó példák

Jó példák

Jó példák

Rossz példák

Rossz példák

Összegző gondolatok Fontos, hogy a minősítendő vendégház teljesen készen álljon a vendégek fogadására. A vendégfogadó ekkor kérje a minősítést! (Hiánypótlás „kis hibák” esetén lehetséges.) Legyen meg minden hivatalos okirat! (NAV, Önkormányzat) Minősítési díj befizetése Megfelelő formanyomtatványok kitöltése Jó minőségű és számú fotó készítése Minősítő részéről fontos: objektivitás, egységes szemlélet, segítőkészség, jó szakmai felkészültség, tanácsadás. A vendégfogadó folyamatosan biztosítja az elnyert minőséget. (marketing, elégedett vendég) Utóellenőrzés

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Somogyváriné Koncz Margit Tel.: +3630/9861078, +3672/564138 E-mail: somogyvarivackor@t-online.hu